Skip to main content

Tutkielma kirjasta Bram Stokerin Dracula



Kauhukirjojen klassikko, joka toimii vielä nykyäänkin monen kauhuelokuvan innoittajana. Se kertoo transsivanialaisesta vampyristä, joka muuttaa Englantiin, ja menettää siellä henkensä. Stoker on tietenkin tehnyt tuosta ”yön valtiaasta” hyvin voimakkaan hahmon, joka kuitenkaan ei siedä esimerkiksi valkosipulia eikä myöskään kykene koskettamaan hopeaa. Kyseinen kirjailija on siis osoittanut vastuuntuntoa, ja tehnyt ”vampyyri-testin” tekemisestä mahdollisimman vaarattoman, jotta ainakaan kukaan syytön ei kuitenkaan vahingoittuisi, vaikka joku nuori sitten alkaisi uskoa näihin verenimijöihin.


Kuitenkin uskoisin että Bram Stoker on halunnut kuvata rikollista, joka säälittä käyttää muita hyväkseen, ja sitten pakenee maansa hallituksen turviin, missä hän kuvittelee olevansa turvassa kostolta. Eli viittaus kreiviin merkitsee varoitusta siitä, että koskaan ei saa kehenkään luottaa sokeasti. Ja ehkä Bram Stokerin mielessä on kuvio, missä Dracula selittää Harkerille aikovansa rakentaa maansa suurlähetystön Lontooseen, ja siksi tuo lakimies uskoo häntä.


Tapahtumien kulku on erittäin mielenkiintoinen, eli kirjan alussa salaperäinen Transsilvaniassa asuva kreivi kutsuu nuoren lakimiehen nimeltään Harker linnaansa, ja hän sitten suunnittelee kartanon ostamista Englannista. Linnassa Dracula sitten tekee Harkerista ikään kuin vampyyrin oppipojan, joka joutuu mielisairaalaan Englannissa. Tuo lakimies alkaa syödä hämähäkkejä, mikä sitten varmasti saisi jokaisen ihmisen vatsan vääntymään inhosta. Draculalla on tuossa kirjassa ikään kuin kyky hallita muita ihmisiä, joita hän puremallaan muuttaa vampyyreiksi.


Ja varsinkin nuoret naiset ovat kyseisen vampyyrin mieleen. Kuitenkin itse ajattelisin Stokerin piilottaneen tuohon vampyyriksi muuttamis-prosessiin oikeastaan vain tarinan siitä, kuinka joku epärehellinen ihminen vain pistää naisiin opiaatteja saadakseen itsensä vaikuttamaan viehättävämmältä kuin mitä hän oikeasti on. Mutta kuten monesti ennenkin on todettu, niin ooppiumi tai heroiinipistos varmaan saa kenet tahansa muuttumaan orjaksi, ja kun tuota Harkerin käytöstä ajatellaan, niin ehkä siinä kuvataan huumeiden orjan nöyryyttämistä tuon kreivin toimesta, joka ainostaan aikoo hyötyä tuosta uhristaan.


Uskoisin Bram Stokerin sijoittaneen tuon kreivin kotimaan Transsilvaniaan, koska tuo paikka oli tarpeeksi kaukainen, ja se kuulosti varmaan kustannustoimittajasta hyvin eksoottiselta. Kun tuota Stokerin luomaa kreiviä ajatellaan, niin hän tuntuu kirjassa erittäin todelliselta. Ja kun Stoker kuvaa sitten kreivin kädenpuristusta, niin käsi tuntui hänestä karvaiselta. Tuolloin voidaan ajatella, että ehkä kyseisellä verenimijällä olisi ehkä ollut käsi-ihottuma, joka sitten tuntui tuosta nuoresta lakimiehestä karvalta.


Tuota kautta ajatellen voidaan sanoa, että Draculan kädet olisivat joko hyvin kuivat, tai sitten ne olisivat kuin Gekko-liskojen raajat, joissa on pieniä uria, joiden ansiosta tuo eläin kykenee kiipeämään myös laseilla pinnalla. Ja tietenkin tuo vampyyri pelkää myös peilejä, joita hän ei kykene katsomaan. Tuolloin voidaan ehkä ajatella, että tuolla vampyyrillä olisi sillä tavoin polarisoituneet silmät, että hän näkisi ”todellisen minänsä” peilistä.


Jossain elokuvassa oli muuten muunnelma tuosta teemasta, ja siinä oli sellaiset aurinkolasit, mitkä oli polarisoitu siten, että niillä erotti avaruusoliot ihmisistä. Eli tuossa elokuvassa Dracula-elokuvista tuttu ”peili-testi”, missä testattiin sitä, näkyykö vampyyri peilistä oli muunnettu aurinkolaseiksi, joiden läpi katsottaessa erotettiin avaruusolio ihmisestä. Ja tuollaisia erikoislaseja käyttäen voitaisiin myös esimerkiksi vangit erottaa kadulta. Tuo tosielämän malli toimisi siten, että vangit käyttäisivät esimerkiksi sellaista saippuaa, mikä näkyisi tietyllä tavalla polarisoiduissa aurinkolaseissa.


Kun mietitään Draculan kykyä nousta pitkin pystysuoraa seinämää, niin silloin voidaan ajatella, että tuolla miehellä olisi käytössään sellaiset hansikkaat, joissa olisi samanlainen uritus kuin gekkojen jaloissa. Ja jos ajatellaan että esimerkiksi SWAT-poliisien hanskoissa sekä heidän muissa suojuksissaan olisi sellainen uritus, mikä antaa äärimmäisen hyvin pidon, niin silloin nuo miehet voisivat nousta suoraa lasiseinää ylös ilman mitään ulkoisia apuvälineitä. Eli se vaatisi sitä, että noiden operaattorien käsineisiin sekä muihin suojuksiin koverretaan laserilla sellaisia uria, joita on gekkojen raajoissa.



Draculan voi sitten tappaa melko helposti. Eli hän tarvitsee tuota kirottua maataan, ja muutenkin nukkuessaan päivällä on vampyyri täysin puolustuskyvytön. Tuossa kirjassa kerrotaan, että Draculan kaltaiset olennot tarvitsevat oman hautansa multaa, jotta he voisivat nukkua rauhassa, ja ehkä tuo multa viittaa siihen maahan, mihin on oopiumunikkoa kylvetty. Jos noita kukkia ei ole, niin silloin vampyyri ei voi levätä. Tietenkin kirjassa tuo maa tuhotaan sekä sen merkitys muutetaan yliluonnolliseksi, ja Dracula sitten yllätetään omassa linnassaan hänen nukkuessaan. Tuolloin Van Helsing sitten iskee kreivin sydämeen puukepin, ja sitten tämä olento kuolee.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r