Skip to main content

Eläinten pitäminen on vastuunalaista toimintaa, ja jos ihminen ei pysty tai halua eläimiä pitää, niin miksi hän niitä sitten ylipäätään hankkii?



Eläinten kohtelun elokuvia kuvattaessa tulisi olla sellaista, että myös se nauttii kuvauksista, enkä usko että kukaan haluaa nähdä elokuvaa, jossa on eläimiä rääkätty. Eläinrääkkäys on pöyristyttävä rikos, jonka vakavuutta ei oikeastaan kovin moni ilmeisesti käsitä, ja siksi siitä pitäisi sitten vähän keskustella kaikkien ihmisten kanssa. Jos eläintä rääkätään tai muuten kohdellaan kaltoin, niin silloin voi olla seurauksena se, että tällainen luontokappale sitten hyökkää ihmisten kimppuun tai pahimmillaan levittää jotain tappavaa sairautta kuten rabiesta ihmisten keskuuteen. Kaltoin kohtelu tarkoittaa nimittäin tässä tekstissä nimenomaan rokotusten sekä terveystarkastusten laiminlyöntiä, että eläimen jättämistä ulos yöksi ilman valvontaa.

Monet ihmiset eivät usko, miten vaarallisia esimerkiksi rabiesta sairastavat kissat voivat olla, koska niiden purema levittää tuota kammottavaa sairautta ihmisten keskuuteen, ja kun ajatellaan esimerkiksi koiria, niin silloin kyseessä on eläin, joka voi tappaa ihmisen hyvinkin helposti. Ongelmia tulee jatkuvasti esimerkiksi taistelukoirien kanssa, joiden haltija on usein pentutehtailija, joka ei noista eläimistä sitten välitä tippaakaan, vaan hän haluaa nähdä brutaalia sekä täysin moraalitonta ”urheilua”, jossa koirat surmaavat toisiaan, ja tällaiset kilpailut ovat täysin tuomittavia. Joillekin ihmisille ei ole täysin selvää sellainen asia, että jos tuollainen taistelukoira sitten pääsee vapaaksi, niin se sitten voi yllättäen hyökätä jonkun ihmisen kimppuun.

Mutta tietenkin se on vielä kauhistuttavampi ajatus, että taistelukoirille syötetään joskus amfetamiinia, jotta ne kestäisivät paremmin kipua. Ja äärimmäisissä tapauksissa on ollut todisteita siitä, että eläimiin on tartutettu esimerkiksi rabiesta, jotta ne taistelisivat kuolemaan asti. Tuota tekniikkaa on käytetty esimerkiksi tilanteissa, missä taistelukentille on päästetty koiria, joiden tehtävänä on ollut herättää kauhua vihollisen keskuudessa. Eli kun vihollinen on lähestynyt, niin taistelukentillä on avattu häkkejä, joista nuo koirat on päästetty heidän kimppuunsa, ja tuota taktiikkaa on käytetty esimerkiksi joissain historiallisissa sodissa kuten 30-Vuotisessa sodassa, koska silloin jo tiedettiin, että rabies tarttuu toiseen eläimeen tai ihmisiin tuon taudin saastuttaman eläimen purressa tätä.

Siksi esimerkiksi joihinkin kaupunkeihin heitettiin rabieksen sairastuttamia rottia tai koiria sen vastarinnan kukistamiseksi. Tällaista taktiikkaa käytettiin kuulemma esimerkiksi Berg Op Zoom nimisen kaupungin taistelussa, jossa piirittäjät halusivat rosvota sen kellareihin varastoidun kullan, jotta Wallenstein pystyisi maksamaan palkkasoturiensa palkkiot. Mutta kun palataan eläinten kohtelemiseen, niin silloin jos ihminen kohtelee eläintään välinpitämättömästi, niin että se jätetään jopa kovalla lumipyryllä ulos, niin silloin hän kyllä kohtelee samalla tavoin myös muita ihmisiä. Ja itse kyllä ihmettelen, että miksi joku ylipäätään hankkii eläimiä, jos ei niitä halua sitten edes hoitaa? Eli mitä hyötyä tai iloa kenellekään on hankkia koiria johonkin pihalle seisomaan johonkin juoksunarun päähän?

Jos koira hankitaan, niin silloin tietenkin on varmaan ostajalla tiedossa, että sen pitäminen vaatii hiukan vastuuta, ja että koira vaatii saman verran liikuntaa kuin ihminen. Joten mitä varten koiria on hankittu, jos niiden kanssa ei sitten kuitenkaan haluta olla. Jos kotieläimestä ei mitään muuta kuin haittaa ole, niin sen voi jättää ihan oikeasti hankkimatta. Koira on todella kallis hankinta, ja se pitää sitten tietenkin rokottaa ja muutenkin ruokkia. Mielestäni kaikkien eläinkauppiaiden pitäisi tarkastaa se, että eläimen ostaja ei ole eläinten pitokiellossa, koska se voi kieliä pahoista sosiaalisista vaikeuksista. Mielestäni olisi myös tärkeää, että jos henkilö on eläinten pitokiellossa, niin hän ei silloin saisi myöskään ihmisiä hoitaa.

Ja naapurit sitten kyllä näkevät, että pihalla on koira, ja haukkuminen kuuluu todella kauas, jos sitä ei mitenkään huomioida. Koira pitää kouluttaa, jotta siitä olisi muutakin kuin haittaa. Mikäli se opetetaan olemaan hiljaa, niin silloin tietenkin myös naapureilta tulevat valitukset vähenevät huomattavasti. Jos koiraa ei valvota kunnolla, niin se voi sitten päästä irti pannastaan, ja sitten lähteä juoksentelemaan kaduille. Pentutehtailijoiden kohdalla pahinta on sellainen asia, että he eivät välttämättä edes tiedä montako koiraa heillä on, ja sitten seurauksena on tilanne, missä koiran pakoa ei edes huomata, jolloin seuraukset voivat olla hyvin vakavat.

http://www.radionova.fi/uutiset/ilmiot/uutuuselokuvan-ensi-ilta-peruttiin-elainraakkayskohun-takia-137814?utm_source=mtv.fi&utm_medium=frontpage&utm_campaign=ulkoinen+nosto

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r