Skip to main content

Kaikilla maailman instituutioilla on omat traditionsa


Tämä on löysennetty alku ihan mukava asia, mutta tietenkin meille aikoinaan armeijan käyneille hiukan myöhään tuleva uudistus. Se mitä tästä asiasta aion nyt sanoa ei kuitenkaan liity tähän juttuun mitenkään muuten, kuin että tällaisilla asioilla, kuten juuri sotilaskotiin pääseminen tai kuntosalilla käyminen on olemassa sellainen arvo, jota kutsutaan traditioksi. Joissakin maailman joukko-osastoissa muuten maastopuvun päälle paneminen sekä varsikenkien käyttö on ollut vasta taistelijatutkinnon suorittaneiden oikeus. Sama koskee monia muitakin asioita maailmassa, eli esimerkiksi teekkareilla sekä monilla muillakin ylioppilaskunnilla on myös omia traditioitaan, joita tehdään siksi, että "näitä asioita on aina tehty". Osasta noista traditioista on onneksi kuitenkin päästy eroon.

Yksi näiden joissain tapauksissa hyvin ikävien traditioiden tarkoitus on hitsata ryhmää paremmin kasaan, ja samalla näyttää se, että hän on jotenkin läpäissyt jonkinlaisen testin, missä tehdään ehkä melko nolojakin asioita, kuten saapua ensimmäisen kerran tovereiden eteen alasti. Ainakin ennen eli vielä 1920-luvulla joissakin yliopistoissa on ollut tapana miekkailla eli kaksintaistella vanhempaa oppilasta vastaan, kun henkilö saapuu ylioppilaskuntaan, ja tuohon jo 1900-luvun alussa kiellettyyn tapaan on liittynyt ikään kuin rituaalinomainen viilto. Ja vaikka tuo tapa oli virallisesti kielletty asetuksella jo vuonna 1900, niin sitä joissakin tapauksissa on jatkettu vielä 1920-luvulla laittomasti, vaikka kiinnijääminen on johtanut oikeustoimiin sekä vankeuteen.

Aina välillä sitten on ylioppilaalta mennyt silmä tuossa ikävässä riitissä. Ja samoin joissakin tapauksissa on tuo kaksintaistelu tehty paljain nyrkein, eli kyseessä on ollut rituaalinomainen nyrkkeilyottelu, joka on muutamissa tapauksissa muuttunut järjettömäksi pahoinpitelyksi, missä henkilö on sidottu tuoliin ja hakattu puolikuoliaaksi. Varsinkin kun noissa tilanteissa on otettu alkoholia, niin silloin on saattanut joku "innostua" hiukan liikaa, jolloin seuraukset ovat olleet kamalia, ja niistä saa joskus lukea vanhoista poliisiraporteista, missä joku onneton on esimerkiksi löydetty tiensivusta kuolleena.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ruotuvaki-uusilla-alokkailla-entista-kevyempi-alku-armeijassa-rajoitamme-ihmisten-oikeuksia-ihan-turhaan/6503744#gs.mArP16A


Tuo yleensä vaaraton rituaali on joissakin tapauksissa saattanut johtaa esimerkiksi sairaalareissuun tai jopa ylioppilaan kuolemaan, kun tuossa rituaali-kaksintaistelussa on jompikumpi osapuoli mennyt liian pitkälle, ja sitten viiltänyt toista vaarallisesti. Samoin joissakin tapauksissa tuollainen rituaali on aiheuttanut elinikäisiä psyykkisiä sekä fyysisiä vammoja, joiden takia ihminen on saattanut olla kyvytön harjoittamaan ammattiaan. Noilla siitymäriiteillä on samalla tehty ikään kuin "rappuset", mitä pitkin henkilö pääsee kohoamaan toveripiirinsä hierarkiassa, ja samalla myös muita kannustetaan yrittämään kaikkensa, ja samalla myös ikään kuin pyritään unohtamaan se, mikä ihminen on ollut tullessaan toveripiiriin. Mutta joissakin tapauksissa tällainen riitti on ollut erittäin vaarallinen, koska se on saatettu käsittää väärin, tai sitten tuota asiaa on käytetty puhtaasti simputtamiseen.

Eli toiselle saatetaan tarjota lasi vettä, kun hän tulee johonkin ryhmään, ja sitten joku toinen käsittää, että kyseessä oleva lasi täytetään vessanpytystä, ja sitten kolmas saa päähänsä laittaa siihen jotain akkuhappoa, mikä tietenkin on hengenvaarallista. Yksi niistä on ollut rituaalimaljojen juominen, missä henkilö on joutunut kaatamaan suuhunsa kaiken mitä oppilaskunnan muut jäsenet hänelle tarjoavat suuhunsa, ja silloin seurauksena on ollut joskus alkoholimyrkytys. Tai joissakin tapauksissa on toverin sormet katkottu, koska halutaan testata sitä, että osaako hän pitää suunsa kiinni. Samoin joissakin toverikunnissa on tuollaisia asioita käytetty pelkästään toisen rahastamiseen, eli siellä on ikään kuin maksettu siitä, että tuohon riittiin ei tarvitse osallistua. Se sitten on tehty niin, että joku oppilaskunnan jäsen on käynyt tekemässä toisen siivouspaikat, jotta tämän ei tarvitse tehdä mitään.

Se mikä noista riiteistä tekee traditioita on se, että ne periytyvät ikään kuin toverikunnan jäseniltä toiselle, ja siksi niistä eroon pääseminen voi olla hyvin vaikeaa, mutta niihin liittyy sellainen pieni vaara, että henkilö ikään kuin käsittää ne vähän väärin. Ja sitten eteen tulee joku, jonka mielestä esimerkiksi rikkihapon juottaminen toiselle on loistava versio tällaisesta toiminnasta. Tuo johtuu siitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy, ja sitten joillekin tulee päähän, että seuraaville tulijoille täytyy tehdä vähän enemmän kuin, mitä itse tuli koettua, ja se sitten saattaa aiheuttaa hyvin vakavia vammoja. Joidenkin ihmisten mielestä esimerkiksi SS-valtakunnanjohtajan Heinrich Himmlerin sairas juutalaisviha saattoi johtua tällaisesta ehkä yliopistossa tehdystä siirtymäriitistä, missä suoritetaan ikään kuin rituaalinomainen miekkataistelu.

Siinä on saattanut sitten toinen mennä liian pitkälle, ja seurauksena oli ehkä verenhukka. Eli tuollaiset rituaalit saavat varmasti sitten aikaan myös vihaa, joka voi kohdistua myöhemmin sellaisiin ihmisiin, jotka eivät mitenkään ole syyllisiä itse tapahtumaan. Ja se mikä tekee niistä siirtymäriittien yhteydessä tapahtuneista pahoinpitelyistä erittäin vakavia, on se että niitä saatetaan peitellä, eikä poliisille kerrota asioista mitään.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ruotuvaki-uusilla-alokkailla-entista-kevyempi-alku-armeijassa-rajoitamme-ihmisten-oikeuksia-ihan-turhaan/6503744#gs.mArP16A

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r