Skip to main content

Elokuvissa tarjotaan karmaisevaa kuvaa siitä, mitä geenitekniikka sekä robotiikka voivat tuoda tullessaan


“Blade Runner” tarjoaa todella karmaisevan kuvan siitä, mitä esimerkiksi biotekniikka sekä robotiikka voivat tehdä yksittäisille ihmisille tai koko ihmiskunnalle. Siinä esitellään malli, missä ihmisestä tehdään geneettisesti täysin häntä itseään vastaava kopio, ja sitten tuon kloonin aivojen paikalle asetetaan sellainen mikropiiri, millä joku toinen henkilö voi ohjata häntä. Tuo ruumiin kopioiminen tapahtuisi tällaisessa dystooppisessa painajaisessa kloonaamalla ihminen siten, että ensin tehdään ruumis, mikä sitten infektoidaan keinotekoisella viruksella, missä on tuon henkilön DNA, mikä halutaan kloonata. Sen jälkeen tuon henkilöiden aivokudos tuhotaan, jotta tuo ruumis voidaan ottaa haltuun.


Vaikka tällainen asia on olemassa vasta sellaisissa SciFi-fantasioissa, missä ihmistä hallitaan jollainen sellaisilla välineillä, jotka tekevät hänestä systeemin orjan. Tai jos oikein todellista tieteisfantasiaa ruvetaan kehittämään, niin jollain superkovalla johtajalla voisi olla komennossaan kaksi valtiota, jotka ovat kuin yö ja päivä, eli toinen on normaali valtio, jossa elää normaaleja ihmisiä. Toinen taas voisi olla valtava sotilasleiri, missä eletään kuin jossain tarujen Spartassa, missä ihmistä koulutettiin jo lapsesta pitäen tottelemaan ja olemaan kova taistelija.

Spartassa sotilaan koulutus kävi aina heloottivaiheen läpi, jossa hänen lihaksensa kasvatettiin niin, että hän sitten kykeni käyttämään aseita ja kantamaan kilpiä, ja jos hänen kykynsä  riittivät, niin hän saattoi sitten kohota jopa filosofiksi asti. Platonin rakentamaa asetelmaa ihannevaltiosta, missä alinna olivat orjat tai helootit, keskivaiheella sotilaat sekä ylinnä filosofit voitiin pitää myös koulutus-asetelmana, missä sitten ihmisen matka yhteiskunnan huipulle kulki sotapalveluksen kautta, mutta kuitenkin se varmasti imarteli juuri sotilaita. Siinä sotilaat saivat komentaa helootteja, ja sitten he itse voivat syyttää vääristä komennoista noita filosofeja, jotka eivät olleet tehtäviensä tasalla. Kuitenkin voidaan sanoa, että ihminen joka ei koskaan ole ollut orja ei tiedä mitä vapaus tarkoittaa. Eli ihminen kasvaa vapauteen orjuuden kautta.


Tuon kauhukuvan missä jokaisella ihmisellä, olisi sitten kaksoisolento voisi joku ihminen keksiä mielessään, ja itseasiassa se sitten on toteutettu elokuvan keinoin jossain Schwarzeneggerin elokuvassa. Kuitenkin tulevaisuudessa voi eteen tulla sellainen globalisaation malli, missä jonkun valtion johtaja vaihdetaan esimerkiksi juuri tällaiseen biorobottiin, joka sitten esittää häntä televisiossa, mutta tällainen asia voidaan varmasti eliminoida sillä, että valtion johtoa vaihdetaan tietyn ajan välein.


Mutta kun asiaa tarkemmin ajatellaan, niin tietenkin tuollainen dystooppinen hallitus voisi rakentaa jokaisesta kansalaisestaan kloonin, jolla hänet voidaan korvata, jos hän puhuu jotain päättäjiä vastaan. Tuollainen painajainen olisi mahdollista toteuttaa jo nykytekniikalla, eli kun ihmisen sikiö hedelmöittyy, niin se jaettaisiin saman tien, jotta tuollainen klooni olisi mahdollista kasvattaa samanaikaisesti kuin alkuperäinen ihminen kasvatetaan, ja jos tuota kloonia tarvitaan, niin se sitten otetaan käyttöön tuolta elatus-säiliöstä.


Tuollainen asia varmaan on tulevaisuudessakin pelkkää kuvitelmaa, mutta kuitenkin se sitten varmaan olisi jonkun Kim Jong Unin mieleen. Kun puhutaan siitä, mitä varten globalisaatio on alunperin luotu, niin voidaan sanoa, että globalisaatio on luotu totalitarismia vastaan, mutta kuitenkin jos jossain sitten joku päättää ryhtyä käyttämään  totalitarismiin globalisoitua järjestelmää, niin silloin on leikki kaukana. Ennen ei ollut esimerkiksi erilaisia suuria sairaanhoitopiirejä kuin nykyään, joten tuolloin oli helppoa välttää lääkäreitä, joista ei potilas sattunut pitämään. Mutta kun nykyään käytetään suuria piirejä, niin silloin tietenkin myös tuollaisen lääkärin välttely on vaikeaa. Toki se tekee esimerkiksi hoitojen suunnittelusta helpomman, ja takaa sen jatkuvuuden.


