Skip to main content

Neuvotteluissa käytettävä taktikointi on melko helppoa, eli jos vastapuoli ehdottaa jotain, niin silloin pitää muistaa, että kukaan ei tee itselleen epäedullisia sopimuksia

B-2 Spirit

Kun ajatellaan esimerkiksi Reaganin ja Gorbatshovin tapaamista Reykjavikissa, jossa nuo valtionpäämiehet solmivat historiallisen START-sopimuksen, missä ydinaseiden määrää vähennettiin rajusti, sekä esimerkiksi IRBM (Intermediate Range Ballistic Missile)-asejärjestelmät kiellettiin, ja MIRV-kärkien tuotantoa supistettiin, niin että strategisissa ICBM-ohjuksissa on vain yksi taistelukärki, mikä merkitsi monikärkiohjusten tuotannon lopettamista pitää muistaa sellainen asia, että vaikka Neuvostoliitto puhui jatkuvasti taistelukärkien määrän pudottamisesta, niin sillä oli tuolloin tietenkin oma lehmä ojassa.

Neuvostoliitto oli tuolloin korkeasti mobilisoitujen keskimatkojen ydinaseiden kehittämisessä USA:aa jäljessä, ja sen ydinasedoktriini eli toimintaohjeet perustui pitkälti yhtä ydinkärkeä käyttävien SS-18-ohjusten käyttöön, ja noiden taistelukärkien teho olisi ollut noin 50-60 megatonnia, ja niiden avulla tuolla aseella olisi voitu uhata koko Eurooppaa tai yhdysvaltojen itärannikkoa. Se mikä Reagania kuitenkin ihmetytti oli se, että miksi tuo hänen  hjjuspuolustusohelmansa eli SDI:nsä piti sitten myös sisällyttää kiellettyjen aseiden listalle. Ja nykyään tiedämme sitten, että nykyiset ABM-järjestelmät ovat paljon kehittyneempiä sekä varmempia kuin mitään tuolloin SDI:ssa kehitetyistä järjestelmistä.

Tuon sopimuksen ideana oli se, että myös korkeasti mobilisoitavat SS-20 sekä Pershing-järjestelmät kiellettäisiin, koska Euroopan alueelta laukaistut Pershing II ohjukset voisivat tuhota esimerkiksi Neuvostoliiton komentobunkkereita maahan uppoavilla taistelukärjillä, joiden tulivoima on kuitenkin melko vähäinen 5-80 Kt. Tuon maahan uppoavan W-86-taistelukärjen sijoittaminen Pershing II-ohjukseen tietenkin peruuntui ohjusten poistuessa käytöstä. Tuosta kärjestä on julkaistu vain vähän tietoja, mutta sen epäillään olevan vain 30 cm halkaisijaltaan ja muistuttavan jotain jättimäistä nuppineulaa, koska sen pitää tunkeutua maan sisään ennen räjähdystä, joten sen on muotoiltu erittäin hoikaksi, jotta sen tunkeuma olisi maksimaalinen.

Tuon takia kyseisen ärjen torjuminen on huomattavan vaikeaa, ja samalla sen löytäminen tutkalla ei ole mikään kovin helppo suoritus. Samoin START poisti maalta laukaistavat Tomahawk-ohjukset Euroopasta, eli molempia ohjuksia odotti päätyminen museoon tai romuttamolle. USA kehitti nopeasti uudet taktiikat sekä aseet, joilla se voisi sitten operoida tehokkaasti Euroopassa myös ydinaseiden voimin, ja tuolloin kehitettiin esimerkiksi Trident-ohjuksen alateho-optio, jota testattiin ydinkokeessa nimeltään PHALANX ARMADA, ja tuo testattu räjähde ilmeisesti oli juuri W-86. Samoin USA:n sekä Britannian laivastot alkoivat varustella myös sukellusveneitään sekä pinta-aluksiaan Tomahawk-ohjuksilla, joiden tarkkuus oli niin suuri, että niiden konventionaaliset versiot ovat tuhonneet äärimmäisen tarkasti esimerkiksi tiettyjä taloja jostain kaupungeista.

