Kotisivujen ulkoasu saattaa joskus johtaa ohjelmiston lataajaa harhaan, niin että hän lataa vahingossa väärän ohjelman
https://www.pendrivelinux.com/boot-dos-from-usb/ |
Kun puhutaan esimerkiksi siitä, että jotkut suositut ilmaisohjelmat yrittävät asentaa jotain muuta softaa koneeseen samalla kun niitä ladataan, niin varmasti kyse ei ole vain siitä, että nuo avoimen koodin sovellukset itseasiassa asentaisivat koneelle mitään, mitä niiden ei pitäisi asentaa. Kyse on näet pikemminkin lataussivujen käyttöliittymän sekavasta ulkoasusta, jossa tuon ilmaisohjelman latausnappi on hyvin pienikokoinen, ja sen vieressä on valtavan suuri nappi, josta ladataan esimerkiksi jotain maksullisia tai määräaikaisesti ilmaisia ohjelmia.
Kuitenkin voidaan myös sanoa, että joidenkin maksuttomien ohjelmien lataaminen kannattaa jättää väliin. Sekava ulkoasu saattaa vaikuttaa siihen, että koneelle tulee kaikkea muuta kuin sellaisia ohjelmia, mitä sinne halutaan oikeasti ladata. Ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, niin silloin tällöin nämä lataussivujen käyttöliittymät ovat niitä, jotka aiheuttavat vääriä latauksia, eli vika on noiden sivujen tekijöissä eikä niinkään niiltä ladatuissa ohjelmissa. Eli jos kyseessä on huijari, niin hän käyttää samaa metodologiaa, kuin Saksa kun se liitti Itävallan itseensä vuonna 1937. Tuolloin oli äänestyslipuissa valtava neliö sillä puolella, johon pistettiin rasti, jos henkilö halusi tuota liitosta, ja mitättömän pieni ruutu taas sillä puolella, jossa oli rasti sille äänelle, jolla vastustettiin valtioliittoa noiden kahden valtion välillä.
Mutta jos tarkastelun kohteena ovat esimerkiksi Avast tai muut maksuttomat virustorjuntaohjelmistot, niin silloin tietenkin niitä asennettaessa pitää maksullinen ohjelmisto ottaa pois koneelta, koska kaksi virustorjuntaohjelmaa hidastaa tietokonetta todella pahasti. Kun puhutaan siitä, että tietokone menee solmuun, jos sinne lataa maksuttoman sovelluksen, niin silloin tietenkin myös tietokoneen yhteensopivuus pitää tarkastaa, ja jos oma kone ei noita ominaisuuksia pidä sisällään, eli se on vanha, niin silloin ei tietenkään voi ohjelma edes toimia. Kun taas puhutaan sellaisesta asiasta, kun mikrotuen antamisesta, niin tietenkin on asiallista kysyä koneen käyttäjältä, että mihin hän konetta oikeasti haluaa käyttää, ja sitä mukaan rakentaa sitten tuo väline.
Mutta kun keskustellaan esimerkiksi melkein uusien koneiden antamisesta sosiaalitoimiston kautta eteenpäin, niin vaikka kyseessä olisi linux-kone, niin kyllä siihen voidaan sitten Windows asentaa myös myöhemmin. Ja samoin tuossa tilauksessa voidaan aina huijata, eli ollaan hakevinaan tuollainen Linux-kone, mutta samaan aikaan käytetään kotona toista tietojenkäsittelyvälinettä. Eli jos henkilö pystyy esittämään sitä, että hänellä ei muka ole tuloja, niin silloin tuollainen ihminen voisi teoriassa saada aivan uuden koneen ilmaiseksi. Ja sitten vain hankkimaan sitä uutta Windows-levyä tuolta kaupasta.
Kun puhutaan esimerkiksi siitä, miten näitä ilmaisohjelmien lataussivuja on sommiteltu, niin varmasti sellaisessa tilanteessa, missä latausta hakee ihminen, joka ei osaa esimerkiksi englantia voi eteen tulla sellainen asia, että henkilö ottaa verkosta vahingossa esimerkiksi masullisia lisukkeita tähän ohjelmaan. Eli kuten tiedämme, niin tuollaiset ohjelmat ovat hyvin houkuttelevia varsinkin aloittelevien harrastajien mielestä, ja silloin tulee eteen mahdollisesti sellainen asia, että he painavat jotain väärää nappia, jolloin koneelle asentuu väärä ohjelmisto. Eli aina kannattaa lukea kaikki asiat loppuun, ennen kuin aloittaa lataamisen jostain verkosta.
http://www.tivi.fi/Uutiset/2015-01-14/Varo-turvallisia-ilmaisohjelmia---10-suosituinta-sovellusta-vet%C3%A4%C3%A4-tietokoneen-aivan-solmuun-3152076.html
avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi
Comments
Post a Comment