Skip to main content

Onko Venäjän kybersodankäynti niin tehokasta kuin mitä väitetään?



Trumpin vaalihenkilökunnan väitetty apu Venäjän nettihyökkäykselle voi olla aivan todellista, mutta uskoisin että noiden nettihyökkäysten sijaan he ovat voineet ehkä enemmänkin luoda kanavaa Venäjän tai sen lähellä olevien tahojen INFO-OP:ille eli propagandakampanjalle. Tietenkin on eri asia, jos joku yksittäinen toimija tuossa organisaatiossa on tehnyt yhteistyötä Venäjän kanssa kuin jos koko organisaatio on ollut mukana tässä toiminnassa. Se miten tuota apua voidaan tällaisessa tilanteessa antaa on hyvin yksinkertainen.

Tuo yhteistyö saattaa olla esimerkiksi sitä, että tuo yhteistyötä tehnyt taho yksinkertaisesti ostaa vaikka TV:stä mainosaikaa, johon sitten tuotetaan tarvittava propaganda-aineisto. Mutta tuo voisi myös olla CIA:n keino hankkia tuota propagandasodassa tarvittavaa materiaalia haltuunsa, jotta se voi sitten tuottaa omaa vastaavaa materiaalia omiin informaatio-operaatioihin. Varmasti myös USA:n hallitusta sekä erityisesti Pentagonia kiinnostaa tuollaisen materiaalin hankkiminen, ja noiden mallien avulla voidaan tuottaa vastaavaa materiaalia esimerkiksi Arabiaa varten, jolla pyritään sitten osoittamaan, että USA on se "hyvä" ja Venäjä on se "paha" valinta pelissä, missä ei ole hyviä eikä pahoja, vaan sieluja joiden sympatioista käydään armotonta kilpailua.

Syy miksi tämä yhteysmiehen saaminen jostain vaali-organisaatiosta olisi loistava tapa toimia, kun halutaan viedä oma viesti ihmisten tietoisuuteen, on se, että tuollaista media-aikaa ja sen käyttöä varmasti seurataan tarkasti. Ja jos tuo aineisto sekä maksettu aika on peräisin vaikka toisen valtion edustajalta, niin silloin kyseistä materiaalia voidaan epäillä. Sen takia tuo materiaali kannattaa "luukuttaa" jonkun kotimaisen toimijan kautta, jolloin tuo toiminta ei herätä mitenkään niin paljoa huomiota. Jos puhutaan äärimmäisestä INFO-OP:ista, eli toisen valtion vaaleihin vaikuttamisesta, niin tietenkään tällaisessa toiminnassa on omat riskinsä.

Mikäli Venäjä suoraan lähtisi tukemaan omaa ehdokastaan, niin se varmasti vakuttaisi hänen kannatukseensa negatiivisesti, varsinkin jos kyseessä on USA, missä varmasti ollaan melko tarkkoja siitä, minkälaista tukea ehdokas voi saada. Jos vastapuoli saa sitten tietää tuosta toiminnasta, ja se kykenee esittämään todisteita ulkomaisesta vaalituesta, joka on tullut kaiken lisäksi Venäjältä, niin silloin tietenkin se olisi tuon Venäjän tukeman ehdokkaan kannalta katastrofi, ja hän voisi joutua kyseisen asian kanssa vankilaan. Eli missään noista tukirahoista ei saisi lukea sanaa "Gazprom", "Kreml" tai GRU, jolloin sitten seurauksena olisi varmasti vuosisadan katastrofi, kuten kaikki varmaan arvaavat.

Kuitenkin Venäjän mielestä hiukan erikoisesti käyttäytyvä Trump ollut hyvin miellyttävä yllätys, koska hänen avullaan voidaan NATO:a horjuttaa hyvin tehokkaasti. Tuolloin esitetään väitteitä siitä, että Trump olisi USA:n kanssa vetäytymässä Euroopasta, joka jätetään täysin Venäjän armoille, joten sillä luodaan sitten sellainen kuva, että kenenkään ei kannata enää liittyä NATO:oon. Tuohon kampanjaan kuuluisi sitten tietenkin vanhoillisten, kansallismielisten poliitikkojen tukeminen, ja noissa kampanjoissa sitten myös vedotaan ihmisten kansallistunteeseen, ja kehotetaan myös ihmisiä ajamaan tehokkaasti valtionsa eroa EU:sta. Mutta kuitenkin uskoisin, että tämä toiminta on oikeastaan vain yksi niistä asioista, mitä tässä kovassa kansainvälisessä politiikassa tehdään vastapuolen horjuttamiseksi. Ja tarinoiden mukaan tuota operaatiota sekä siinä tarvittavaa media-aikaa rahoitetaan Gazpromin rahoilla, mutta tietenkin huhut ovat huhuja.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uutistoimisto-trumpin-kampanjavaen-epaillaan-auttaneen-venalaisia-valeuutishyokkayksissa/6502290

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r