Skip to main content

Kuri on armeijan yksi olemuksista, ja sen näkyvin osa on kouluttaja, joka voi olla suoraan elokuvasta Full Metal Jacket


Armeijassa tapahtuvasta simputuksesta sen verran, että näissä hyvin ikävissä asioissa usein ryhmän päällikkönä simputtaja sekä siihen osallistuneet muut henkilöt kertovat kotonaan, että kyseessä oli pikku juttu, jota tehtiin vähän kaikille. Eli siinä oli yleensä noiden ihmisten kertoman tarinan mukaan kyseessä ”joukko-osaston siirtymisriitti” tai joku muu vastaava alkukantainen asia, joka piti kaikkien läpäistä, jotta he osoittivat muille, että ”heillä on pokkaa”. 

Ja tietenkin jos joku nuori kantahenkilökuntaan kuulunut upseeri on tuollaisesta toiminnasta tuomittu, niin hän on sitten sanonut, että ”upseerin kunniasanalla hän olisi päästänyt simputtajat kouluttajiksi, koska heissä oli ainesta”. Toki tuollaisessa tapauksessa saattaa jonkun pää iskeytyä lattiaan, jos hänet pudotetaan yläpetiltä, ja kuolema seurata aivoverenvuodosta. Kuitenkin tällaista tapahtuu aniharvoin, ja tietenkin 99% miehistä selviää palveluksesta kunnialla. 

Eli ei armeijan kurinpitäjä sitten tietenkään kenenkään yksittäisen varusmiehen mukaan siellä lähde juoksentelemaan, ja ei muutenkaan ole hänen vikansa, jos joku sattuu kuulumaan tuohon maagiseen prosenttiin, joka kohtaa ikävän esimiehen, joka sitten osoittaa kaikille, että kyseinen henkilö ei armeijaan kuulu. Riittää kun ei itselle tapahdu mitään, ja eihän kukaan sitä yhtä miestä edes tuntenut, ja mitä sitten ei muistanut hakea sivariin, kun ei tuollaiseen paikkaan sopeutunut, ja koko komppania sai sitten hänen takiaan kakkaa. 

Tai sitten joku joutuu koko ajan kestämään itsensä päälle tapahtuvaa virtsaamista tai muuta mukavaa toimintaa, ja tietenkin noissa ikävissä tapauksissa on kaikille tehty selväksi, että jos ei tuohon toimintaan osallistu, niin silloin koko komppania menettää nuo himoitut natsat. Ja kaikkein hauskimmat pilat tietenkin tunnetaan sellaisilla nimillä kuin ”astinlauta”, missä mies laitetaan polvelle maahan, ja sitten hänen jalkansa päälle laitetaan rynnäkkökivääri, jonka päälle esimies sitten astuu. Joten siinä sitten on yleensä ollut seurauksena jalan katkeaminen. 

Sitten jonkun varusmiehen saappaita voidaan käyttää roskakorina, jolloin niihin "saa" laittaa silloin purukumeja sekä nuuskaa, mutta silloin kun tällainen toiminta sitten on kovin avointa, niin silloin kyllä voidaan epäillä kantahenkilökunnan edesauttaneen tuota toimintaa. Tuollaisen asian jälkeen tietenkin on kotona kerrottu sellainen mukava peitetarina, jonka mukaan koko komppania saa silloin kokkelipiimää, mikäli tuon yhden miehen puolelle mennään. Kaikki on tuolloin todella mukavaa, kun tuon kaiken saa sitten tehdä esimiesaseman turvin, ja jos joku sitten kehtaa sanoa tuossa tilanteessa vastaan, niin silloin varmasti koko komppania lentää perseelleen. 

Ja tuota toisen pikkumaisuutta sekä lapsellisuutta hoetaan tietenkin myös omille lapsille, joille sitten kerrotaan, kuinka isi olisi kantahenkilökuntaan kuuluva, mikäli yksi varusmies olisi antanut aliupseerin hyppiä rintansa päällä, mutta voi kauhea, kun hän sitten itseään siinä pelkurimaisesti alkoi puolustamaan, niin silloin tietenkin oli seurauksena rangaistuksia koko komppanialle. Kun ei toinen sitten halunnut lähteä pyhä Pietaria tapaamaan, niin sitten seurauksena oli sotaoikeus, missä sitten tuollainen aivoton henkilö sitten päätti puolustautua. 

Mutta kotona sitten on kerrottu sellaisia asioita, kuin että tuo mahdollisesti potkut saanut alokas tai sotamies oli toiminnallaan aiheuttanut koko komppanialle kauheita asioita. Ja tietenkin komppanian päällikkö oli täysin syytön kaikkeen siellä tapahtuneeseen. Mutta kun ei sitten voinut asiaa tarkasti selvittää, niin silloin tietenkin koko komppaniaa rangaistiin. Tässä en muuten puhu sitten vain yhdestä tapauksesta tai valtiosta, vaan muissakin armeijoissa on tällaista toimintaa, ja esimerkiksi Venäjällä on simputus saanut aikaan kansainvälistä huomiota, mutta minä en tiedä mitä tuollainen simputus esimerkiksi muukalaislegioonassa on ollut. 

Toki tuollaiset puheet sitten varmaan on kerrottu esimerkiksi perheen nuorisolle, niin että tuo komppanian päällikkö oli maailman mukavin mies, ja aina alainen oli syyllinen. Mutta omasta mielestäni tällaisessa tapauksessa, missä tuollainen mukava upseeri sitten on koko suvun hurmannut, niin että tuo onneton simputuksen uhri on vain saanut kotonaan kuulla, mitä hän aiheutti muille, voisi tuon perheen muun nuorison eteen saapua tuo kyseinen upseeri.

Kun hän on niin kauhean ”reilu ja mukava” kaveri, niin toki tuollainen henkilö voisi toimia vähän muillekin kuin sille yhdelle tuon suvun miehelle esimiehenä. Näin hänen miellyttävä luonteensa sekä aurinkoinen olemuksensa sitten paljastuisi muillekin, kuin tuolle simputetun miehen isukille tai äidille, jonka hän on miellyttävällä puheenparrellaan ja tukkapehkollaan sitten hurmannut, niin sitten hän voi vaikka siirtyä askartelemaan noiden muiden suvun miesten kanssa.


Ja toki varmasti on hän kaikille kertonut, että tuon rykmentin tai minkä tahansa pataljoonan siirtymisriitin voisi välttää maksamalla sopivan maksun rykmentin aliupseerien kassaan. Eli kun tuollainen toiminta kerran kuuluu asevoimien toimintatapoihin, niin silloin tietenkin kuin muiden olisi mukavaa kohdata tämä sotilaselämän mukava puoli räjähtävine punkkineen ja muine mukavine asioineen, jotka pitävät miehet mukavasti työn touhussa, että he eivät sitten rupea tappelemaan tuolla varuskunnassa.

 Minusta simputus on äärimmäisen typerä sekä raukkamainen tapa alistaa muita, ja jos luette kirjan nimeltään "Full metal jacket" tai sitten katsotte tuon elokuvan, niin itse kyllä kysyn, että montako esimiestä tuollaisen asian takia on ammuttu. Mutta kuten tiedämme, niin vain pelkurit sekä moukat jättävät tuon laitoksen väliin, ja siellähän selviää vähällä, kun vain muistaa tehdä kaiken mitä tuo "drill instructor" sitten sattuu sanomaan. Mutta jos tuon miehen viha sattuu kohdistumaan omaan itseen, niin silloin saattaa itku tulla, eikä silloin ole mitenkään mukavaa olla tuossa paikassa seisomassa.

metsantarinoita.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r