Skip to main content

Lasten suusta kuulee kaikkea outoa sekä pelottavaa, joka kannattaa välillä ottaa vakavasti


Lasten suusta kuulee joskus kammottavia asioita, joita ei ehkä aina uskoisi todeksi. Ja kun mietitään esimerkiksi tilannetta, missä lapsi alkaa pelätä saavansa lasia päälleen auto-onttomuudessa, ja edellä ajava rekka alkaa yllättäen heittelehtiä, niin se saattaa johtua siitä, että lapsi saattaa nähdä auton liikkeen paremmin kuin aikuinen, joka on rutinoutunut ajaja. Tässä olevat kommentit koskevat erästä "Finntop 5" videota. 


Eli lapsen hermosto eikä kokemusmaailma ole niin kehittynyttä, että hermosto osaisi suodattaa kaikkia ärsykkeitä pois, ja silloin hän saattaa esimerkiksi nähdä auton liikkeen tarkemmin kuin aikuinen, mutta tällaiset asiat varmaa pelottavat ihmisiä. Mutta kun puhutaan tilanteesta, missä lapsi on näkevinään komerossa jonkun miehen, niin silloin hän saattaa nähdä takaumia tai vastaavaa, ja sama koskee esimerkiksi tilannetta, missä kylvyssä ollut lapsi näkee ”sinisen miehen” juoksevan ohitseen. Tai sitten talossa on ollut sinihaalarinen mies, jolla on päässään siniset sukkahousut, ja hän on sitten päättänyt juosta talosta ulos, kun lapsi on viety kylpyyn.

Sen verran kuitenkin ihmettelen sitä, että kuinka lapsi on puhunut avaruusolioista tai muusta vastaavasta, jotka veivät häntä galaksiin. Oliko joku sitten näyttänyt hänelle elokuvia, missä oli UFO:ja. Kun taas lapsi kysyi, että mikä on ”pitkä veitsi”, niin olisi todella upeaa kuulla, että tarkoittiko hän sitten ”pitkäpuukkoa”, joka on esimerkiksi amerikan ratsuväestä käytetty nimi. Eli olisiko joku lapsen kanssa ollut henkilö käyttänyt sitten sanaa ”pitkäpuukko”, kun hän oli keskustellut ehkä tarhassa lapsen hoitajien kanssa, ja oliko keskustelu sitten koskenut esimerkiksi intiaanisotia tai ratsuväen historiaa? Olisi kiva muuten tietää, missä maassa tämä tapahtui, koska jo tuo tapahtui amerikassa, niin silloin tietenkin tuo termi olisi voitu kuulla joltain, joka on tuollaisen rykmentin kuten 86 th. airbonen  palveluksessa. Mutta joskus lasten suusta kuulee sellaisia asioita, joista puhutaan hiljaisella äänellä.

Eli joskus suomalainenkin lapsi on alkanut kesken kaiken puhua vierailla kielillä ilman mitään varoitusta, ja hänen vanhempansa eivät vielä ole edes käyneet tuolloin ulkomailla. Tuossa tapauksessa pitää ehkä sitten miettiä, kenen kanssa hän aikaansa viettää, eli onko tarhassa sitten joku opettanut hänelle tuota vierasta kieltä. Joskus taas on käynyt sellainen tapaus, että lapsi on kävellyt vanhempiensa kanssa vieraassa kaupungissa, ja hän on osannut suunnistaa siellä aivan kuin olisi joka päivä käynyt siellä. Ja joskus taas esimerkiksi ulkomailla lasta ikään kuin aletaan epäillä varkaudesta tai muusta vastaavasta.

Tai joku paikallinen lapsi alkaa pyydellä esimerkiksi kyniä takaisin, niin tuo voi tarkoittaa tietenkin kiusaamista, mutta samalla pitää muistaa, että lapset eivät usein kiusaa tuntemattomia. Silloin saattaa olla sellainen asia totta, että tuolla kyseisellä lapsella on paikalla identtinen kaksoisolento, joka voi olla hänen veli tai sisarpuolensa. Lasten suusta kuulee kaikkea merkillistä, ja ehkä alla olevan filmin ensimmäinen episodi, josta kerroin aluksi johtuu siitä, että lapsi havaitsi edessä ajavan rekan alkavan heittelehtiä, mutta kyse voi olla hyvin vakavasta asiasta.

