Kauppaketjujen hankkima "kotimainen" ruoka voidaan valmistaa todellisuudessa ulkomailla, niin että prosessia valvotaan Suomesta, ja paikallinen työväki työskentelee tehdassaleissa.
Kauppaketjujen ei ole järkevää antaa yksittäisiä tuotteita koskevia hintatietoja ulos, koska siitä voidaan laskea tuotteesta saatava voitto eli katetuottoa, ja samalla myös esimerkiksi tuotteen kuljetuspalveluiden saama voitto tai heidän hintansa paljastuu. Riittää kun saadaan tietää alkuhinta, ja sitten vähennetään arvoketjun lopussa olevan kaupan ottama tuotto ja muut menot, niin saadaan selville kuljetuspalvelun perimä hinta. Tuolla tiedolla voi olla merkitystä silloin, kun hankitaan tuotteita suuria määriä, ja sitten valitaan kuljetuspalvelua, sekä osittain myös tuotteen alkuperämaata.
Jos vaikka halutaan tuottaa lihaa halvalla esimerkiksi pääkaupunkiseudun markkinoille, niin silloin tietenkin tuote voidaan tuottaa Virossa tai kauempana kuten , jolloin esimerkiksi karjan kasvatus kustannukset ovat paljon pienempiä kuin Suomessa. Sen jälkeen nuo eläimet voidaan teurastaa tuolla kaukana Suomesta, ja sitten niiden liha voidaan tuoda suomalaiseen lihankäsittelylaitokseen, jossa se leikataan tilaajille. Tai sitten voidaan tehdä sellaisia asioita, missä voidaan kyllä alkaa keskustella, että onko tuo tuote oikeastaan suomalaista ollenkaan. Eli nuo lihat sitten jalostetaan myös tuolla kaukana, ja sitten laaduntarkkailun suorittaa suomalainen työntekijä. Muu työvoima taas voi aivan hyvin olla paikallista väkeä.
Näin on ymmärretty sellainen asia, että maku on se, mikä tuotteessa ratkaisee, eikä suinkaan se kuka tarkalleen ottaen on sen valmistanut. Joten nykyaikaisen elintarviketeollisuuden kannattaa tuotannollisista syistä siirtää tuotantoaan tuonne kauas etelään, jossa se voi tuottaa tuotteitaan paljon halvemmalla kuin mitä suomessa sijaitsevan tuotantolaitoksen olisi mahdollista toimia. Ja kuten varmaan arvaatte, niin Internet tekee mahdolliseksi sen, että noissa tuotantolaitoksissa olevia koneita voidaan valvoa sekä ohjata Suomessa olevasta toimistosta, niin että noissa tehdassaleissa on vain hätäkytkimet, jotta liukuhihnat saadaan pysähtymään ajoissa, jos jonkun käsi esimerkiksi jää liukuhihnan väliin,
Tässä ratkaisussa Suomessa istuvat työnjohtajat sekä prosessinvalvojat näkevät omilta tietokoneruuduiltaan saman, kuin mitä he näkisivät paikan päällä olevasta toimistosta tai valvomosta. Ja myös kuulutukset voidaan hoitaa etänä, eli tietokoneiden sekä etäyhteyksien avulla työnjohto voi toimia pitkien matkojen päästä. kuin he olisivat itse paikalla, ja tuotteista voidaan ottaa laserin avulla spektroskooppinen kuva, jossa näkyy tarkalleen se, mikä on tuotteessa olevien alkuaineiden suhde, ja siitähän maussa on lopulta kysymys, ja tuo sitten tietenkin takaa noiden tuotteiden virheettömyyden.
Tuolloin massaspektrometri siis käytännössä maistaa tuotetta, ilman että ihminen puuttuu koko prosessiin muuten, kuin siten, että tuotetaan ensin näyte-erä jotain ruokaa, ja kun maistaja antaa kympin, niin sitten tietokone kopioi tuon annoksen muihin tuotteisiin. Eli kun ruuan koe-erää tehdään, niin silloin kaikki raaka-aineet mitataan tarkkuusvaakojen avulla, ja niiden alkuperä merkitään huolellisesti, jott nuo annokset voidaan kopioida helposti massatuotantoon.
Kun tuote voidaan valmistaa halvan tuotannon maassa, ja sitten syväjäädytettynä tuoda markkinoille, niin silloin tietenkin sen laatu paranee, ja kuljetuskustannukset pienenevät, koska tuolla Suomenlahden eteläpuolella voidaan käyttää virolaisia tai puolalaisia yhtiöitä, ja sitten nuo kuljettajat vain ajavat perävaunut suoraan laivojen autokansille, ja itse ottavat satamassa uuden lastin takaisin vietäväksi. Sitten kun laiva tulee Helsinkiin, niin tuo lasti sitten otetaan suomalaiseen rekka-autoon, eli kyseinen perävaunu kiinnitetään nuppiin, ja ajetaan lajittelukeskukseen. Tuon merimatkan aikana sitten rekan tai oikeastaan perävaunun kylmälaitteet pidetään päällä laivan sähköjärjestelmistä saatavan sähkövirran avulla.
