Tekstin sisällön sekä niiden otsikoiden välillä ei välttämättä ole mitään yhteyttä. (Käytöksen muutos täyden kuun aikaan saattaa johtua valon määrästä)
Täydenkuun sekä kuuhulluuden välillä oleva yhteys on sikäli erikoinen, että jotkut ihmiset saattavat nukkua täydenkuun aikaan hiukan huonommin kuin tavallisesti. Kuitenkaan ei kukaan ole varmaan normaalisti soittanut hätäkeskukseen, kun hän ei saa unta, joten sen takia ei hätäkeskus ole mitenkään hyvä paikka käydä kysymässä noista asioista. Suurin osa ihmisistä tekee sen virheen, että lukee noista kirjoituksista vain otsikon, ja jättää tekstin täysin vilkaisematta, minkä jälkeen nämä henkilöt eivät ehkä ole täysin tietoisia tekstin sisällöstä. Alla liitteenä olevassa artikkelissa muuten mainitaan, se, että lapset liikkuvat vähemmän sekä heillä on korkeampi verenpaine täyden kuun aikaan. Ja tuolla käytöksellä epäillään olevan yhteyttä esimerkiksi kuun valoon eli luonnossa olevaan valon määrään.
http://sciencenordic.com/children-are-less-active-and-have-higher-blood-pressure-full-moon
Kun keskustellaan kuun vaikutuksesta ihmisen elämään, niin toki osa meistä on erittäin valoherkkiä, ja he eivät voi edes nukkua jos yhtään valoa näkyy. Hulluuden määritelmä psykologiassa on se, että henkilö tekee jotain konkreettista, mikä saa hänet näyttämään sairaalta. Esimerkiksi massamurhaajakandidaatin määritelmä on sellainen, että hän kerää esineitä kuten ampuma-aseita, sekä julkaisee tekstejä, joissa ylistetään noita ihmisiä. Ja yksi hulluuden määritelmistä tietenkin on se, että henkilö aiheuttaa kohtuutonta viranomaistyötä esimerkiksi soittamalla hätäkeskukseen uhkaussoitoja.
Kuitenkin on asioita joita ei koskaan saisi olettaa. Jos joku henkilö tekee kirjoituksen aiheesta, mikä koskee lähinnä filosofista näkökulmaa tuosta aiheesta, niin se ei ehkä tarkoita sitä, että hän yleistäisi näkemyksensä esimerkiksi kuuhulluudesta koskemaan koko eläinkuntaa. Kun puhutaan siitä kuinka esimerkiksi Einstein teki kirjoituksia, niin hänkin oli vain ihminen. Edes tuo suuri fyysikko nimeltään Albert Einstein ei koskaan pystynyt tekemään kirjoituksia, jotka olisivat olleet täydellisiä, eikä hän ollut mitenkään jokaisessa maailman asiassa ykkönen. Ja tietenkään itsekään en ole yhtään yötä viettänyt Korkeasaaren eläintarhassa, joten siksi en satu tietämään, miten nuo eläimet viettävät aikaa täyden kuun loistaessa taivaalla.
Ja kuten tiedämme, niin filosofi voi aina sitten vetäytyä sellaisten kysymysten taakse, kuin että onko tuossa eläintarhassa edustettuna kaikki maailman eläimet, tai jos tuota asiaa halutaan hiukan tutkia muutenkin kuin poliisin tai hätäkeskuksen kautta, niin silloin tietenkin voidaan kysyä sitten myös Ähtärin eläinpuistosta, miten heidän eläimensä sitten käyttäytyvät täyden kuun aikaan, ja sitten filosofi kysyy sen, että ovatko nuo eläimet häkissä sekä turvassa pedoilta. Ja tietenkin voidaan sitten soittaa kaikki maailman eläinpuistot läpi. Samoin voidaan kysäistä, että onko niiden eläinten unen syvyyttä tutkittu koskaan esimerkiksi EEG-laitteilla? Tai onko ylipäätään tutkittu mitään eläinten sielunelämään kuuluvia asioita? Kuitenkin tämä asia on tietenkin helposti selvitettävissä soittamalla hätäkeskukseen, ja kysymällä että "soitetaanko teille sitten enemmän hätäpuheluita täyden kuun aikaan kuin normaalisti?". Toki saattaa olla niin, että nuo puhelut tulkitaan siellä hiukan toisin kuin on odotettu, eli häiriköiden tekemiksi pilasoitoiksi.
Yllä mainittu artikkeli http://sciencenordic.com/children-are-less-active-and-have-higher-blood-pressure-full-moon
Comments
Post a Comment