Skip to main content

Lisää uhkakuvia sekä mahdollisuuksia siitä, mitä huipputekniikka tuo ihmisten elämään,

RQ-4  "Reaper" UCAV ampuu ohjuksen
Afganistanin päällä

Uhkakuvia on moni rakennellut nimen omaan "isoveli valvoo" teorian ympärille, ja nuo teoriat ovat jo nyt osittain totta. Kun puhutaan nykyaikaisten MAV (Micro Air Vehicle) käytöstä esimerkiksi taistelualueella, niin ollaan unohdettu sellainen asia, että vaikka niiden käyttö olisi rajattu esimerkiksi juuri Syyrian kaltaisiin konflikteihin, niin tietenkin on riskinä sellainen asia, että noita MAV-laitteita käytetään myös esimerkiksi poliittisten vastustajien hiljentämiseen. Kyseisten laitteiden teho perustuu siihen, että niillä voidaan kattaa valtavia alueita sekä siihen, että nämä pienet robotit voivat tehokkaasti jakaa tietoja toistensa kanssa, sekä siihen että ne voivat mennä taloon sisään.

Tuo temppu tehdään siten, että vaikka talon rakenne estäisi GPS:n käytön, niin nuo robotit voivat muodostaa ketjun, jonka avulla ne voivat paikantaa toisensa talossa sekä kommunikoida satelliittien kanssa joko suoraan tai sitten releaseman avulla. Tuo releasema on vain muunnettu GSM-toistinasema, joka voidaan pudottaa operaatioalueelle, ja joka sitten välittää noiden robottien lähettämän datan suoraan satelliittien kautta komentokeskukseen.

Jos robotti menee sisään taloon, ja kadottaa yhteyden komentokeskukseen, niin siihen rakennettu inertia-navigointilaite äänittää robotin liikkeet talossa, ja kun kantoaalto katkeaa, niin silloin robotti osaa itse lentää takaisin sen verran, että se saa uudelleen yhteyden valvojiinsa, jotka ohjaavat sen toimintaa. Samalla tavoin ihmistä muistuttavia robotteja opetetaan esimerkiksi tarttumaan johonkin esineeseen, eli sen ohjaaja ohjaa sen kättä kuten lapsen kättä ohjataan, ja samalla robotti kuvaa tuon esineen, johon se sitten jatkossa osaa tarttua oikein.

Samoin robotteja opetetaan liikkumaan taloissa yksinkertaisesti työntämällä niitä ympäriinsä, jotta niiden navigointilaitteet sitten nauhoittavat tuon liikkeen, ja portaissa pitää jalkaa kohottaa paljon enemmän kuin tasaisella lattialla, joten silloin voi robotin ohjaaja joko käsin kohottaa sen raajaa tai sitten ohjata tuota välinettä portaissa samoilla laitteilla, kuin millä tehdään animaatioita. Ja kun kone samalla kuvaa portaita, niin silloin se osaa liittää tuon liikkumistavan muihin vastaaviin tilanteisiin sekä tiloihin. Eli robotti oppii tässä tapauksessa kuten ihminenkin toimimaan ensin jossain tietyssä ympäristössä ja sitten se osaa käyttää sekä oppimaansa  eli nauhoitettua tietoa myös muihin samankaltaisiin kohteisiin tai tiloihin. .

Näet noilla pienillä sekä vaikeasti havaittavissa olevilla  "robottihyönteisillä" on tietenkin muutakin käyttöä, kuin taistella terroristeja vastaan jossain Lähi-Idässä. Noita välineitä voidaan myös tehokkaasti käyttää myös panttivankitilanteiden tai sellaisten tilanteidentilanteiden, missä esimerkiksi kaupunkiin on kätkeytynyt tarkka-ampuja, eli noita välineitä sitten solutetaan tuohon tilaan, jossa ne sitten suorittavat panttivangin ottajan tai tarkka-ampujan eliminoinnin.

