Skip to main content

Miksi joku ihminen ylivelkaantuu? Odottaako hän kenties lainaa hakiessaan saavansa jonkun yllättävän summan rahaa jostain?


Aina välillä vastaan tulee tapauksia, missä ihminen on ylivelkaantunut ikään kuin tyhmien lainojen takia. Ja silloin tietenkin pitää kysyä sellainen kysymys, että miten sellaiselle ihmiselle, joka ei edes ulkonäöllisesti vakuuta myönnetään lainoja? Eli mitä esimerkiksi lainan myöntäjä tai takaaja oikeastaan on ajatellut, kun hän on lähtenyt takaamaan tai myöntämään lainaa henkilölle, joka haisee jo lainan hakuvaiheessa viinalle ja on pukeutunut johonkin likaiseen vaatekertaan, joka on ilmeisesti ollut pitkään pesun tarpeessa. Kun tuollainen ilmiselvä laitapuolen kulkija astuu pankkiin, niin silloin pitäisi kyllä vakuudet selvittää erittäin huolellisesti, ja samalla myös ottaa henkilön silloinen tilanne huomioon.

Eli tällaisessa tapauksessa missä ilmiselvästi päihteiden väärinkäyttäjä hakee lainaa, pitäisi vastauksen olla ehdottomasti kielteinen, koska silloin tietenkin on suuri vaara siitä, että laina jää hoitamatta. Kuitenkin joissakin tapauksissa aivan selvästi normaalissa elämäntilanteessa oleva ihminen hakee suurta luottoa jotain liiketoimia varten, ja sitten käy kuten jossain huonossa elokuvassa, eli tuolta henkilöltä lähtee sitten kaikki alta. Noissa tapauksissa missä raitis ihminen hakee luottoa, ja sitten hän ei sitä kykene hoitamaan on tilanne hiukan mutkikkaampi kuin jonkun alkoholistin kohdalla. Alkoholisti kykenee aina väittämään hakevansa lainaa viinaan, ja että siinä ryhmässä tyhmyys tiivistyy.

Mutta kun normaali ihminen sitten tekee sellaisen tempun, että hän ottaa suuren luoton, ja sitten ei sitä voi maksaa, niin silloin kyllä pitää kysyä, että odottiko tuo henkilö sitten jostain jotain, mikä toisi hänelle suuria tuloja? Eli haettiinko tuota luottoa sitten jotain liiketoimia varten, jotka menivät pieleen, ja sitten tuo onneton jää yksin vastaamaan kaikesta? Ja oliko tuo velka tehty kommandiittiyhtiön kautta. Kommandiittiyhtiö on sellainen yhtiömuoto, missä on kaksi vastuunalaista yhtiömiestä ja yksi äänetön yhtiömies, joka ei vastaa omaisuudellaan tuon yhtiön tekemistä tappioista.

Kommandiitti- ja avoin yhtiö ovat sellaisia, että niissä vastuunalaiset yhtiömiehet joutuvat omalla omaisuudellaan vastuussa yhtiöön tekemistä veloista, ja noista yhtiömuodoista varoitetaan jatkuvasti, koska jos toinen noista vastuullisista yhtiömiehistä sitten osoittautuu holtittomaksi, niin toinen voi joutua hänen tekemiensä tappioiden maksumieheksi. Mutta kommandiitti-yhtiöissä piilee hyvin vakava vaara, mistä ei juuri koskaan puhuta julkisuudessa. Nimittäin tämä liittyy siihen, että kommandiittiyhtiön äänetön yhtiömies velkoo jompaa kumpaa tai kumpaakin vastuunalaista yhtiömiestä henkilökohtaisen lainan kautta. Eli silloin tietenkin tuo äänetön yhtiömies on saattanut rahoittaa toisen kommandiittiin tulevan vastuunalaisen yhtiömiehen edellisen toiminimen toimintaa, ja sitten hän alkaa velkoa tätä, kun kommandiitti on perustettu.

Tuolloin saattaa olla niin, että hän muuttuu hyväntekijästä hyvin ikäväksi tutuksi, jolloin hän saattaa sitten henkilökohtaisen takauksen kautta muuttua kommandiittiyhtiön todelliseksi määräysvallan käyttäjäksi, ja kun hän on tullut takaamaan näiden onnettomien tekemiä lainoja, niin silloin hän voi pakottaa näitä kahta henkilöä tottelemaan itseään, jolloin tuloksena voi olla lainojen kierre, josta ei sitten pääse millään tavalla eroon. Tai tietenkin henkilökohtaisen ulosoton,  konkurssin sekä luottotietojen menetyksen kautta voi ihminen sitten päästä eroon tuosta asiasta, mutta mitään muuta keinoa ei ole kuin maksaa tuolle velkojalle sen mitä hän haluaa. Ja jos  hän haluaa rahoilleen 20% koron, niin velottavan osapuolen on annettava hänelle 1,20 euroa jokaista saamaansa euroa kohti.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r