Skip to main content

Säännöllinen unirytmi ja hyvät elämäntavat tehostavat työntekoa huomattavasti


Kun keskustellaan unirytmeistä sekä elämäntavoista, niin voidaan sanoa, että nämä asiat ovat tietenkin yksilöllisiä. Mutta voidaan sanoa, että missään nimessä ei ole sama, miten paljon ihmiset nukkuvat yössä. Kuitenkin esimerkiksi työelämässä on paljon ihmisiä, joiden mukaan he nukkuvat vaikkapa kuusi tuntia yössä, mikä ei varmaan kuitenkaan ole totta, tai sitten ihminen nukkuu päiväunia.

Muutenkin on erittäin vaikeaa arvioida ihmisen todellista unirytmiä, koska saattaa olla niin, että hän ei nukahtaessaan katso kelloa ollenkaan. Ja jos vaimo tai mies ei vieressä sitten huomaa nukahtamista, niin silloin tietenkin saattaa olla niin, että tuo henkilö on nukkunut kuitenkin pari tuntia pidempään, kuin mitä hän on muille kertonut. Tai sitten hän  kertoo satuja. Kun puhutaan siitä, että kannattaako stressitilanteessa ensin hoitaa unettomuutta, liikunnan puutetta vai huonoa syömistä, niin voidaan sanoa, että nämä asiat ovat yleensä kuin ympyrä.

Nämä asiat ovat toisistaan riippuvia, ja jos ihminen syö jatkuvasti huonosti eli käristeitä sekä välttää liikuntaa, niin silloin ei myöskään uni tule silmään. Eli kun töissä ei jaksa tehdä mitään, ja ruokatunnilla syödään sitten ties mitä, niin illalla varmasti ei tee mieli lähteä kävelemään. Ja seurauksena on kierre, mikä saattaa johtaa henkilön sairaalaan, koska hän väsyy työhönsä. Kun puhutaan esimerkiksi työpaikan sähköpostien käytöstä ennen nukkumaan menoa, niin silloin varmasti kannattaa olla suhteellisen virkeä, kun niitä katselee, mutta ongelmia voidaan ratkoa hankkimalla kaksi puhelinta,  joista toista käytetään vain työasioissa.

Ja jos puhutaan kotikoneen liittämisestä yhtiön verkkoon, nìin toki sitten voidaan työtehtäviä varten hankkia toinen kone, niin ei niitä työkoneita tarvitse käyttää pelaamiseen. Säännölliset elämäntavat ovat asia, mistä aina välillä keskustellaan erittäin pitkään. Ja aina joskus joku saa päähänsä, että esimerkiksi puhelimen herätyskello ei ole sopiva väline herätyskelloksi. Eli tuolla tavoin saadaan ihmisille mukava pieni herätyskello pöydälle, jotta kaikki sitten tietävät, että hän käy töissä. Kuitenkin voidaan sanoa, että unihäiriöt ovat erittäin ikäviä asioita, koska ne aiheuttavat ärtyisyyttä, virheitä sekä työajan hukkkaamista, kun henkilö torkkuu päätteensä ääressä. Tai jos esimerkiksi autoa ajava henkilö on väsynyt, niin silloin hän voi aiheuttaa pahan onnettomuuden.

Se että ihminen on herkkä sähkömagneettisille kentille saattaa aiheuttaa sellaisen tielanteen, että joidenkin mielestä on hyvä laittaa tuo WLAN-asema pois päältä yöksi, jotta mitään sähkömagneettisia kenttiä ei sitten tule asuntoon. Kuitenkin tuolla tavoin voidaan myös kontrolloida perheenjäsenten ja varsinkin lasten netinkäyttöä, eli kun mennään nukkumaan, niin silloin voidaan tukiasemasta katkaista virta, jotta yö sujuu rauhallisesti. Jos mietitään sitä, että kannattaako työuupumuksen takia hakeutua pitkälle sairaslomalle, niin asia on tietenkin jokaisen omassa harkinnassa.

Kuitenkin jos esimerkiksi unilääkkeitä aletaan määrätä, niin silloin tietenkin jossain tilanteissa saattaa unilääke auttaa, mutta tässä tapauksessa kuitenkin asioista pitää neuvotella lääkärin kanssa. Eli se että auttaako unilääke, vai tarvitaanko tehokkaampia menetelmiä riippuu täysin tapauksesta, ja se että ihmiselle saadaan sitten oikea valmiste vaatii tietenkin lääkärin konsultaation asiasta. Ja jos totuuden haluatte kuulla, niin näissä tapauksissa sitten usein tulee esiin se, miksi lääkäri lukee niin paljon asioita, joten mitään ylimaallisia ohjeita ei ole edes olemassa, ja lääkkeen määrääminen vaatii aina oikeasti koulutetun ammatti-ihmisen tekemän arvion tapauksesta.

Kun taas puhutaan B-todistuksesta, niin silloin saattaa myös hiukan ongelmia tulla eteen, jos lääkäri arvioi tapauksen olevan sellainen, että se ei vaadi eläkkeelle siirtymistä. Eli nämä työkykyasiat ovat niin yksilöllisiä, ja toiset pystyvät hyvin työskentelemään melussa, kun taas toiset vaativat ehdotonta hiljaisuutta. Eli  melu vaikuttaa toisiin ihmisiin eri tavoin kuin toisiin, ja jotkut voivat kuunnella musiikkia koko päivän, kun taas toisille jopa oven kolahdus on liikaa. Ja ainakin joissain tapauksissa lääkitys lisää henkilön herkkyyttä äänille. Joten sen takia täytyy lääkitys mainita lääkärille, ja sen sopivuudesta työympäristöön on tietenkin keskusteltava lääkärin kanssa. Samoin pitää aina muistaa, että kemiallinen uni ei ole sama asia kuin luonnollinen.

Mutta kuten tiedämme, niin lääkitystä koskevat asiat ovat jokaisen henkilökohtaisia, ja sen takia niistä kirjoitettaessa voidaan sanoa, että mitään yleispätevää ohjetta ei edes voida laatia tätä asiaa koskien. Ja aina lääkkeistä tai lääkityksen muutoksista keskusteltaessa pitää asia ottaa esiin sellaisen ihmisen kanssa, jonka ovessa lukee sana "lääkäri", ja jolla on se tarvittava koulutus tuon lääkityksen hoitamiseen. Sitä oikeaa ja asiantuntevaa hoitoa koskevaa päätöstä ja hoitosuunnitelmaa ei voi kukaan muu tehdä, kuin lääkäri, jonka potilas on henkilökohtaisesti tavannut. Näet lääkkeiden kirjoittamisessa täytyy aina noudattaa sellaista periaatetta, että jos niitä on määrätty liikaa, niin silloin saattaa potilaan maksa tuhoutua tai sitten hänen vireystilansa laskee.



Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r