Skip to main content

Ihmisten puheista vielä hiukan eli jos ihminen kertoo aikovansa vahingoittaa toista, niin silloin kannattaa asiasta mainita viranomaisille

Terroristi on kuin kuka hyvänsä meistä...

EU sekä Suomi on nyt sitten sellaisen asian edessä, että maahamme pyrkii jatkuvasti ihmisiä, joilla on jotain salattavaa. Ja sen takia meillä pitäisi olla mahdollisuus ottaa kaikilta tähän maahan pyrkiviltä ainakin sormenjälki, jotta saadaan tietää, onko tuo henkilö sitten terrorisiti-listoilla, ja samoin rajavalvontaan voisi kyllä satsata hiukan enemmän. Samoin kaikilla pakolaisilla voisi olla paikannuspanta, niin kauan että saadaan se turvapaikkapäätös aikaan. Missään nimessä mikään pysyvä ratkaisu eivät konepistoolein varustetut poliisit ole, koska heitä tarvitaan vähän muissakin tehtävissä kuin seisomassa toreilla.


Näet tietenkin joku voi koettaa lyödä tuollaista poliisia puukolla, ja koettaa saada hänen aseensa haltuun. Toisaalta rajavalvonnan lisääminen ei varmasti auta silloin, jos terroristi on jo maassa tai hän on onnistunut vakuuttamaan viranomaiset turvapaikan tarpeesta, joten tietenkin esimerkiksi valheenpaljastimia voidaan käyttää näissä haastatteluissa. Mutta onneksi tämä Turun tekijä saatiin kiinni elävänä, jotta häntä päästään kuulustelemaan.


Mutta tästä en nyt sitten aio enempää kirjoittaa. Kun tätä viimeviikoloppuista toimintaa tarkastellaan siltä kannalta, että mitä ihmiset jossain ravintoloissa sekä työpaikoilla puhuvat, niin silloin kyllä mielestäni pitää muistaa se, että jos henkilö uhkailee sillä, että hän ajaa ihmisten yli tai että "joku pitäisi puukottaa", niin silloin tietenkin pitää soittaa asiasta poliisille. Se ei ole aiheetonta soittamista, jos tuollaisia puheita viljelevästä henkilöstä tehdään ilmitus viranomaisille tai mahdollisesti omalle autokoulunopettajalle. Kun puhutaan vihasta tai vihakirjoittelusta, niin niitä asioita voidaan verrata esimerkiksi itsemurhiin. Yleinen näkökulma tähän hyvin ikävään asiaan on se, että ihminen joka puhuu itsemurhasta tai väkivällasta ei sitä lopullista selkä hyviin järkyttävää ratkaisua tule tekemään.


Tuon lauseen sanoja ei varmaan ole koskaan ajatellut lausettaan loppuun. Se että ihminen puhuu itsemurhasta esimerkiksi ammattinsa puolesta, ei tarkoita samaa, kuin että ihminen sanoo tekevänsä itselleen pahaa. Jälkimmäinen asia sitten tietenkin tarkoittaa sitä, että hän uhkaa itsemurhalla. Tällöin asialle kyllä pitää tehdä jotain, ja sama koskee tietenkin esimerkiksi autolla tehtyä väkivaltaa, missä ihminen ajaa muita kuoliaaksi. Varmasti sellainen aikomus on jossain tullut mainituksi, joten jos jossain saunassa tai ravintolassa joku työkaveri tai tuttava kertoo suoraan, että kaikki ulkomalaiset sekä hänelle ikävistä asioista kirjoittavat bloggaajat pitäisi eliminoida autolla, niin silloin kyllä kyseessä on asia, mikä ei ole aivan normaalia toimintaa.


Samoin jos henkilön puheet ikään kuin käsittelevät jätkuvasti jotain itsemurhaa tai sen kaltaista toimintaa, niin silloin kyllä kannattaa asiasta käydä mainitsemassa esimerkiksi poliisille tai omalle opettajalle, koska tuollaiset puheet ovat merkki siitä, että henkilön elämässä on jotain tuollaista tapahtunut. Ja tuolloin kannattaa sitten varsinkin nuoren henkilön kohdalla ottaa vanhemmat mukaan keskusteluun, sekä kertoa heille, että "teidän lapsenne tai nuorenne puhuu jatkuvasti tämän kaltaisista asioista", sekä samalla kysyä että onko heidän lähipiirissään tapahtunut tuollaista. Silloin tietenkin pitää hänelle antaa kriisiapua, jos oma hyvä ystävä on kuollut oman käden kautta.


Ja samalla tietenkin tutkia asiaa siltä kannalta, että mikä tuohon itsemurhaan oli ollut sitten syynä? Tuolloin tutkija etsii sellaisia asioita, että onko ystävyyssuhteen rooli muutunut sitten viimeaikoina sekä pyrkii selvittämään sitä, mikä ajoi tuollaiseen äärimmäiseen ratkaisuun. Eli onko tuo entinen ystävä sitten muutunut koulukiusaajaksi, ja tuonut entisen toverinsa päiväkirjan kiusaajille vai mikä on murtanut tuollaisen nuoren maailman, niin että hän on päätynyt lopulliseen ratkaisuun? Vai onko syynä tuosta tapauksesta puhumiseen huono omatunto siitä, että henkilö on oikeasti osallistunut kiusaamiseen?


Kiusaaminen on suoranainen syy yhteiskunnasta pois putoamiseen, ja kun ihminen syrjäytyy, niin silloin hän on altis kaiken maailman ääriryhmien värväreille. Tuo kouluaikana alkanut asia saattaa aiheuttaa sen, että henkil ei kykene koskaan muodostamaan oikeita ystävyyssuhteita, ja samoin hänen työnhakemisensa vaikeutuu, mikä sitten aiheuttaa syrjäytymistä. Ja sitten lopulta saattaa ihmiselle käydä niin, että hän ei koe muuta vaihtoehtoa kuin tehdä sellaisia järkyttäviä tekoja, joista sitten voidaan lukea lehdistä.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r