Se tietenkin helpottaa kaikkia mahdollisia toimintoja, mutta tuon mallin suunnittelija ei koskaan ole ajatellut sellaista tilannetta, missä sitten lääkäri käyttää asemaansa väärin, ja pakottaa potilastaan sellaisiin asioihin, mitä hän ei halua tehdä. Tuo “joku tilanne” voisi olla esimerkiksi lääkityksellä kiristäminen mihin liittyy potilaan omaisuuden siirtämistä omiin tai puolison nimiin, tai sitä että lääkäri käyttäytyy potilasta kohtaan jotenkin huonosti. Ennen tämä asia voitiin hoitaa potilaan taholta siten, että tuo potilas vain siirtyi toisen terveyskeskuksen asiakkaaksi, mutta nykyään suurpiirien aikaan tuo lääkäri saattaa siirtää hänet taas omaksi potilaakseen, ja tuolloin ei tarvinnut asiasta tehdä ilmoituksia. En toki tiedä että onko noita tapauksia oikeasti sitten tapahtunut, mutta suuret sairaanhoitopiirit mahdollistavat tällaisen toiminnan ainakin teoreettisella tasolla.


Kun puhutaan globaalissa maailmassa tapahtuvasta totalitaristisesta toiminnasta, niin ennen sitten oli oikeastaan helpompaa olla esimerkiksi työnjohdon kanssa eri mieltä, ja jos sattui potkut tulemaan, niin silloin riitti vain se että “henkilö muutti Ruotsiin”, mutta globaalissa maailmassa saattaa edessä olla tilanne, jossa tuo konflikti onkin päätynyt tämän kotimaisen yhtiön Ruotsissa sijaitsevan haarakonttorin tietokoneille, ja siitä sitten on mukava lukea sitä, että tuolla työnhakijalla on ollut konflikti tuossa edellisessä työpaikassaan, ja se sitten on annettu tuolle työvoimapalvelulle tietoon.


Ja tietenkin se että tässä painajaisessa sitten on tilanne sellainen, että tuo Suomalainen konserni käyttää useita eri työvoimapalveluita eri henkilöstöryhmien rekrytoimiseen, jolloin se saa ikään kuin globaalisti valita työntekijöitä, ja luukuttaa heidän tietojaan ympäriinsä. Kun tämä äskeinen malli siirretään valtiolliseen maailmaan, niin silloin tietenkin voidaan kysyä, että mitä jos EU:ssa astuu voimaan laki, jonka mukaan jossain maassa annettu etsintäkuulutus olisi automaattisesti voimassa myös muualla EU:ssa. Tuo asia varmasti helpottaisi myös viranhoitoa, mutta silloin ei ajatella ollenkaan tilannetta, missä joku ihminen joutuu yksittäisen poliisin vainoamaksi, eli hänestä tehdään poliisien silmätikku jostain mitättömästä syystä, joka voi olla esimerkiksi konstaapelin varpaille astuminen.


Vaikka tuo yhtiö sitten olisi noudattavinaan lakia, joka kieltää esimerkiksi terveystietojen tai tällaisten konflikti tapausten rekisteröinnin, niin mikään ei sitten kiellä käyttämästä työntekijöistä numerosarjoja, ja esimerkiksi numero “9” työntekijän tunnuksessa voisi merkitä konfliktia tai hankalaa työntekijää, mikä voisi tarkoittaa AY-aktiivia tai jotain aktivistia, joka on käynyt hankalaksi työnjohtajia vastaan, ja tuolloin tietenkään ainakaan dystooppisissa elokuvissa ei työpaikkaa varmaan anneta. Kun puhutaan robottien käytöstä yhtään missään tehtävissä, niin juuri vähän aikaa sitten esimerkiksi eräs Pentagonin kenraali varoitti siitä, että joku taistelurobotti voi riistäytyä hallinnasta ja surmata ihmisiä.


Tuo kyseinen kenraali sattui vain  unohtamaan sellaisen asian, että kaikki maailman robotit voidaan muuttaa taisteluroboteiksi, kun niiden ohjelmistot vain vaihdetaan, joten jos joku sitten vaihtaa esimerkiksi normaalin hitsausrobotin ohjelmiston sotilasrobottien ohjelmiin, niin silloin seurauksena on pienimuotoinen katastrofi, koska avoimesti taistelukäyttöön tarkoitetun sotilastekniikan kohdalla vahinkoja pienentää se, että tuolloin laitteen tiedetään olevan ase, kun taas kukaan normaalia työtä tekevä ei varmaan oikeassa elämässä edes vakavissaan  oleta hitsausrobotin hyökkäävän itsensä päälle, koska sitä tapahtuu vain elokuvissa. Kuitenkin voidaan ajatella sellaista tilannetta, että joku yksityisen tehtaanjohtaja sitten vaientaa liikaa puhuvia työntekijöitään tuollaisten robottisalamurhaajien avulla

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r