Skip to main content

Sitä ei voi tapahtua ennen kuin se tapahtui, sosiaalinen media muokkaa ajatusmaailmaamme ja yhteiskuntaa peruuttamattomasti

Kuten olette huomanneet, niin tämä sosiaalinen media on yksi lempiaiheistani, ja siitä voidaan kirjoittaa loputtomasti. Kun mietitään esimerkiksi Titanicia, niin silloin tietenkin tulee mieleen se kuuluisa lause "tuota ei voi tapahtua", mikä tietenkin koskee myös kaikkia muita asioita, mitä vaikkapa sosiaalinen media on eteemme tuonut. En olisi koskaan uskonut, että esimerkiksi helsingin huumepoliisin komisario joutuisi sitten oikeasti oikeuteen, tai ainakaan julkisesti mestatuksi. Ennen oli tapana sellainen asia, että noita poliisiasioita ei kovin paljoa julkisuudessa ollut tapana kommentoida, eikä myöskään ennen olisi esimerkiksi ilotytön kertomuksille pantu paljoa painoarvoa.

Suomessa oli silloin sellainen asenne, että jos maassamme tehdään rikoksia, niin ihmisen piti silloin muistaa sellainen asia, että maassamme viranomaiset sitten olivat ikäänkuin täysin kaiken arvostelun yläpuolella, ja jos lehdistö sattui heitä tukemaan, niin silloin oli lähes aina edessä vapauttava päätös. Mutta sitten kaikki muuttui, kun enää ei tiedottaminen ollut riippuvainen esimerkiksi päätoimittajista tai toimittajan henkilökohtaisista mielipiteistä. Sosiaalinen media on ikään kuin peliin hypännyt "musta joutsen", eli tekijä jota ei kukaan ole muistanut ennakoida. Se on muuttanut työmarkkinoita sekä yhteiskuntaa peruuttamattomasti, koska vaikka nämä sosiaalisessa mediassa esitetyt väittämät eivät välttämättä ole mitenkään tosia, niin ne samalla myös herättävät keskustelua, ja saavat aikaan sen, että esimerkiksi uutisia aletaan kommentoida myös niiden ihmisten taholta, joiden mielipiteitä ei ennen olisi koskaan edes kuunneltu. Näitä ryhmiä ovat esimerkiksi vangit, sekä muihin laitoksiin suljetut henkilöt, joita ei ennen olisi koskaan kutsuttu televisioon haastateltavaksi, koska heidän kutsumistaan studioon ei pidetty "sopivana", tai kutsut jätettiin toimittamatta, koska noiden ihmisten "identiteettiä haluttiin suojella".

Toisin kuin fyysisessä lehdessä sekä muissa vastaavissa julkaisuissa kuten seiniin liimatuissa banderolleissa, niin sosiaalisessa mediassa on kysymys nimenomaan sisällön julkaisemisesta, eli mitään kotisivuja ei voida poistaa Internetistä vedoten esimerkiksi roskaamiseen, tai siihen että paperia ei ole enää saatavilla. Seiniin liimatuissa papereissa oli tietenkin sellainen etu sensuurin kannalta, että niiden poistaminen tapahtui usein nimenomaan roskaamiseen vedoten, ja tuolloin virkavalta voi tietenkin perustella toimintansa sillä, että banderolli esimerkiksi sotkee talon julkisivuja. Tuolloin saatiin sitten pontta siihen, että nuo mahdollisesti hyvinkin asialliset tekstit saatiin poistettua ihmisten silmistä, ja silloin voitiin tietenkin vedota siihen, että joku seinä oli sitten varattu esimerkiksi maksullisille mainoksille.


Tämä asia tietenkin koski myös esimerkiksi rakennustyömaiden aitoja, joihin oli ilmeisesti myyty mainostilaa joillekin kaupallisille yrityksille, jotka eivät tietenkään mitenkään voineet sallia sitä, että joku tuli siihen viereen kiinnittelemään mitään poliittisia julkilausumia, ja toki maamme kaupunkien johtajat varmasti myös hoitivat asiat niin, että mitään muuta kuin "virallisesti hyväksyttyjä mainoksia" ei kiinnitelty mihinkään julkiseen tilaan. Näet silloin otettiin käyttöön sellainen tapa, että graffiteja vastaan lähdettiin taistelemaan vartiointiliikkeiden sekä erilaisten korvauskanteiden avulla, joiden avulla tehtiin selväksi sellainen asia, että mitään töhryjä ei sitten tulla maassamme sallimaan, ja siksi esimerkiksi jotkut kaupungit ovat maksaneet suuria summia vartiointiliikkeille, jotta nämä estäisivät graffitien maalaamisen. Kuitenkin esimerkiksi siviilipalvelusmiehiin kohdistuva herjaava kirjoittaminen ilmeisesti oli täysin hyväksyttävää toimintaa.

Eli mitenkään se ei näihin vartijoihin vaikuttanut, että esimerkiksi armeijasta kieltäytyneiden henkilöiden kuvia liimailtiin ympäriinsä, ja niihin oli kiinnitetty sana "etsintäkuulutus". Tämä media on asia, josta voidaan kirjoittaa todella paljon, ja kuten tiedämme, niin sosiaalinen media on aiheuttanut pysyvän muutoksen yhteiskuntaamme, kuten olemme esimerkiksi tähän hallituksen huolimattomaan lainvalmisteluun liittyvästä uutisoinnista huomanneet. Ennen tällaisesta asiasta olisi varmasti vaiettu. Ja samalla olisi vedottu ministerien uskottavuuteen sekä hallituksen työrauhaan, mutta nyt sitten on tilanne muuttunut.

metsantarinoita.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r