Lyhytelokuva-arvostelu "The Shaman"-elokuvasta, ja tässä sitten huomataan huipputekniikan parantavan myös tämän genren tasoa
Lyhytelokuvat voivat olla hyvin innovatiivisia sekä ajatuksia herättäviä, kuten elokuva "The Shaman" myöskin on. Vaikka nuo lyhytelokuvat ovat vähän niin kuin tutkielmia, niin kuitenkin moderni tietotekniikka saa aikaan sen, että ne ovat joissain tapauksissa erittäin näyttäviä. Eli kuten tiedämme, niin huipputekniikka sekä "Renderfahrmin" kaltaiset hajautettuul laskentaan perustuvat avoimen lähdekoodin ympäristöt saavat aikaan sen, että myös pienillä budjeteilla saadaan aikaan hyvää työtä, ja noissa elokuvissa hyödynnetään vapaasti erilaisia lähteitä, joita yhdistelemällä saadaan aikaan hyvin innovatiivista elokuvamateriaalia.
Hajautettu laskenta tarkoittaa sitä, että tavallisia PC-tietokoneita liitetään toisiinsa Internetin yli, jolloin kenenkään ei tarvitse ostaa varsinaista supertietokonetta, vaan nuo toisiinsa Internetin ylitse liitetyt PC:t tai muut työasemat sitten toimivat kuin yksi valtava tietokone. Tuollaisella välineellä voivat grafiikan tekijät ympäri maailmaa voivat tehdä näyttäviä animaatioita aivan tavallisilla tietokoneilla, ja samoin myös muut raskasta laskentaa tarvitsevat tahot kuten fyysikot voivat hyödyntää tuota "nebula"-ratkaisua. "The Shaman"-elokuvassa hyödynnetään sitä ajatusta, että planeetan voi ottaa haltuun muullakin tavoin, kuin hyökkäämällä sinne laserpyssyt tanassa, ja aloittamalla taistelun sen pinnalla.
Elokuvassa esitellään "taistelukolossi", eli eräänlainen huipputekniikkaa käyttävä pommin sekä avaruusaluksen risteymä, joka toimii täysin automaattisesti. Tuo "kolossi" on siis laite, joka lasketaan planeetan pinnalle, ja sen laserit ovat vain itsepuolustusta varten, ja kuten varmaan arvaatte, niin sen sisällä on laitteisto, joka saa aikaan lämpöydinfuusion, jolla se sitten voi tuhota koko planeetan. Kyseinen kolossi on täysin automaattinen sekä tekoälyllä varustettu taisteluväline, jota ei voi voittaa tavanomaisin asein, koska sitä ympäröi suojakenttä, jonka läpi ei kukaan pääse hyökkäämään. Mutta elokuvassa toimii sellainen ihminen, josta käytetään nimitystä "The Shaman".
Tuo hahmo kyllä perustuu vanhan ajan uskomuksiin sekä erilaisiin muihin tarinoihin, jotka käsittävät luonnonkansojen uskomuksia siitä, että on olemassa ihmisiä, joiden mieli on ikään kuin peili kahden maailman välissä. Nuo maailmat ovat siis se "tämän puoleinen" eli se missä me ihmiset elämme, ja "tuonpuoleinen" missä elää henkiolentoja. Ja shamaani ikään kuin kanavoi näitä maailmoja toistensa kanssa. Tuossa elokuvassa "Shamaani" tietenkin on muutettu moderniin aihepiiriin sopivaksi hahmoksi, joka tietenkin kommunikoi tietokoneiden virtuaalisen todellisuuden kanssa. Tuollainen yhteys tietokoneeseen voidaan muodostaa "shamaanin" hermostoon kiinnitetyn WLAN-implantin avulla, ja se voisi tarjota huikaisevia näkymiä tulevaisuuden tietojenkäsittelyä ajatellen.
Kyseinen kirurgisesti asennettu implantti voisi saada energiansa ihmisen hermoston sähköisestä toiminnasta, ja siinä voisi olla dekooderi, joka muuttaa aivokuoren EEG-käyrän sellaiseen muotoon, että tietokoneet voisivat sen ymmärtää, ja tuollaisen aivoihin asennetun implantin avulla voidaan rakentaa sellaisia proteeseja, joissa todella olisi tuntoaisti sekä toimivat sormet ja muut nivelet, mutta BlueTooth tai WLAN-yhteys takaa sen, että noita koneproteeseja varten ei ihmisen ihon läpi tarvitse vetää sähköjohtoa. Tuolloin proteesin toiminta tapahtuu radioaaltojen avulla, ja sen akkujen lataaminen olisi todella helppoa.
Mutta jos tuon implantin sähkövirtaa ei voida ottaa hermoston kautta, eli biosähkön jännite ei olisi tarpeeksi korkea, niin silloin voidaan käyttää plutonium-paristoja. Tuollainen koneproteesi voidaan varustaa pietsosähköisillä kiteillä, joiden tehtävänä on luoda keinotekoinen tuntoaisti, ja tuo tuntosignaali voidaan sitten lähettää tuolle aivoissa olevalle implantille, jolloin tuo henkilö voisi sitten myös tuntea esineet, joihin hän koskee. Tuo varsinainen proteesi voisi olla samanlainen kuin muutkin proteesit kiinnityksen kannalta.
Siinä voisi olla tietenkin infrapuna-anturit sormenpäissä, kuten eräässä kirjassa, nimeltään "Tohtori kyy" olevassa laitteessa oli. Kyseisessä kirjassa esiteltiin muuten proteesin taistelumalli, missä tuollainen proteesi oli varustettu värähtelypiirillä, jolla se sai kohteensa räjähtämään. Mutta kuten tiedämme, niin tuollainen laitteisto voidaan kiinnittää myös ihmisen hanskaan, jolloin syntyy moderni versio ritarin hansikkaasta. Ja jos oikein lähdetään luomaan villejä mielikuvia, niin silloin voidaan ajatella, että ehkä noita välineitä voidaan käyttää myös otsapannan välityksellä, tai sitten tulevaisuuden erikoisjoukkojen taistelijoille tehdään leikkaus, missä heidän päähänsä asennetaan tällainen implantti.
The Shaman-elokuvan traileri https://www.youtube.com/watch?v=9IgJHzRSHn4
Täysipitkä versio tästä "The Shaman" elokuvasta https://www.youtube.com/watch?v=80EQZaYV9TA
Espoonmetsa.blogspot.fi
Comments
Post a Comment