Skip to main content

Rooman rakentamiseen liittyi paljon hikeä, kyyneleita sekä ennenkaikkea verta

Rooman valtakunnan uudistaminen tai rakentaminen oli verinen prosessi, jonka alkuun panivat sellaiset miehet kuin Lucius Cornelius Sulla, ja tuo uudistaminen on oikeastaan toiminut kehyksenä sekä innovaationa mm. moderneille “Star Wars”-elokuville. Eli kuten tiedämme, niin tuolloin Rooman uudistamisessa tai oikeastaan “puhdistamisessa” oli kyseessä sellainen toiminta, kuin vallan siirto ylimyksille. Ja tietenkin tuolloin katsottiin, että valtakoneisto oli puhdistettava Rooman ensimmäisen tasavallan aikaisista aineksista, kuten Josif Stalin heitä kutsuisi.

Aikansa Stalinin eli Sullan tappolistoille päätyi ilmeisesti monia Rooman perustajasuvuista, ja kuten olemme varmasti tienneet, niin tuossa rooman valtakoneiston puhdistuksessa käytettiin erittäin kovia otteita. Roomaa ei rakennettu päivässä, ja tuo sukupolvien projekti oli tietenkin veristä ja väkivaltaista puuhaa, jossa ei keinoja kaihdettu  Jos noita aatelissukuja, jotka tukivat tasavaltaa, nimitettäisiin metsäksi, niin silloin Sullaa voidaan nimittää kirvesmieheksi. Ja jos kyseessä olisi esimerkiksi toimistosiivoukseen tai talon rakentamiseen verrattava toiminta, niin silloin tietenkin voidaan sanoa, että Sulla toimi rapparina, ja Cicero taas oli siivooja, joka hoiti roskat pois, ja lopussa sitten lankkimihenä toimi Caesar, joka sitten peitti nuo veriset tapahtumat omalla sodallaan, ja auttoi luomaan kuvan uudesta sekä kukoistavasta Roomasta, ja kuten voidaan hyvällä omallatunnolla väittää, niin Caesar aloitti keisariajan, joka sitten kulminoitui Octavianukseen. Joidenkin ihmisten mielestä sana “anus” on muuten johdettu keisari Octavianus-Augustuksen nimestä.

Vaikka Sulla tietenkin toimi tässä operaatiossa työryhmän kärkimiehenä, niin silti voidaan sanoa, että tuo tasavallan rapautuminen johtui siitä, että valtaa keskitettiin puolustuksen nimissä liikaa yhdelle miehelle, ja osittain voidaan myös väittää sellaista, että Sulla oli pakotettu toimimaan siten kuin hän toimi. Eli oliko hänelle sitten annettu diktaattorin valtuudet, tai väittikö sotapällikkö Marius hänelle ne siirtäneensä, sitä voimme vain arvailla. Kuitenkin saattoi olla niin, että Sulla ei enää uskaltanut luopua tuosta työpaikasta Rooman johtajana peläten joutuvansa ristille roikkumaan

Kuitenkin saattoi olla niin, että Sulla oli pakotettu hyökkäämään Roman omaa väestöä kohtaan, kun hän etsi mahdollisia pettureita tasavallan sekasortoisina aikoina, jotka sitten johtivat vallan siirtoon keisarille. Voi olla hyvinkin mahdollista, että Sulla ei noita valtuuksia ehkä tiennyt saaneensa, mutta kuitenkin hän on yksi historian mustamaalatuimmista hallitsijoista. Ja merkillepantavaa on se, että hän kuitenkin luopui virastaan vapaaehtoisesti, eikä häntä ilmeisesti eläessään niin paljon vihattu, mutta kuoltuaan hän muuttui epähenkilöksi.

