Skip to main content

Miksi sarjakuristaja saa kulkea vapaana?


Taas on mediassa ihmetelty sellaista asiaa, että miksi toistuvasti toisen henkeä vaarantanut ihminen saa kulkea vapaana? Syy tähän on se, että ihminen on jossain elämänsä vaiheessa sovittanut saamansa tuomion, ja silloin hän on vapaa menemään ja tulemaan sikäli kun valvontamääräykset sallivat. Siis kuten tiedämme, niin maassamme on aina välillä tehty myös vääriä päätöksiä näiden asioiden suhteen, ja rikollinen on palannut vankilaan uusi rikos niskassaan. Mutta kuitenkin kun joku ihminen viedään oikeuteen, niin silloin pitää todisteiden olla sellaisia, että hänet voidaan niiden perusteella osoittaa syylliseksi rikokseen, mitä syyte koskee.

Tämä asia koskee myös moninkertaisia väkivaltarikollisia, joiden teot eivät ehkä ole ihmisten silmissä kovin kehuttavia. Kun ihminen on tehnyt monia väkivaltarikoksia, niin silloin aina välillä joidenkin ihmisten mielestä hänet voitaisiin aivan hyvin jättää sinne vankilaan loppuelämäkseen, eli heitä ei tuolloin enää saisi päästää yhteiskunnan jäseniksi tai kosketuksiin tavallisten ihmisten kanssa. Kun puhutaan siitä, mitä tarkoittaa sana "oikeudenkäynti", niin kyse on tilaisuudesta, missä ihminen todetaan joko syyttömäksi tai syylliseksi rikokseen, josta hänet on pidätetty sekä syytteeseen asetettu. Ja tällaisten sarjakuristajien tapauksessa on olemassa korotettu riski siitä, että joku toinen sitten yrittää sujauttaa omia tekojaan tällaisten ehkä moraalisesti kyseenalaisten ihmisten niskaan.

Kun puhutaan siitä, että montako henkirikosta eli murhaa ihminen on tehnyt, niin silloin tällöin jokainen lakimies sekä tutkija kohtaa sellaisen asenteen, että "kun henkilö on ennen tehnyt vastaavia rikoksia, niin nyt hän sitten on myös tämän seuraavan tehnyt". Se ei ole muuten mitenkään tunnettu tapa ikään kuin sysätä tutkimuksellisuutta taka-alalle, kun toimintaan halutaan näyttävyyttä sekä ikään kuin tyhjentää pöytää vanhoista jutuista. Todellisuudessa lähes kaikkien sarjarikollisten syyksi on ainakin yritetty laittaa muiden ihmisten tekemiä varkauksia tai väkivallantekoja, riippuen siitä mitä rikoksia kyseinen ihminen on tehnyt.

Sarjarikollisuus yleensä käsitetään nimenomaan sarjamurhina, eli ne olisi tehnyt sellainen rikollisten ryhmä jotka tappavat ihmisiä huvikseen, mutta kuitenkin voidaan sanoa että myös kleptomaanit, monet erilaiset seksirikolliset sekä pyromaanit ovat sarjarikollisia, eli viimeisenä mainittu henkilö saattaa polttaa esimerkiksi roskapönttöjä tai tehdä muuta vastaavaa vahinkoa omaisuudelle, mutta heidän joukossaan on myös murhapolttajia, joiden kohteina ovat asuinkiinteistöt sekä ihmisasumukset. Tuollaisen rikollisen motiiveina saattaa olla esimerkiksi rasismi, eli hän heittelee polttopulloja ikkunoista sisään, tai sitten hän saattaa kohdentaa ihmisvihansa vaikka johonkin yhteiskunnasta syrjäytyneiden ihmisten ryhmään, eli polttaa heidän asumuksiaan ja pahimmillaan vaikka polttaa puliukkoja elävältä, kuten muutamissa myös oman maamme mediassa esitetyissä tapauksissa on tapahtunut.


Tuolloin kyseessä on kyllä sarjamurhaaja, jonka kiinni saaminen on äärimmäisen tärkeää. Jos puhutaan siitä, millainen sarjamurhaaja oikeasti on, niin hän yleensä aloittaa eläimiin kohdistetulla julmuudella, mutta sitten hän myöhemmin siirtyy ihmisiin. Ja tämä rikollisten tyyppi on kaikkein vaarallisin, mihin ihminen saattaa törmätä, koska hän ei omaa sosiaalista omaatuntoa, ja kuten voidaan sanoa, niin tuollainen ihminen ei lopeta ennen kuin hän jää lopullisesti kiinni. Kuitenkaan kaikki sarjarikolliset eivät ole väkivaltaisia. Tyypillinen sarjarikollinen on myös kleptomaani, joka varastelee kaupoista saadakseen jännitystä, ja esimerkiksi autovarkauksia on yhteenaikaan tehty lähinnä jännityksen saamiseksi.

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r