Skip to main content

Boeing X-37B on uuden sukupolven ajattelua edustava avaruussukkula, joka voi toimia monissa sodan ja rauhan tehtävissä

Boeing X-37B Atlas-raketin kärkikartioon
sijoitettuna

Avaruusalusten suunnittelussa pitää tietenkin ottaa huomioon sellainen asia, kuin aluksen energian tuotanto. Se on äärimmäisen tärkeä osa tehtävän suorittamista, ja ilman sähköä avaruusalus ei voi käyttää mitenkään sen laitteistoja kuten kaukoputkia, tutkia sekä muita mittalaitteita. Tuon takia suunnittelijoiden täytyy miettiä sitä, millä tavalla avaruusalus tuottaa energiaa. Jos alus toteutetaan kuten esimerkiksi Apollo-alus toteuttettiin 1960-luvulla, eli sen energian tuotanto lepää vain polttokennojen varassa, niin tuo tietenkin aiheuttaa sellaisen asian, että aluksen hapetinta sekä polttoainetta kuluu enemmän, ja se tietenkin lyhentää lentoaikaa.

 Kun ajatellaan tilannetta, missä esimerkiksi sukkulan polttokenno räjähtää, niin silloin saattaa hapetinta sekä polttoainetta päästä avaruuteen niin paljon, että koko tehtävä vaarantuu. Tämän takia olen aina ihmetellyt, miksi avaruussukkulan lastitilan luukkuihin ei olla asennettu aurinkopaneelia, niin että paneelit olisivat olleet kiinni luukun sisäpinnassa? Tuolloin sukkulan tehtävä-aika pitenisi todella paljon, koska polttoainetta ei silloin kuluisi normaalin sähkövirran tuotantoon. Miehitetty sukkula tietenkin tarvitsee sähköä enemmän kuin miehittämätön väline, koska sen elossapitojärjestelmä kuluttaa paljon virtaa

X-37B lentonsa jälkeen
Kun mietitään noita polttokennoja, niin silloin tulee tietenkin mieleen Apollo-13, joka melkein päättyi katastrofiin. Kun tuon aluksen komentomoduulin happisäiliö räjähti, niin silloin koko lento meinasi päättyä katastrofiin, koska alus ei saanut sähkövirtaa. Jos Apollossa olisi ollut polttokennojen lisäksi aurinkopaneelit, niin silloin tuo lento ei olisi ollut aivan niin pahassa pulassa, kuin mitä se oli silloin, kun happisäiliö räjähti aluksessa, missä oli käytössä vain polttokennot.

Boeing X-37B on NASA:n ja USAF:in uusin avaruussukkula, joka on mitoitettu lentämään esimerkiksi Atlas-raketin kuoren sisällä, ja sitä pidetään maailman mullistavimpana avaruusaluksena, joka milloinkaan on lähetetty kiertämään maata. Tuo mitoitus takaa sen, että sukkula voidaan huomaamattomasti ampua esimerkiksi jonkun satelliitin kanssa, jolloin vastapuoli ei huomaa sen lähtöä.  Tuo pieni sukkula voidaan lähettää huomaamattomasti maata kiertävälle radalle, ja se voi toimia esimerkiksi laboratoriona, joka sitten palautetaan Maan pinnalle, kun sen tieteelliset kokeet on suoritettu. Se on varustettu sälekaihdinta muistuttavalla sisäänvedettävällä aurinkopaneelilla, minkä ansiosta se saavuttaa erittäin pitkän lento-ajan.

Tai sitten tuo miehittämätön  alus voi toimia vakoilualuksena, ja suorittaa jopa vuosia kestäviä tehtäviä, koska sen energian tuotanto perustuu aurinkopaneeleihin. Jos tuo alus sijoitetaan riittävän korkealle maapallosta, niin se ei silloin tarvitse ollenkaan polttoainetta, vaan voi operoida pelkästää aurinkopaneelien avulla. Mutta X-37 B voi olla myös paljon muutakin kuin vain vakoilu tai tieteellistä toimintaa harjoittava väline. Se voidaan varustaa täsmäpommeilla, joihin on asennettu lämpökilpi. Noita pommeja  tuo alus voi pudottaa kiertoradalta kohteisiin, tai sitten se voidaan itse varustaa ydinaseella.
X-37B halkileikkaus

Tuo melko halpa sukkula voi toimia kiertoradan kautta laukaistavana "antipodi-ohjuksena"(termi tarkoittaa lentokonetta, joka lentäessään käy maapallon ilmakehän ulkopuolella) , jonka nopeus on aivan toista luokkaa kuin perinteisten risteilyohjusten.Tai sitten sitä voidaan käyttää myös avaruushävittäjänä, jolla esimerkiksi vastapuolen tietoliikenne, tidustelu sekä paikannussatelliitteja voidaan pudottaa taivaalta.  Tuollainen pieni runko sopii hyvin moniin tehtäviin, joista vain pieni osa on ihmisten tiedossa. Tuo pieni avaruussukkula sopii lähes kaikkiin tehtäviin, mitä miehitetyt sukkulat suorittavat, mutta tuon välineen lento maksaa vain murto-osan siitä, mitä miehitetty lento maksaa, ja sen lastitilaa voidaan käyttää moniin tehtäviin, eli sinne voidaan kuormata automaattisia laboratorioita, pommeja tai vakoiluvälineitä.

 Ja se miten esimerkiksi teleskooppi näkee aurinkopaneelin ohi tapahtuu ilmeisesti liittämällä tuon paneelin alustaan nivel, jolla se saadaan käännettyä pois edestä.  X-37B on alus mistä olen paljon kirjoittanut ennenkin, ja tulen tästä välineestä ehkä vielä kirjoittamaan lisää. Se oli aluksi erittäin salainen projekti, mutta nykyään aluksesta saa tietoja monista lähteistä, joten kannattaa kokeilla vain google-hakua "X-37B", ja eteen tulee paljon tietoja tuosta avaruuslentokoneesta, joka voi olla mullistavin tekninen  laite mitä milloinkaan on rakennettu avaruustekniikan saralla.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r