Näet joku on saattanut kertoa toiselle aikovansa surmata tuon perheenisän esittämällä ajovirhettä. Kun taas lapsi puhuu ”käärmekaulasta”, niin silloin hän saattaa tarkoittaa ihmistä, jolla on käärmeen kuva tatuoituna kaulaan. Eli kyseessä ei ehkä ole mikään hirttäytyminen. Tuo havainto saattaa johtua siitä, että kyseinen lapsi on ollut yksin huoneessaan, ja sitten taloon on tullut murtomies, joka on tutkinut kaappia, kun lapsi on tullut sisään huoneeseensa. Ja sitten tietenkin tuo mies on häipynyt saman tien, mikä tietenkin oli onnekas sattuma, koska joskus nuo ihmiset ovat olleet hyvin pahoja.

Sama koskee tilannetta, missä lapsi jää tuijottamaan jonnekin leikkitoverinaan toimiva aikuisen taakse, ja sanoo että ”tuolla on joku”. Silloin varmasti alkaa hiukset nousta pystyyn, ja kun kyseessä on lastenhoitaja, niin silloin varmasti kannattaa olla hiukan varuillaan. Näet voi olla niin, että talossa on murtomiehiä, koska he ovat ehkä seuranneet isäntäväen auton lähtöä pihasta, mutta eivät osanneet ennakoida lapsenvahdin olevan paikalla.

Silloin voi edessä olla erittäin paha vaaratilanne, kun ehkä huumeita käyttävät murtomiehet ovat tunkeutuneet taloon sisään etsimään arvoesineitä. Joten jos lapsi alkaa keskustella omituisista asioista, niin silloin tietenkin pitää paikalle hakea ammattiauttaja kuten koulupsykologi, jonka kautta selvitetään noita omituisia asioita, ja hän voi sitten ottaa lääkäriin yhteyttä. Eli missään nimessä ei tuolloin kannata jäädä miettimään asioita, ja psykologin kautta voidaan asiaa lähestyä helpommin, ja jos talossa on joku ollut, niin silloin ei diapam auta.

Mutta jos lapsi osoittaa häiriintymisen merkkejä, niin tuolloin on psykologin konsultoitava lääkäriä, ja tietenkin koulupsykologin kautta on helpompi hakea aikaa psykiatrille, jolla on tarvittavat valtuudet sekä lääketieteellinen koulutus lääkityksen sekä mahdollisen osastohoidon aloittamiseen. Eli vain koulutettu psykiatri saa määrätä potilaalle lääkkeitä, ja muistakaa että kaikki lasten kertomat asiat eivät ole mielikuvituksen tuotetta, ja aina pitää selvittää se, miten lapsi esimerkiksi näki ennalta tuon edellä ajavan rekan riistäytymisen kuljettajan hallinasta. Ja toki lapsella voi olla parempi kuulo kuin aikuisella, eli hän saattaa kuulla esimerkiksi edellä ajavasta rekasta jotain outoa ääntä, tai sitten jossain talossa oleva rotta tai hiiri sitten voi aiheuttaa sellaisen äänen, mikä vaikuttaa ihmisen kävelemiseltä. 

Toki osa lapsista saattaa osata esimerkiksi lukea huulilta, tai he saattavat nähdä auton sivupeilistä kuljettajan menevän raivotilaan. Tai sitten lapsi on nähnyt isänsä alkavan torkkua ratissa. Samoin autistinen lapsi saattaa ikään kuin jähmettyä kesken leikin, ja alkaa tuijottaa toisen ihmisen taakse aiva yllättäen, mikä sitten aiheuttaa hämmentäviä tilanteita koulussa sekä lastentarhassa, ja nuo tilanteet voivat olla hyvin pelottavan tuntuisia ihmisestä, joka ei ennen ole tällaista tapausta kohdannut oikeassa elämässä.

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r