Skip to main content

Lentävät rullalaudat voidaan ehkä rakentaa vaikka omassa keittiössä, mutta niiden kanssa kannattaa olla vähän varovainen, sekä muistaa että niiden avulla voidaan tehdä murto hyvinkin tehokkaasti turvattuun taloon



Lentävät rullalaudat eli "Hoverboardit" tai "Flyboardit" ovat tuttuja kaikille, jotka ovat nähneet elokuvan "Paluu tulevaisuuteen", missä tällaiset välineet on tehty trikkikuvauksen avulla. Mutta nykyisellä tekniikalla niiden valmistaminen on melko helppoa, ja ne voidaan melko helposti tehdä itse modifioimalla tuollaista lasten leluhelikopteria, niin että sen sähkömoottorit vaihdetaan tehokkaampiin, potkureita suurennetaan sekä virtalähdettä tehostetaan. Tuolloin saadaan aikaan alusta, mikä kykenee nostamaan ihmisen ilmaan, ja sitten tietenkin voidaan tuohon välineeseen liittää ohjain, tai sitten sitä voidaan lentää kädessä pidettävän radio-ohjaimen avulla. Alustan vakaus voidaan hoitaa leluhelikopterien tavallisella ohjausyksiköllä, ja oikeastaan ainoastaan moottorit sekä virtalähde pitää tuolloin vaihtaa suuremmiksi. Tuolla tavalla sitten voidaan luoda sitten väline, joka on kuin tuosta elokuvasta, joka aikoinaan oli erittäin suosittu nuorison keskuudessa.

Mutta kun esimerkiksi YouTubelta katsellaan näitä videoita, joihin on haettu innoitusta esimerkiksi elokuvista sekä jostain "D.C Comicsin" sarjakuvista, niin silloin kuitenkin suosittelisin sitä, että tuollaisen laitteen rakentaja ottaisi myös turvallisuusnäkökohdat huomioon. Eli jos hän lähtee lennolle tuollaisella yhden miehen lentolaitteella, niin silloin saattaa käydä niin, että tuolloin mennään sitten vahingossa liian korkealle, jolloin edessä voi olla putoaminen esimerkiksi pilvenpiirtäjien katon korkeudelta. Kuitenkin tämän kaltaiset pienet lentolaitteet voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä esimerkiksi vankiloissa tai muissa turvatuissa laitoksissa, joiden kulkua pitää valvoa tarkasti. Jos ajatellaan vaikka mikrohelikopterien ryhmäkäytänteitä, joissa nuo välineet saadaan toimimaan parvena, niin joku vanki voisi paeta tuollaisen helikopteriryhmän avulla vankilan pihalta.

Kun nuo minihelikopterit ylittävät vankilan muurin, niin niitä ei ehkä vartija huomaa katsoa, ja jos niihin on kiinnitetty esimerkiksi ohut verkko, joka on valmistettu vaikkapa nailonista, niin silloin nuo laitteet voivat viedä vangin tuon vankilan muurin ylitse ehkä vartijoiden huomaamatta. Tai sitten murtovaras voi nousta vaikka pilvenpiirtäjän katolle tuollasella alustalla, ja sitten hän voisi syöksyä kohteeseen esimerkiksi köydellä, niin että hän ampuu ikkunan rikki, kun hän iskeytyy lasiin. Tai sitten mennä pilvenpiirtäjän katto-ovesta sisään, ja käydä esimerkiksi jonkun pankin toimistossa hiukan asioimassa. Kun ihminen sitten lähtee pakoon, niin vartijat odottavat sitten varmaan hänen lähtevän kadulle pääovesta, mutta jos kyseessä olisi tuollainen "extremerikollinen", niin hän voisi sen sijaan mennä katolle takaisin, ja sitten lähteä lennolle tuolla "hoverboardillaan".

Mutta jos vartijat hänet havaisevat, niin silloin tuo henkilö voisi käyttää esimerkiksi lentovarjoa paetessaan paikalta. Eli lentovarjo on tavallinen liitovarjo, mutta silloin kun sitä käytetään, niin henkilö käyttää potkuria, joka työntää häntä eteenpäin. Tuollainen potkuri voidaan liittää esimerkiksi reppuun, jossa voidaan kuljettaa myös kyseistä varjoa, ja jos tuollainen henkilö sitten huomaa, että häntä etsitään, niin silloin voidaan ikkuna ampua rikki kranaattipistoolilla tai räjähteellä, joista ensimmäinen on tietenkin taktisesti parempi. Tuolloin voi rosvo sitten valita ikkunan vapaasti, ja tehdä "basehypyn" tuosta kohdasta.

Tietenkin on olemassa ihmisiä, joiden mielestä nanohelikopterien itsensä muodostamia turvallisuusuhkia ei ole, mutta itse olen vähän eri mieltä, koska tuollaisella helipterilla voidaan esimerkiksi talon räystäälle, sopivaan kohtaan tuoda lanka, jolla kiipeilyköysi sitten vedetään sinne, ja tuolla tavoin murtomies voisi päästä asuntoihin, jotka sijaitsevat ylimmissä kerroksissa. Noissa asunnoissa ei ole ehkä koskaan edes ajateltu asentaa murtohälyttimiä ikkunoihin, ja sitten varas voi iskeä haluamaansa asuntoon. Ja nanohelikopterin avulla voidaan katsoa sitten valmiiksi, että mihin asuntoon sitten isketään.

https://www.youtube.com/watch?v=588du55BcAY

https://www.youtube.com/watch?v=wObBrd9wB6M

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r