Nuo MAV:t voidaan tuoda alueelle esimerkiksi rypälemiinojen sirottimella varustetulla lentokoneella, ja niillä voidaan kattaa valtava alue, sekä sitten niiden tukena voidaan käyttää sellaisia tietokoneita, joiden ohjelmistot tunnistavat esimerkiksi vaatteisiin kätketyt aseet infrapunakuvan perusteella. Kyseisten MAV-laitteiden toiminta perustuu siihen, että niitä voidaan käyttää ryhmänä, ja jos epäilty henkilö ilmaantuu niiden näköpiiriin, niin silloin niiden sensorien välittämä tieto ilmaantuu operaattorien ruuduille, jotta he voivat tehdä sitten päätöksen siitä, mitä toimenpiteitä tuo tilanne edellyttää.

Eli tässä tapauksessa päätös kohteen eliminoinnista on jätetty ihmisille, mutta kyseessä on oikeastaan vain tietokoneohjelmaan asetettu koodi, jonka mukaan tulen avaamisen pitää tapahtua operaattorin määräyksestä. Jos koodia muutetaan niin noista MAV-laitteista tulee maailman murhaavimpia välineitä, eli ne voidaan ohjelmoida tulittamaan kaikkia ihmisiä, joilla on aseita kädessään tai piilotettuna vaatteisiin. Mutta tuolloin kohteen tunnistaminen tapahtuu kameran antaman kuvan perusteella, ja tuosta mallista voi seurata kauhistuttava ajatus siitä, että esimerkiksi tiettyjä vaatteita voidaan muuttaa sellaisiksi, että nuo MAV:t hyökkäävät kohteen kimppuun.

Tai sitten voidaan tehdä niin, että ihmisillä pitää olla hallituksen hyväksymä vaatekappale päällään, ja sitten jos hänellä ei ole esimerkiksi kyseisenä päivänä päälle pantavaksi määrättyä  T-paitaa, niin silloin nuo MAV:t eliminoivat hänet. Samoin noilla pienoisilma-aluksilla voidaan hyökätä myös sotilasosastojen tai mielenosoittajien kimppuun, jolloin ne toimivat kuin hyöteisparvet toimivat luonnossa.

Eli ne lentävät kohteisiin kiinni, ja räjäyttävät itsensä tai pumppaavat noihin henkilöihin esimerkiksi risiiniä, joka voidaan ruiskuttaa ilmaan kuten oikea hyönteinen ruiskuttaisi feromonia ilmaa . Mutta se mikä tekee noista MAV-laitteista erityisen pelottavia välineitä esimerkiksi jonkun diktaattorin käsissä on se, että nuo tietojärjestelmät voivat vaihtaa tietoja keskenään. Eli se tarkoittaa sitä, että nuo kohteet voidaan etsiä esimerkiksi GSM-puhelimien paikannuslaitteiden avulla, tai sitten vaikkapa pankkiautomaattien tai muiden turvakameroiden  kamerakuvia voidaan käyttää kohteen määrittämiseen, ja kun tuollainen henkilö sitten kävelee esimerkiksi sähkölangalla vaanivan robotin ohi, niin silloin järjestelmä antaa hyökkäyskäskyn.

Tuo eliminointikin voidaan tietenkin automatisoida, niin että nuo pienoisrobotit hyökkäävät automaattisesti kohteen kimppuun, kun imagen tunnistin tunnistaa sen viholliseksi. Tuollainen ohjelmisto voi olla käytössä esimerkiksi "Predator" UCAV:ssä, joka voidaan ohjelmoida tulittamaan kaikkia panssarivaunuja tai muita ajoneuvoja, jotka on sen tietokoneen ohjelmistossa määritelty viholliseksi. Ja Hellfire-ohjukset eivät paljoa erehdy, jos kohde on niille kunnolla merkitty esimerkiksi laser-säteellä. Tuohonkin voidaan käyttää tietenkin noita MAV:tä, joissa on GPS-paikannin. Eli tuo väline laskeutuu kohteen päälle, ja siihen suunnataan sitten esimerkiksi 500 kilon täsmäpommi. Tuon takia nuo välineet ovat erittäin vaarallisia väärissä käsissä. Olen tästä ennenkin kirjoittanut, mutta nuo tekstit ovat ilmeisesti kadonneet, kun olen blogeja siivonnut.

https://www.youtube.com/watch?v=_5YkQ9w3PJ4

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r