Skip to main content

Kauppaketjujen hankkima "kotimainen" ruoka voidaan valmistaa todellisuudessa ulkomailla, niin että prosessia valvotaan Suomesta, ja paikallinen työväki työskentelee tehdassaleissa.

Kauppaketjujen ei ole järkevää antaa yksittäisiä tuotteita koskevia hintatietoja ulos, koska siitä voidaan laskea tuotteesta saatava voitto eli katetuottoa, ja samalla myös esimerkiksi tuotteen kuljetuspalveluiden saama voitto tai heidän hintansa paljastuu. Riittää kun saadaan tietää alkuhinta, ja sitten vähennetään arvoketjun lopussa olevan kaupan ottama tuotto ja muut menot, niin saadaan selville kuljetuspalvelun perimä hinta. Tuolla tiedolla voi olla merkitystä silloin, kun hankitaan tuotteita suuria määriä, ja sitten valitaan kuljetuspalvelua, sekä osittain myös tuotteen alkuperämaata.

Jos vaikka halutaan tuottaa lihaa halvalla esimerkiksi pääkaupunkiseudun markkinoille, niin silloin tietenkin tuote voidaan tuottaa Virossa tai kauempana kuten , jolloin esimerkiksi karjan kasvatus kustannukset ovat paljon pienempiä kuin Suomessa. Sen jälkeen nuo eläimet voidaan teurastaa tuolla kaukana Suomesta, ja sitten niiden liha voidaan tuoda suomalaiseen lihankäsittelylaitokseen, jossa se leikataan tilaajille. Tai sitten voidaan tehdä sellaisia asioita, missä voidaan kyllä alkaa keskustella, että onko tuo tuote oikeastaan suomalaista ollenkaan. Eli nuo lihat sitten jalostetaan myös tuolla kaukana, ja sitten laaduntarkkailun suorittaa suomalainen työntekijä. Muu työvoima taas voi aivan hyvin olla paikallista väkeä.

Näin on ymmärretty sellainen asia, että maku on se, mikä tuotteessa ratkaisee, eikä suinkaan se kuka tarkalleen ottaen on sen valmistanut. Joten nykyaikaisen elintarviketeollisuuden kannattaa tuotannollisista syistä siirtää tuotantoaan tuonne kauas etelään, jossa se voi tuottaa tuotteitaan paljon halvemmalla kuin mitä suomessa sijaitsevan tuotantolaitoksen olisi mahdollista toimia. Ja kuten varmaan arvaatte, niin Internet tekee mahdolliseksi sen, että noissa tuotantolaitoksissa olevia koneita voidaan valvoa sekä ohjata Suomessa olevasta toimistosta, niin että noissa tehdassaleissa on vain hätäkytkimet, jotta liukuhihnat saadaan pysähtymään ajoissa, jos jonkun käsi esimerkiksi jää liukuhihnan väliin,

Tässä ratkaisussa Suomessa istuvat työnjohtajat sekä prosessinvalvojat näkevät omilta tietokoneruuduiltaan saman, kuin mitä he näkisivät paikan päällä olevasta toimistosta tai valvomosta. Ja myös kuulutukset voidaan hoitaa etänä, eli tietokoneiden sekä etäyhteyksien avulla työnjohto voi toimia pitkien matkojen päästä. kuin he olisivat itse paikalla, ja tuotteista voidaan ottaa laserin avulla spektroskooppinen kuva, jossa näkyy tarkalleen se, mikä on tuotteessa olevien alkuaineiden suhde, ja siitähän maussa on lopulta kysymys, ja tuo sitten tietenkin takaa noiden tuotteiden virheettömyyden.

Tuolloin massaspektrometri siis käytännössä maistaa tuotetta, ilman että ihminen puuttuu koko prosessiin muuten, kuin siten, että tuotetaan ensin näyte-erä jotain ruokaa, ja kun maistaja antaa kympin, niin sitten tietokone kopioi tuon annoksen muihin tuotteisiin. Eli kun ruuan koe-erää tehdään, niin silloin kaikki raaka-aineet mitataan tarkkuusvaakojen avulla, ja niiden alkuperä merkitään huolellisesti, jott nuo annokset voidaan kopioida helposti massatuotantoon.

Kun tuote voidaan valmistaa halvan tuotannon maassa, ja sitten syväjäädytettynä tuoda markkinoille, niin silloin tietenkin sen laatu paranee, ja kuljetuskustannukset pienenevät, koska tuolla Suomenlahden eteläpuolella voidaan käyttää virolaisia tai puolalaisia yhtiöitä, ja sitten nuo kuljettajat vain ajavat perävaunut suoraan laivojen autokansille, ja itse ottavat satamassa uuden lastin takaisin vietäväksi. Sitten kun laiva tulee Helsinkiin, niin tuo lasti sitten otetaan suomalaiseen rekka-autoon, eli kyseinen perävaunu kiinnitetään nuppiin, ja ajetaan lajittelukeskukseen. Tuon merimatkan aikana sitten rekan tai oikeastaan perävaunun kylmälaitteet pidetään päällä laivan sähköjärjestelmistä saatavan sähkövirran avulla.

 Mutta tämä toiminta voi aiheuttaa eettisiä ongelmia, koska joissakin maissa on puutteellinen eläinsuojelulainsäädäntö, ja siksi tästä asiasta pitää tietenkin keskustella niin, että myö luonnonsuojelijat voivat ottaa tuohon keskusteluun osaa. Samoin on kehitteillä menetelmiä, joilla lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla. Tuossa menetelmässä nautojen lihassoluja kasvatetaan kasvatusalustoilla, joissa on ravintoliuosta. Tuolla tavoin saadaan lihaa tuotettua niin, että mitään nautoja ei enää tarvita. Tuota menetelmää on tutkittu sitä varten, että esimerkiksi interplanetaarisilla lennoilla ongelmana on ruuan yksipuolisuus, ja jos lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla, niin se toisi kipeästi kaivattua monipuolisuutta astronauttien ruokavalioon.

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r