Skip to main content

Tässä vähän sitten mietteitä Trumpista


Kun puhutaan siitä, että USA on jotenkin muuttamassa linjaansa suhteessaan naapurimaihin, tai kansainväliseen toimintaan, niin pitää muistaa sellainen asia, että tuo maa on tässä viime aikoina ilmeisesti omastakin mielestään saanut sotia tarpeeksi, ja kuten varmaan arvaatte, niin siellä on paljon myös omia ongelmia, sekä sosiaalisella että taloudellisella puolella. Ja tietenkin nuo ongelmat ovat amerikkalaisille läheisempiä kuin se, mitä tapahtuu jossain kaukana toisella puolen maailmaa.

 Se että Trumpin mielestä USA ei enää ole maailman johtava supervalta varmaan aiheuttaa ongelmia myös kaikille muille tuon valtion johtoon päässeille henkilöille. Venäjän sekä myös Kiinan, Pakistanin sekä Intian nousu maailman johtavien valtioiden joukkoon on tietenkin tuonut paineita myös Trumpia kohtaan. Ja varmasti esimerkiksi myös Piilaaksossa on havahduttu siihen, että maailman nopein supertietokone ei enää ole USA:ssa vaan Kiinassa, ja samoin en itse kyllä usko, että tuon maan sotatekniset tuotteet ovat niitä asioita, mistä se haluaa olla tunnettu maailmalla. Näet on vähän noloa, jos valtio ei muuta kuin aseita osaa tehdä, ja esimerkiksi avaruussukkulan vanhentuminen käsiin sai varmasti vipinää monissa piireissä, että pitäisikö USA:n hiukan korjata näkemyksiään esimerkiksi tuotekehityksestä.

Vaikka USA oli joskus 2001 maailman johtava supervalta, niin se ei pystynyt laskemaan sitä, että sen johtoasemaa alettiin sitten nopeasti kuroa umpeen juuri Kiinan ja Intian sekä Pakistanin toimesta, jotka ottivat käyttöön uuden innovatiivisemman suunnitelumallin sekä aseiden että muiden välineiden kuten kännyköiden kehittämisessä. Ja nuo maat sitten saivat USA:n kiinni esimerkiksi kännyköiden valmistuksessa, ja nyt sitten Samsung taitaa olla edelleen kärjessä, mutta Huawei ja muut idän merkit seuraavat perässä. Ja tietenkin myös sellaiset asiat muistuvat mieleeni kuten Datsun sekä muut Idän ihmeet, jotka aikoinaan murskasivat USA:n johtoaseman autojen valmistajana. Vaikka Detroitin teräs oli kovaa ja laadukasta tavaraa, niin uudet innovatiivisemmat tavat rakentaa autoja sitten tekivät muskeliautoista historiaa. Japanilaiset alkoivat suunnitellaja rakentaa autoja, jotka olivat kokonaisuuksia, eli niiden teho-painosuhde oli oikeanlainen. Ja siksi nuo pienillä moottoreilla varutetut nopeat Datsun ja Mitsubishi sitten veivät johtavan aseman Detroitin merkeiltä. Niiden kulutus oli vähäisempää ja kori pienempi kuin USA-autoissa.

 Mutta kun puhutaan "idän ihmeestä", niin silloin tietenkin tulee mieleen nimen omaan Samsung, joka löi Nokian laudalta,ja joka toimii periaatteessa "avoimen lähdekoodin" ratkaisujen päällä. Idän tuotantoyhtiöt panostivat Android-alustaan, jolla sitten saatiin useita eri laitteita linkitettyä toisiinsa, ja silloin tietenkin tuli mahdolliseksi se, että toisella puolen maailmaa olevat käyttäjät voivat kommunikoida toistensa kanssa noiden tilien kautta, ilman että kukaan näkee mitään. Syy miksi nimenomaan itäpuhelimet ovat menestyneet johtuu kuitenkin siitä, että niitä on osattu markkinoida oikein. Ja koska niiden käyttöalusta on avoimen koodin ratkaisu, niin silloin tietenkin ohjelmien eli sovellusten tekeminen tuolle alustalle on suuremman joukon käsissä. Ja tämä tietenkin saa aikaan sen, että niille on erittäin monipuolisia lisukkeita tarjolla.

 Ja jos tuotekehitys jää junnaamaan paikoilleen, kuten esimerkiksi USA:n autoteollisuudessa tapahtui 1970-luvun öljykriisin aikaan, niin saattaa olla niin, että USA:n elektroniikkateollisuus kokee saman kohtalon kuin Detroitin autotehtaat ovat kokeneet. Ja jos yhteiskunta ilmoittaa, että se ei enää halua uusia yrittäjiä tuohon maahan, niin kyllä sen teollisuuden saa vähemmälläkin ajettua alas, koska kukaan ei tule sitten yrittämään tai kehittämään uutta maahan, joka rakentaa vain korkeampia aitoja.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trumpin-puhe-koettiin-uhkaavana-mtv-n-asiantuntija-ja-kirjeenvaihtajat-analysoivat-valtaannousun-vaikutukset/6272908

kirjabloggaus.blogspot.fi

https://www.facebook.com/Kimmo-Huosionmaa-438303206559948/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r