Erittäin korkea tarkkuus sekä uuden sukupolven tietokoneet saavat nuo aseet toimimaan äärimmäisen tehokkaasti, ja tuon ohjuksen tarkkuus riittää esimerkiksi sen lennättämiseen kohteena olevan ohjustukikohdan siilojen luukusta sisään. Eli tuolloin molemmissa supervaltojen sotilasasinatutijoiden piireissä  oivallettiin se, että missään tapauksessa pelkkä kaupunkien uhkaaminen ei ollut mitenkään järkevää, vaan järkevää oli se, että uhkaus kohdentui vihollisen ydinaseiden komentokeskukseen sekä ohjussiiloihin, koska jos nuo ohjukset tuhotaan siiloihinsa, niin silloin omien tappioiden määrä vähenee huomattavasti. Ja siksi alettiin nimenomaan ohjussiiloja sekä komentobunkkereita vastaan kehitellä uusia aseita, joista yksi on nimeltään JOSHUA-EXCALIBUR.
EMP-pommin diagrammi
(Ausairpower.net)

Kyseessä on oikeastaan tekniikka, missä samaan kohtaan ammutaan useita taistelukärkiä peräkkäin, ja jos samaan kraateriin osuu useita pommeja peräkkäin, niin silloin nuo aseet lopulta tapaavat bunkkerin katon, vaikka se olisi kuinka syvällä tahansa. Samoin äärimmäisen tarkasti kohdennetuilla W-86-taistelukärjillä voidaan hyökätä tehokkaasti myös ohjustukikohtia vastaan, eli nuo kärjet suunnataan tukikohdan betonikanteen tai sukellusveneiden bunkkereihin, ja sitten ne ammutaan noihin kohteisiin, jolloin bunkkerit sekä niissä mahdollisesti olevat sukellusveneet tuhoutuvat. Samanlaisia kärkiä myös venäjä on kehitellyt, mutta samalla esimerkiksi ICBM-ohjuksia on asennettu juniin, josta ne sitten voidaan laukaista.

Tuo tapa toimia perustuu siihen, että komentajat ennakoivat mielellään noiden ydinasetukikohtien olevan ensisijaisten iskujen kohteita, ja nykyään tietenkin myös noiden aseiden suuntausjärjestelmät ovat kehittyneitä, ja niiden  samaa luokkaa kuin kiinteistä siiloista ammuttujen ohjusten. Eli kumpikin osapuoli on kehittänyt nopeasti liikuteltavia strategisia aseita, joiden tuhoaminen on hyvin vaikeaa, koska niitä ei kovin helppoa ole paikallistaa. Noita aseita ovat esimerkiksi Venäjän SS-25 Topol-M-ohjukset, joita on asennettu sekä juniin että myös  maanteitä pitkin liikuteltaville alustoille. Samoin on tehty myös USA:n Minuteman-ohjuksille. Mutta kuten tiedämme, niin ydinaseiden merkitys taistelukentällä on vähentynyt, koska on kehitetty uusia suoran energian aseita, joilla voidaan tuhota vihollisen kohteita erittäin tarkoin määritetyltä alueelta.

Samoin myös uusia ohjustentorjunta-ohjuksia sekä muita ABM-varusteita on kehitetty tuon sopimuksen jälkeen, ja niihin kuuluvat mm. laser- sekä mikroaaltoon perutuvat aseet, sekä kineettiseen energiaan perustuvat ABM-ohjukset. Ne perustuvat pitkälti Pershing II ohjukseen, ja niiden taistelukärki tuhoaa kohteen törmäämällä siihen. Eli nuo taistelukärjet ovat oikeastaan täynnä haulia, jotka syöstään kohti tulevia taistelukärkiä vastaan, ja jotka tuhoavat sen törmäämällä tai sitten niissä on mikroaaltopommi, joka tuhoaa kohti tulevan aseen elektroniikan. Samaa tekniikkaa käytetään muuten myös ns. "E-pommissa", joka tuhoaa elektroniikan hyvin tehokkaasti, ja mikroaaltojen avulla voidaan luoda tarkoin määrätty tuhoalue, jossa olevat elektroniset laitteet sitten eivät enää toimi, ja ihmiset katoavat tuhkana ilmaan. Noissa välineissä käytetään räjähteitä puristamaan mikroaaltolähdettä tai sen paristoja, jotta  voidaan muodostaa äärimmäisen voimakas mikroaalto, joka pahimmillaan muuttaa ihmisen tuhkaksi muutamassa sekunnissa.

http://www.ausairpower.net/ASPC-E-Bomb-Mirror.html

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r