Skip to main content

Ihmisen luonteen, sosiaalisen aseman yhteisössä tai hänen elämäntilanteensa voi nähdä toisesta päälle, eli siksi tuo klassinen väittämä siitä että "silmät ovat sielun peili" on oikein.


Klassinen väittämä että katseesta näkee onko edessä hyvä tyyppi pitää kyllä jollain tavoin paikkansa. Eli jos silmät ovat verestävät tai sameat sekä jähmettyneet tai lasittuneet, niin henkilö saattaa käyttää huumausaineita. Samoin jos hän välttelee katsekontaktia, niin silloin saattaa edessä olla ongelmallinen tapaus. Tai sitten jos henkilön käytös on ongelmallista, niin se kertoo siitä, että hän ei ehkä käsitä kaikkia asioita kuten pitäisi. Tuolla asialla tarkoitan sitä, että henkilö jatkuvasti varastelee tai muuten tuhoaa yhtiön omaisuutta, niin hän ei ehkä omaa rikollista mielenlaatua, vaan tuollaisen varkaan tai tiuskijan ongelmana on sellainen, että hänen elämänhallintansa on jotenkin kadoksissa.

Tiuskiminen ei ole mikään myötäsyntyinen ominaisuus ihmisen käytöksessä, vaan hän kasvaa tuohon rooliin siten, että ensin hänen vanhempansa jotenkin käyttäytyvät muita kohtaan komentelevasti. Ja kuten sanonta kuuluu, niin "herrojen elkeet tarttuvat renkiin". Eli lapset perivät mallioppimisen kautta vanhempiensa käytöstavat, sekä jäljittelevät näitä lähes kaikessa.  Jos vanhemmilla on tapana ärjyä jollekin henkilöille, niin tuo tapa periytyy isältä pojalle, kuten sellainen tapa, että viikon lopulla isi ottaa pullon olutta. Mikäli isä on työviikon jälkeen pitänyt tapana oikaista itseään sohvalla ja nauttia pullon olutta, niin oletettavasti myös "juniori" tekee samaa.

Jos henkilön elämänhallinta on kadoksissa, ja päihteet hallitsevat hänen elämäänsä, niin silloin tietenkään myöskään työ ei silloin onnistu. Ja jos henkilöllä on pitkä päihdehistoria takanaan, niin silloin tietenkin voi olla niin, että hänen työkykynsä on tuolloin lopullisesti mennyttä, koska tuolloin saattaa olla niin, että alkoholin sekä teknisten liuottimien yhteiskäyttö on tuhonnut hänen aivosolujaan, ja aiheuttanut pysyvän hermostovaurion. Tuo vaurio johtuu siitä, että kun henkilö alkaa käyttämään huumeita, niin lopulta edessä on tilanne, missä esimerkiksi "krokotiili" eli teknisiin liuottimiin sekoitettu huume alkaa olemaan tuollaisen ihmisen ainoa piikki, millä enää saa aikaan mitään muutoksia omaan tilaan.

Tuolloin tietenkin aivovaurion mahdollisuus on todella suuri, koska verisuoniin pistetty tinneri tai lakka ovat erittäin tehokkaita liuottimia, jotka tuhoavat helposti aivorungon soluja, ja seurauksena saattaa olla pysyvästi alentunut tietoisuuden taso. Kuitenkin voidaan sanoa, että on olemassa muitakin merkkejä siitä, että kaikki ei ole työntekijän kohdalla kunnossa. Yksi niistä on se, että henkilö ei edes yritä toimia, niin kuin työyhteisö edellyttää, vaan jatkuvasti näpistelee työpaikalta. Se ei ole aivan normaalia, ja tuo toiminta kertoo siitä, että hänellä on ikään kuin hyväksyvä asenne rikollisuutta kohtaan, ja tuollainen asenne ei synny itsestään, vaan se kertoo siitä, että hän on jotenkin rikollisten ympäröimä. Jos joku alaikäinen näpistelee, on kyseessä toiminta mihin pitää puuttua, mutta jos aikuinen ihminen "unohtaa maksaa" esimerkiksi kaupan makeishyllyllä, niin se ei enää ole mitenkään tavanomaista.

Jos ihminen käyttäytyy jotenkin erikoisesti, tai hoitelee kovaan ääneen omia asioitaan koko työryhmän nähden, niin silloin kyllä pitää itse miettiä sitä, että miksi esimerkiksi jostain mitättömästä asiasta kuten kalareissusta pitää nostaa niin kauhea meteli? Miksi jonkun ihmisen pitää esitellä jotain kalareissuja koko työpaikalle? Tuollainen toiminta on takuulla erittäin hupaisaa, kun jatkuvasti soitellaan jotain "makea" puhelimen päähän, ja sitten käydään tarkasti läpi, että kuka menee istumaan mihinkin osaan autoa, ja mihin tuo suuri poika sitten tulee hakemaan noita tovereitaan. Varsinkin silloin kun puhujina ovat yli 30-vuotiaat miehet, joiden pitäisi olla aikuisten kirjoissa. Eli nuo asiat ovat myös sellaisia, mitkä varmasti pannaan työyhteisössä ilmi.

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r