Skip to main content

3D-printterien väärinkäyttö on riski, josta pitää voida puhua moralisoimatta tai huutamatta


3D-printterien väärinkäyttö on asia, mikä aiheuttaa todellisia vaaratilanteita, joiden rinnalla joku mora-puukko on pikku juttu. Nämä erittäin tarkat työstökoneet ovat laitteita, joilla voidaan tulostaa ruuveja, koneen osia,  lentokoneita sekä ikävä kyllä ampuma-aseita. Kyseessä on vallankumouksellinen tuotantomenetelmä, mikä perustuu sellaiseen asiaan kuin modifoituun MIG-hitsauskoneeseen, ja samat ohjelmat jotka toimivat noissa kirjastoistakin löytyvistä välineissä toimivat myös näissä suurta lämpötilaa vaativissa koneissa, joiden toimintaa on samanlaista kuin muovia työstömateriaalina käyttävissä kojeissa.

Niiden ero on vain siinä, että nämä metallia työstävät 3D-tulostimet on varustettu kestävämmällä rungolla, joka pystyy kannattelemaan MIG-hitsauskonetta. Nämä välineet tekevät niin tarkkaa työtä, että niillä voidaan kopioida ruuveja jopa ABLOY-turva-avaimia. Niiden avulla voidaan tehdä myös väärennettyjä ajoneuvojen valmistekilpiä, joiden avulla voidaan varastettu ajoneuvo rekisteröidä omiin nimiin. Mutta kuten tiedämme, niin näiden samojen välineiden avulla voidaan tehdä myös toimivia rynnäkkökiväärejä tai muita käsiaseita, sekä konekiväärejä ja patruunoita

 Kun noiden huippuluokan työstökoneiden myyntiä ei mitenkään säädellä, niin niillä voi joku Kim Jong Un rakentaa uusia piraattikopioita F-35 hävittäjästä tai panssarivanuista, ja vaikka esimerkiksi BAE:n insinöörit sanovat tarvitsevansa monia robotteja tällaiseen toimintaan, niin voidaan sanoa, että noilla miehillä on aikaa tehdä noita koneita, ja kuten tiedämme, niin robotit ovat halpoja. Tuollainen 3D työstörobotti voidaan asentaa liikkuvalle alustalle, joka sitten kulkee tehdashallissa eri työpisteiden välissä. Tai toki noilla roboteilla voi olla myös muita tuotteita, mitä ne tekevät lentokoneiden ohella.

 Kuitenkin todellinen riski, mikä näihin työstökoneisiin sisältyy on se, että niillä voidaan tuottaa ampuma-aseita ja patruunoita sekä luoteja, ja aseiden oheisvarusteita, mikä tekee tuosta 3D printteristä erittäin vaarallisen välineen väärissä käsissä, ja sen takia noiden välineiden aiheuttamista uhista yleiselle turvallisuudelle pitää voida puhua ilman moralisointia tai pelkoa joutua mestatuksi julkisesti. Suurin vaara ihmisille eivät ole ihmiset, jotka vihakirjoittelevat Internetissä siitä, mitä he saattaisivat tehdä jollain aseella. Heidät voidaan kirjoitusten perusteella paikallistaa, sekä estää sellaisia henkilöitä, jotka uhkaavat muita samasta virallisia aseita haltuunsa. Vaara ovat ihmiset, jotka eivät ymmärrä mitä he tekevät, tai ihmiset jotka eivät uskalla soittaa tai kirjoittaa poliisille, jos heitä pyydetään valmistamaan esimerkiksi AK-47-rynnäkkökivääreitä 3D-tulostimilla.

 Mikäli tuollaisia suurta työlämpötilaa käyttäviä koneita ajatellaan suoraan tuotannon kannalta, niin silloin noiden aseiden valmistamiseen tarvitaan vain CAD-piirustukset, joiden mukaan työstökone sitten tekee kaikki tarvittavat osat, ja sen takia olisi todella mukavaa, jos tuollaisesta asiasta puhuttaisiin esimerkiksi kouluissa. Jos jonkun ihmisen vanhemmilla on hallussaan tällainen laite, niin silloin joku kaveri saattaa pyytää ajattelemattomuuttaan, että toinen tekee hänelle tuollaisen AK-47 tai jonkun muun vastaavan aseen, ja silloin saattaa tilanne muuttua todella vaaralliseksi. Ja kuten tiedämme, niin esimerkiksi MC-jengit varmasti ovat tällaisesta välineestä kiinnostuneita.

Mikäli ihminen ei uskalla kertoa viranomaisille, jos häneltä on pyydetty esimerkiksi 3D-printterillä valmistettuja rynnäkkökivääreitä, niin silloin tietenkin voidaan sanoa, että hän voi silloin vaarantaa todella paljon. Ihmisen pitää uskaltaa sanoa poliisille, jos häneltä tällaista välinettä kysellään, ja toki joku MC-kerho voi sitten laittaa tuollaisen 3D-tulostimen vaikka oman päämajansa kellariin. Eli silloin pitää viranomaistoiminnan kannalta varmasti kiinnittää huomiota sellaisiin asioihin, kun että esimerkiksi tunnettu ammattirikollinen osoittaa kiinnostusta tuollaisia välineitä kohtaan, näet jo esimerkiksi 223 NATO-luoteja ampuvaksi muutettu AK-47 päätyy kadulle, niin siinä voi sitten olla leikki kaukana.

 Eli noilla printtereillä voidaan luoda modifioituja versioita erilaisista aseista, mikä sitten lisää vaaratilanteita. Tuolloin joku palkkasoturiryhmä voisi käyttää juuri 223 NATO patruunalle muunnettuja Kalashnikoveja, jotka voidaan rihlata M-16-kiväärien jäljitelmiksi, ja niiden iskurin jälkikin voidaan tuolla tavoin jäljentää siten, että se vastaa M-16/R-4 kiväärien iskurinjälkeä, jolloin he eivät ehkä jää kiinni operaatioista, koska kuvissa näkyy, että miehillä on AK-47, mutta luodit ovat peräisin NATO-kivääreistä. Tämän takia modulaariset tuotantovälineet ovat erittäin vaarallisia väärissä käsissä.

Lockheed Martin 3D tekniikka-video https://www.youtube.com/watch?v=p_AlA9JVEqI

3D printtattu suihkumoottori https://www.youtube.com/watch?v=W6A4-AKICQU

Aseista saa sitten jokainen hakea itse tietoja YouTubesta kirjoittamalla hakusanaksi "3D Printed Gun"

metsantarinoita.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r