Skip to main content

Diesel ei ole saasteiden suhteen ongelmaton, kuten ei mikään muukaan polttomoottori ole täysin saasteeton


Dieselmoottori on hiilidioksidin osalta erittäin puhdas, mutta kuten varmaan kaikki tietävät, niin kaikki eivät ole ajatelleet esimerkiksi sitä, että tuo moottori kehittää typen oksideja, vaikka se varustetaan katalysaattorilla. Mutta tuon moottorityypin pääasiallinen ongelma ovat pienhiukkaset, joita ei saada oikein poistettua filtterillä, ja tuo dieselille tyypillinen musta savu johtuu nimenomaan näistä pienhiukkasista.

Ja tuo noki on siitä ikävää, että se sitten kerrostuu katalysaattorien pinnalle, jolloin ne lakkaavat toimimasta. Noiden lähinnä hiilestä koostuvien pienhiukkasten poistaminen pakokaasuista ei ole ongelmatonta, koska vaikka pakoputkeen on näennäisen helppo asentaa filtteri, niin kuitenkin se tukkeutuu hyvin nopeasti. Tuo sitten aiheuttaa moottorivaurion vaaran, koska tukkeutunut filtteri toimii kuten peruna tai joku muu tukos pakoputkessa, ja aiheuttaa vastapaineen nousua, mikä saattaa vahingoittaa moottoria hyvin pahasti.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-kuolinkellot-soivat-skandaalinkaryiselle-dieselautolle/6491034

Mutta nuo näennäisen vaarattomat nokihiukkaset aiheuttavat sen, että nokea alkaa kerrostua katalysaattorien pinnalle. Ja jos katalysaattorin platina ei pääse koskettamaan pakokaasuja, niin silloin tietenkin käy niin, että tuo hyvin tärkeä puhdistusväline ei enää toimi kuten sen pitäisi. Toimiakseen katalysaattori vaatii sen. että tuon laitteen pinta koskettaa pakokaasuja, ja jos siinä on jotain muuta ainetta välissä, niin silloin tietenkin pakokaasu jää puhdistamatta. Mutta tietenkin dieselin hiukkasissa on sellainen riski, että ne nostavat alueen ilman hiukkaspitoisuutta, ja se sitten tietenkin aiheuttaa keuhkosairauksia.


Vaikka dieselin pienhiukkaset ovat luonnolle näennäisen vaarattomia, koska ne ovat puhdasta hiiltä, niin jos noita hiukkasia on paljon, niin ne aiheuttavat tilanteen, missä keuhkoihin menee paljon tuollaisia pieniä hiukkasia. Samoin kun katalysaattorit lakkaavat toimimasta, niin ilmaan pääsee typen sekä rikin oksideja, ja tietenkin hiilidioksidi muuttuu vesistössä hiilihapoksi, mikä lisää nimenomaan happamuutta. Ja kun noita hiukkasia tulee ilmakehään tarpeeksi, niin silloin se lisää pilvien muodostumista. Jos pilviä on todella paljon, niin silloin sateet lisääntyvät sekä ilman lämpötila alenee, koska auringon valo ei pääse lämmittämään pilvien alla olevaa ilmaa.


Syy miksi ilmaston lämpenemistä pelätään liittyy juuri tähän ilmiöön. Eli se lisää pilvisyyttä mikä lähinnä napojen lähellä tapahtuessaan jäähdyttää nimen omaan napojen lähellä olevaa ilmaa. Ja tuo sitten aiheuttaa ilmiön mitä voidaan kutsua "pohjoiseksi el ninõksi", mikä johtaa ilmaston viilenemiseen pohjois- ja etelänapojen lähellä, ja samalla lämpötila päiväntasaajalla alkaa kohota.


Ja jos pilvet ovat valkeita, niin se sitten aiheuttaa sen, että auringon säteilyä alkaa heijastua takaisin avaruuteen, mikä viilentää planeetan pintaa. Eli ydintalven ajatus on juuri tässä. Jos ydinsota syttyisi, niin valtavat määrät metsää ja muuta palavaa materiaalia syttyy palamaan sekä suuret määrät vettä höyrystyy, jolloin Maapallo peittyy pilviin, jotka viilentävät sitä todella paljon, ja seurauksena olisi talvi, joka ehkä kestäisi vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja.


Kuitenkin ydintalvi voisi muodostua myös hyvin hitaasti, eli tuolloin ilmassa olevien hiukkasten määrä lisääntyy hitaasti, mikä laskee planeettamme lämpötilaa. Vaikka Maan keskilämpötila ei paljoa laskisi, niin jos vaikka joku tulivuori purkautuu, niin se saattaa lämpötilan laskun kanssa aiheuttaa sen, että tilanne muuttuukin kriittiseksi, koska tuollainen muutos tekee sään muutoksista helpommin tuhoisia, koska jos lämpötila laskee lähemmäksi nollaa, niin silloin on pelko siitä, että tuolla asialla on suurempi vaikutus vaikkapa viljaan, kuin mitä olemme koskaan edes miettineet.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r