Skip to main content

Voisiko planeetan sisällä oleva valtameri olla totta? Ja muita ajatuksia jo kumotun mutta kuuluisan "Onton Maan teorian" pohjalta



Aina välillä puhutaan mahdollisuudesta, että jollakin planeetalla ehkä olisi valtameri sen ytimessä, ja aina ensin kun tämän väitteen kuulee, niin silloin tietenkin alkaa jokaista ihmistä vähän naurattaa. Mutta kun tätä mahdollisuutta vähän tarkemmin tulee pohdittua, niin silloin tietenkin pitää muistaa sellainen vaihtoehto, että nuo planeettojen vaipan keskellä olevilla vesisulkeumilla ei olisi mitään mahdollisuutta höyrystyä, koska valtava paine estää höyryn muodostumisen. Samoin tuolta planeetan sisältä ei pääsisi vesi ollenkaan haihtumaan, jolloin tietenkin siellä  planeetan ytimessä voi olla valtameri, tai jos oikein villeiksi halutaan ruveta, niin voidaan ajatella niin, että jollain jättimäisellä kiviplaneetalla olisi ikään kuin aurinkokunta sisällään.


Tuolloin jättiläisplaneetta olisi vain kuori, jonka litosfääriin olisi jäänyt kaasukello, jossa voi olla esimerkiksi pieni asteroidi, mikä sitten voisi ylläpitää elämää omalla pinnallaan. Tuossa tapauksessa kyseessä olisi joku "pikkuprinssin" kotiasteroidi, missä voisi ehkä olla jopa meidän kaltaisemme elämänmuoto. Tuo pieni planeetta leijuisi tuon pinnalta karun planeetan ytimessä, ja silloin sen elämänmuoto voisi matkustaa kuin joku "Pikkuprinssi" matkusti tuossa kirjaklassikossa, eli he vain hyppisivät kappaleelta toiselle. Jos tuollainen planeetta joskus löytyisi, niin tietenkin sen löytyminen olisi melkoinen sensaatio.

Mutta sitten jos puhutaan siitä, että tuo "pikkuprinssi" olisi älyllinen olento, niin tietenkin se olisi voinut valmistaa sellaisia aluksia tai avaruusasemia, että se kykenisi sitten laskeutumaan tuollaisen planeetan pinnan alla olevaan valtamereen, ja ehkä se tekisi niin, jos tällainen olento joutuisi taistelemaan ylivoimaisten vihollisten kanssa, ja tuolloin he voisivat toimia niin, että he menisivät tuollaiseen planeetan ytimessä sijaitsevaan vesitaskuun pakoon vainoajiaan. Tässä sitten taas pitää muistuttaa ihmisiä siitä, että kyseessä on vain eräänlainen "flow", missä kirjoittelen asioita, jotka tulevat mieleeni.

Eli tämä hypoteesi jostain pleneetan sisällä olevasta valtamerestä on oikeastaan melko pitkään ollut olemassa, ja mikään fysikaalinen ilmiö ei estä noiden planeetan sisällä olevien mahdollisten elämänvyöhykkeiden muodostumisen. Kuitenkaan niitä ei ilmeisesti ole missään havaittu, joten tietenkin tämäkin on vain hypoteesi. Kun puhutaan siitä, mistä tämä ajatelma on peräisin, niin jossain vaiheessa tiedemaailmassa on ollut olemassa jo kauan sitten kumottu teoria, mitä kutsutaan "onton Maan teoriaksi". Tietenkin voidaan sanoa, että esimerkiksi Ganymede-kuulla on sisällään valtameri, mutta sen pinta on kuitenkin jäätynyttä vettä, tai tietenkin jotkut muistuttavat siitä, että Intian valtameren kohdalla on maanalainen meri, mutta mikään näistä havainnoista ei kuitenkaan tue varsinaista "onton maan teoriaa".


Sen mukaan Maapallo on itseasiassa ontto, ja tämän planeetan sisällä asuvat avaruusoliot ovat niitä kuuluisia "UFO-miehiä", joiden alkuperä olisi Atlantiksessa. Kuitenkaan tätä jo kumottua teoriaa ei koskaan olla osoitettu oikeaksi, vaan nykyään tehdyt tutkimukset sitten ovat osoittaneet sen, että Maalla on se hyvin tiheä silikaatista muodostunut sydän, mikä ei varmasti ole ontto. Mutta tämä teoria on poikinut sellaisen ajatuksen, että jollain muulla planeetalla voisi olla sellainen rakenne, että sen sisällä voisi ihminen elää.

http://www.huffingtonpost.com/2014/06/13/hidden-ocean-earth-core-underground-video_n_5491692.html

Tästä näemme muuten miten teoria sekä huhu elävät ihmisten suussa. Eli ensin joku esittää teorian siitä, että Maan sisällä olisi valtameriä, ja sitten seuraava lisää niihin muutamia "UFO-miehiä", niin silloin tietenkin alkuperäinen teoria sitten hämärtyy, ja muuttuu aivan muuksi, mitä on aluksi esitetty jostain lehteriltä. Mutta missään tiedelehdessä ei olla tuollaista planeettaa ainakaan kovin suurin artikkelein esitelty. Eli tietenkin tuo ontto maapallo on sirretty välillä Kuun paikalle, mutta tämä on myös ainakin NASA:n mukaan virhepäätelmä. Joten tämä on sitä kuuluisaa vapaata assosiaatiota, mitä välillä kehotetaan käyttämään oman elämänlaadun parantamiseksi. 




Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r