Skip to main content

USA:n presidentti vaihtui taas kerran, kuten tapahtuu aina kahdeksan vuoden välein

USA:n presidenttinä on ainakin seuraavat neljä vuotta mes, jota ehkä ei kukaan ole toivonut tuohon virkaan, mutta kansa sanoi sanansa. Tuo mies osaa olla kyllä ärsyttävän sovinistinen, ja tietenkin hänen kampanjaansa on kuulunut loanheitto kanssakilpailijaa kohtaan, mutta kuten olemme huomanneet, niin tietenkään suuret sanat ei eivät suuta ole kenenkään suuta halkaiseet, ja tuloksena on jälleen kerran puheiden “loiveneminen”, ja samalla myös sovinnon hakeminen kampanjan vastapuolen kanssa. Ennemmin tai myöhemmin USA:n presidentti vaihtuu, ja joskus aina myös hänen puolueensa vaihtuu, eli kukaan ei voi loputtomiin miellyttää kansaa, joten silloin on myös valtapuolueen vaihto edessä .


Eli vallan saaminen sekä käyttäminen ovat aivan eri asia, kuin mitä on vaalikampanjoissa sanottu. USA:n politiikassa on sellainen tapa, että presidentti istuu aina kaksi kautta, ja ensimmäinen kausi on se, milloin hän tekee niitä “mukavia päätöksiä”, ja sitten hän voi lykätä ikäviä päätöksiä sitten seuraavalle vaalikaudelle. Tietenkin kampanjointi on tärkeä osa noihin huippuvirkoihin pääsemiseksi, mutta kuitenkin voidaan sanoa, että vallan vastaanottaminen on aivan eri tilanne, kuin sen tavoittelu on. Ja valtakoneisto pitää sitten rakentaa uudelleen aina kun johtaja vaihtuu.


Kun keskustellaan politiikasta sekä erityisesti poliittisen päätöksenteon prosesseista, eli siitä miksi noihin huippuluokan poliittisiin virkoihin halutaan, niin syynä tietenkin on sellainen asia, kuin vallan haaliminen itselle sekä ehdokkaan omalle poliittiselle kannattajajoukolle. Mutta sitten vastaan tulee sellainen tilanne, jota kutsutaan vallan käytöksi. Kun henkilö tai ryhmittymä on päässyt valtaan, niin sen odotetaan sitten tekevän myös päätöksiä, jotka kuuluvat tuon poliittisen viran omaan päätösvaltaan. Kenellekään ihmiselle ei demokraattisessa maassa anneta kaikkea valtaa, vaan valtaa hajotetaan ympäri valtion johtoa, jotta yksi henkilö ei pääsisi muuttumaan liian voimakkaasti. Ja kuten tiedämme, niin vaikka USA:n presidentti on maailman mahtavin mies tai nainen, niin silti voidaan sanoa, että hän kuitenkin on maailmassa vain yksi johtajista.


USA:lla on maailmalla haastajia joista yksi tietenkin on Vladimir Putinin johtama Venäjä, mutta perässä tulevat hyvin lähellä Kiina sekä Intia, jotka ovat koulutuksen kautta kehittäneet huippuluokan osaamista sekä tietotekniikan, matematiikan sekä insinööritieteiden osalta, ja nuo tieteet ovat tärkeitä silloin, kun esimerkiksi hävittäjäkoneita sekä muita taisteluvälineitä kehitetään, ja kuten tiedämme, niin nuo valtiot ovat myös ydinasevaltioita, ja myöskään Pakistania sekä Pohjois-Koreaa ei oikeassa elämässä enää sivuuteta kansainvälisessä politiikassa, ja nyt on sitten edessä tilanne, missä USA:n presidentin täytyy ottaa muutkin kuin vladimir Putin huomiooon tehdessään hallituksensa kanssa pätöksiä siitä, miten mihinkin valtioon jatkossa suhtaudutaan.


Samoin pitää muistaa se, että nykyään myös Pakistan sekä Pohjois-korea voivat uhata jopa Skandinaviaa omilla ohjuksillaan, jotka kantavat helposti tänne asti. Tuon takia myös Suomen on mietittävä mahdollisuutta hankkia omia ABM (Anti Ballistic Missile)-järjestelmiä, joilla mekin voisimme puolustaa omaa maatamme myös venäjän ulkopuolelta tulevia hyökkäyksiä vastaan. Samoin USA:n presidentin pitää olla nykyään valppaana sellaisen tilanteen varalta, että joku kolmas valtio sitten hyökkää sinne esimerkiksi siten, että se laittaisi ydinaseita käyttävän sukellusveneen asemiin Kiinan edustalle, ja laukaisee sieltä ohjuksia kohti USA:a tai Japania. Tai tietenkin terroristi voi toimia siten, että hän suorittaa iskun vaikkapa Alaskan rannikolta kohti Venäjän tyynenmeren laivaston tukikohtia.


Se että sukellusvene tai pinta-alus vi iskeä kohteeseen ydinaseilla ei tarkoita, että ne olisivat itse ydinkäyttöisiä. Eli vanha GOLF-luokan sukellusvene tai rahtialus voivat toimia tuollaisen ohjuksen laukaisualustoina, ja tietenkään noiden aseiden laukaisun jälkeen noita miehistöjä ei enää tarvita, ja no alukset saatetaan räjäyttää sen jälkeen. Pohjois-Korealla on rakenteilla GOLF-luokan venettä vastaava Simpo-luokan vene, joka voi ampua ballistisia ohjuksia kohteisiinsa.  Eli tuossa tapauksessa joku tuntematon taho yksinkertaisesti lavastaa toisen valtion syylliseksi yllätyshyökäykseen ja kolmanteen maailmansotaan. Kuten tiedämme esimerkiksi kiihkomuslimeilla on rahaa suorittaa tuollainen operaatio, mutta onko heillä tarpeeksi osaamista on sitten eri asia. Eli he voivat hankkia vanhoja romutettavia sukellusveneitä tai laivoja haltuunsa, ja sitten kunnostettuaan nämä yksiköt käyttää niitä tällaiseen operaatioon.


Eli he muuttaisivat romuraudaksi myydyn sukellusveneen jälleen toimivaksi, ja sitten sen miehistöksi valitaan joukko kiihkomuslimeja, jotka sitten painavat nappia. Kuten eräässä romaanissa kerrotaan, niin heidän ei tarvitse tietää siitä, että noissa ohjuksissa on ydinkärjet, ja kun he sitten ovat laukaisseet aseensa, niin tuo vene voidaan räjäyttää. Näet todistajia ei tuolloin tietenkään tarvita. Ja tuollainen ajatus voi olla myös muiden kuin vain jonkun kahelin koraanikoululaisen päässä oleva villi unelma siitä, kuinka maailmasta tulee sellainen, kuin mitä hän sattuu haluamaan.

Golf-luokan sukellusvene https://en.wikipedia.org/wiki/Golf-class_submarine

Simpo-luokan vene. https://en.wikipedia.org/wiki/Sinpo-class_submarine



Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r