Kun katsotaan latinankielisiä tekstejä esimerkiksi historian kirjoista, ja pääsemme tiettyihin roomalaisiin virkoihin tai niiden nimityksiin, niin kohtaamme esimerkiksi sanan “Maximus” tai “Prefectus” tai “imperatus”ja ehkä myös “sepalus” , ja silloin mieleeni on tullut sellainen ajatus, että onko joku noista sanoista alun perin tarkoittanut ehkä jonkun Rooman perustajan nimeä. Tai perustiko Rooman oikeasti joku Romanus-niminen mies, vaikka tietenkin nuo nimet on kerrottu muodossa Romulus ja Remus, joista jälkimmäinen on ilmeisesti ollut pohjana sanalle “Remuaja”. Romuluksen nimestä taas on käännetty suomalainen sana "Romu" Ja oliko Sulla sitten täysin tajunnut, mitä vastaan hän lähti rynnätessään pidättämään noita ylimyksiä? Kun puhutaan Rooman aatelistosta, niin he olivat tietenkin hyvin verkottuneita erilaisten poliittisten avioliittojen kautta, ja toki he tiesivät, mitä Roomassa oli tuolloin tekeillä.

Ja silloin tietenkin voidaan hyvin ajatella, että monet heistä sitten karkasivat tiloiltaan, jotta Sullan miehet eivät päässeet heihin käsiksi, ja tätä epäilen siksi, että noilla aatelisilla oli tuolloin jokaisella oma tiedustelupalvelunsa, joka varoitti heitä vaarasta. Ja todellinen valta roomassa oli noilla miehillä, joita ilmeisesti kutsuttiin etruskeiksi, ja heidän surmaamisensa oli sikäli vaikeaa, että kenelläkään heistä ei ollut varmaan otsassaan tatuoituna tuota sanaa, Etruskit olivat yhteiskuntaluokka, joka tunnetaan erityisesti taidokkaista hammasproteeseistaan. Ja moni asia meidän kirjallisessa kulttuurissamme on heiltä peräisin.

Toisin sanoen “Star Wars”-elokuvien jedit sekä Asimovin Säätiö-kirjojen “Toisen säätiön” jäsenet ovat saaneet vaikutteita etruskeista, jotka aikoinaan olivat ilmeisesti melko vaikuttava yhteiskunnallinen toimijaryhmä. Kun mietitään sitä, miten he toimivat Sullan “gestapo-otteita” käyttävien sotilaiden edessä, niin voidaan tietenkin kysyä, missä heidän lapsensa olisivat oikeasti turvassa? Toki he saattoivat valehdella oman nimensä muutenkin, jotta noiden ihmisten henkilöllisyys saataisiin peitettyä, ja saattoi olla niin, että he käyttivät noita “ylimysnimiään” vain silloin kun he kokoontuivat päättämään rooman ansiosta, koska vallanpitäjä ei koskaan ole kovin pidetty, ja siksi he saattoivat salata omat henkilöllisyytensä välttyäkseen kansan vihalta. Tai vihalta johon Sulla ja kumppanit kansaa yllyttivät. .

Ja tuo turvapaikka löytyi tietenkin Sullan vierestä, mistä kukaan legioonalainen ei noita etruskeja edes osannut tai uskaltanut mitenkään etsiä. Kun puhutaan esimerkiksi Augustuksesta, niin tietenkin on huomioitava sellainen asia, että hän on Caesarin ottopoika, ja se tekee asiasta erittäin mielekiintoisen. Näet jos Augustus oli itse etruski, niin silloin tietenkin hän on saattanut omat vanhempansa tuntea, koska Caesar oli paljon poissa kotoa työkiireidensä takia, ja siksi hänen kasvattajinaan toimivat lähinnä erilaiset lastenhoitajat. Kukaan ei koskaan uskaltaisi tuollaista mennä suurelle Juliukselle edes väittämään, koska silloin olisi haettu vasaroita sekä nauloja. Etruskeista tietenkin on olemassa monia enemmän tai vähemmän tieteellisiä teorioita, ja kansana he ovat edelleen arvoituksellisia.




Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r