Skip to main content

Fanaatikot ovat vaarallisia vain päästessään käyttämään valtakoneistoa omien tarkoitustensa ajamiseen

Fanaatikot presidenttinä ei ole mikään uusi aihe kirjallisuudessa. Sellaista tilannetta kuitenkaan ei todellisuudessa tule eteen kovin helposti, missä oikeasti psyykkisesti sairas ihminen tekisi tuossa virassa suurta vahinkoa, tai että heitä ylipäätään pidettäisi mitenkään kovin vakavasti otettavina toimijoina. Kuitenkin historiassa on ollut tilanteita, missä mielisairas ihminen on päässyt valtion johtoon.

Monessa tapauksessa nuo tapaukset ovat olleet seurausta poikkeustilasta, missä diktatuuri on korvattu uudella, eli despoottia on edeltänyt usein yksinvaltiuden aika, ja ihmiset eivät ehkä ole täysin tajunneet, mitä äänestäminen tarkoittaa. Kuitenkin on tarvittu ensin sota, tai tarkemmin ottaen hävitty sota, sekä lamakausi ja hyperinflaatio,  sekä pörssiromahdus, jotta despootti on saanut ihmiset kokoontumaan kadulle sekä tukemaan itseään. Ja tietenkin on tarvittu tiedotusvälineiden haltuunotto, jotta diktaattorin puheita ei kyseenalaisteta julkisesti.

Nuo maailmanhistorian suurimmat konnat Sullasta Hitleriin sekä Maoon ja Staliniin eivät yksin mitään kamalia ihmisiä olleet. Mutta noiden sairaiden ihmisten toiminta muuttui vaaralliseksi, kun he saivat kannattajia taakseen sekä valtakoneiston käyttöönsä. Vasta kun heidät ympäröi joukko nöyristeleviä virkamiehiä sekä upseereita, niin nämä henkilöt muuttuivat vaarallisiksi.

Normaalissa tilanteessa he olisivat olleet vain "tavallisia hulluja", joiden puheita ei kukaan ehkä olisi edes koskaan kuunnellut. Kuitenkin noiden henkilöiden elämä sattui yksiin sellaiseen maailman aikaan, jolloin tilanne suosi vahvoja johtajia. Se että nuo henkilöt olivat vakuuttavia esiintyjiä sai aikaan sen, että heillä oli paljon kuulijoita. Sen lisäksi näillä henkilöillä oli paljon helppoja ratkaisuja valtion ongelmien ratkaisemiseksi. Tämän takia heillä oli paljon kannattajia. He osasivat ottaa kaiken irti omasta persoonastaan sekä myös tarjota kansalle sitä, mitä se luuli saavansa: leipää ja sirkushuveja.

Samoin heillä oli tarjota ihmisille syntipukkeja, joiden kanssa voitiin sitten askarrella. Nämä asiat tietenkin olivat sellaisia, millä despootti myi aatettaan kansalleen. Samoin noilla ihmisillä oli tietenkin aina olemassa jokin kineettinen asia, mitä kyseinen henkilö kykeni sitten perustelemaan toimintansa. Esimerkiksi valtavat patohankkeet  ja muut rakennusprojektit olivat erittäin näyttäviä sekä konkreettisia objekteja, ja niitä voitiin osoittaa sekä sanoa, että "johtaja halusi antaa teille valoa".

Ja tuolloin tietenkin oli sellainen käsitys vallalla, että se mikä oli enemmistölle parasta, oli parasta kaikille. Diktaattorin tuntomerkki on se, että hän mielellään mielistelee enemmistöä, ja samalla hän voi olla erittäin julma vähemmistöjä kohtaan. Samoin diktaattori halveksii aina koulutusta. Hän vihaa ihmisiä, jotka harjoittavat kritiikkiä valtion toimintaa kohtaan. Valtio on näet se, mitä varten ihminen on olemassa, ja toki diktaattori on valtion johtaja. Eli jos joku haukkuu valtiota, niin hän hyökkää samalla diktaattoria itseään kohtaan.

Ketään muuta kuin diktaattori itse ei ole maailmassa. Kaikki ihmiset ovat vain häntä itseään varten. Vain aito narsisti voi olla aito diktaattori. Hän ei mitään muuta edes halua kuunnella kuin ne asiat, mitä hän on itse toisille kertonut, ja silloin hän saattaa pitää tuntikausien päivällisiä, missä hän vain kuuntelee omia kertomiaan latteuksia kerrasta toiseen. Ja tietenkin vain hän merkitsee valtiossa jotain.

Muut ihmiset ovat vain hänen mielihalujensa täyttämistä varten.  Ja jos hän saa seuraajia, niin tilanne voi muuttua erittäin ikäväksi eli hän saattaa alkaa lainsäädäntötoimet, jotka sitten johtavat siihen,että hänen vaikuttimiaan epäileviä ihmisiä aletaan vainota sekä sulkea vankilaan ja lopulta heitä alkaa kadota kuten monesti historian kirjoista saamme lukea, ja kun sitten tappio tulee eteen, niin "kansa ei ole johtajansa veroinen" on monen huippuluokan diktaattorin käsitys tappion syystä.

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r