Mutta tämä toiminta voi aiheuttaa eettisiä ongelmia, koska joissakin maissa on puutteellinen eläinsuojelulainsäädäntö, ja siksi tästä asiasta pitää tietenkin keskustella niin, että myö luonnonsuojelijat voivat ottaa tuohon keskusteluun osaa. Samoin on kehitteillä menetelmiä, joilla lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla. Tuossa menetelmässä nautojen lihassoluja kasvatetaan kasvatusalustoilla, joissa on ravintoliuosta. Tuolla tavoin saadaan lihaa tuotettua niin, että mitään nautoja ei enää tarvita. Tuota menetelmää on tutkittu sitä varten, että esimerkiksi interplanetaarisilla lennoilla ongelmana on ruuan yksipuolisuus, ja jos lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla, niin se toisi kipeästi kaivattua monipuolisuutta astronauttien ruokavalioon.
avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi
Jos vaikka halutaan tuottaa lihaa halvalla esimerkiksi pääkaupunkiseudun markkinoille, niin silloin tietenkin tuote voidaan tuottaa Virossa tai kauempana kuten , jolloin esimerkiksi karjan kasvatus kustannukset ovat paljon pienempiä kuin Suomessa. Sen jälkeen nuo eläimet voidaan teurastaa tuolla kaukana Suomesta, ja sitten niiden liha voidaan tuoda suomalaiseen lihankäsittelylaitokseen, jossa se leikataan tilaajille. Tai sitten voidaan tehdä sellaisia asioita, missä voidaan kyllä alkaa keskustella, että onko tuo tuote oikeastaan suomalaista ollenkaan. Eli nuo lihat sitten jalostetaan myös tuolla kaukana, ja sitten laaduntarkkailun suorittaa suomalainen työntekijä. Muu työvoima taas voi aivan hyvin olla paikallista väkeä.
Näin on ymmärretty sellainen asia, että maku on se, mikä tuotteessa ratkaisee, eikä suinkaan se kuka tarkalleen ottaen on sen valmistanut. Joten nykyaikaisen elintarviketeollisuuden kannattaa tuotannollisista syistä siirtää tuotantoaan tuonne kauas etelään, jossa se voi tuottaa tuotteitaan paljon halvemmalla kuin mitä suomessa sijaitsevan tuotantolaitoksen olisi mahdollista toimia. Ja kuten varmaan arvaatte, niin Internet tekee mahdolliseksi sen, että noissa tuotantolaitoksissa olevia koneita voidaan valvoa sekä ohjata Suomessa olevasta toimistosta, niin että noissa tehdassaleissa on vain hätäkytkimet, jotta liukuhihnat saadaan pysähtymään ajoissa, jos jonkun käsi esimerkiksi jää liukuhihnan väliin,
Tässä ratkaisussa Suomessa istuvat työnjohtajat sekä prosessinvalvojat näkevät omilta tietokoneruuduiltaan saman, kuin mitä he näkisivät paikan päällä olevasta toimistosta tai valvomosta. Ja myös kuulutukset voidaan hoitaa etänä, eli tietokoneiden sekä etäyhteyksien avulla työnjohto voi toimia pitkien matkojen päästä. kuin he olisivat itse paikalla, ja tuotteista voidaan ottaa laserin avulla spektroskooppinen kuva, jossa näkyy tarkalleen se, mikä on tuotteessa olevien alkuaineiden suhde, ja siitähän maussa on lopulta kysymys, ja tuo sitten tietenkin takaa noiden tuotteiden virheettömyyden.
Tuolloin massaspektrometri siis käytännössä maistaa tuotetta, ilman että ihminen puuttuu koko prosessiin muuten, kuin siten, että tuotetaan ensin näyte-erä jotain ruokaa, ja kun maistaja antaa kympin, niin sitten tietokone kopioi tuon annoksen muihin tuotteisiin. Eli kun ruuan koe-erää tehdään, niin silloin kaikki raaka-aineet mitataan tarkkuusvaakojen avulla, ja niiden alkuperä merkitään huolellisesti, jott nuo annokset voidaan kopioida helposti massatuotantoon.
Kun tuote voidaan valmistaa halvan tuotannon maassa, ja sitten syväjäädytettynä tuoda markkinoille, niin silloin tietenkin sen laatu paranee, ja kuljetuskustannukset pienenevät, koska tuolla Suomenlahden eteläpuolella voidaan käyttää virolaisia tai puolalaisia yhtiöitä, ja sitten nuo kuljettajat vain ajavat perävaunut suoraan laivojen autokansille, ja itse ottavat satamassa uuden lastin takaisin vietäväksi. Sitten kun laiva tulee Helsinkiin, niin tuo lasti sitten otetaan suomalaiseen rekka-autoon, eli kyseinen perävaunu kiinnitetään nuppiin, ja ajetaan lajittelukeskukseen. Tuon merimatkan aikana sitten rekan tai oikeastaan perävaunun kylmälaitteet pidetään päällä laivan sähköjärjestelmistä saatavan sähkövirran avulla.
Mutta tämä toiminta voi aiheuttaa eettisiä ongelmia, koska joissakin maissa on puutteellinen eläinsuojelulainsäädäntö, ja siksi tästä asiasta pitää tietenkin keskustella niin, että myö luonnonsuojelijat voivat ottaa tuohon keskusteluun osaa. Samoin on kehitteillä menetelmiä, joilla lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla. Tuossa menetelmässä nautojen lihassoluja kasvatetaan kasvatusalustoilla, joissa on ravintoliuosta. Tuolla tavoin saadaan lihaa tuotettua niin, että mitään nautoja ei enää tarvita. Tuota menetelmää on tutkittu sitä varten, että esimerkiksi interplanetaarisilla lennoilla ongelmana on ruuan yksipuolisuus, ja jos lihaa voidaan tuottaa soluviljelmien avulla, niin se toisi kipeästi kaivattua monipuolisuutta astronauttien ruokavalioon.
avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi
Comments
Post a Comment