Skip to main content

Tulevaisuuden kaupunki voi kellua veden päällä

Osa tulevaisuuden kaupungeista ehkä
rakennetaan kelluvien alustojen päälle
(Kuva: Disney)

Aavesaari on tarina saaresta, joka kohoaa merestä sadan vuoden välein ja tuosta tarinasta on muuten olemassa useita eri versioita, mutta tutuin on myytti Kanarian saarilta, jossa oppaat kertovat siitä paikallisena myyttinä. Kuitenkin tuollaisia tarinoita on myös muualta, ja niiden alkuperänä voivat olla esimerkiksi meren pohjassa olevat vulkaanit, jotka voivat nostaa pinnalle niin paljon höyryä tai vesikuplia, jotka muistuttavat saaria, ja tietenkin myös jäävuoret ja muut vastaavat asiat saavat varmasti aikaan sen, että tuollaisia tarinoita “aavesaarista” on myös muualla.


Jos tuota asiaa lähdetään selvittämään kuten rikostutkija sitä selvittäisi, niin silloin pitää tietenkin selvittää se, kuinka kaukana rannasta tuo salaperäinen saari on ollut, ja miltä ajalta kyseinen myytti on kulkenut perimätietona. Jos ensin otetaan sellainen kanta asiaan, että kyseessä voisi olla jonkinlainen laituri, joka tarpeen tullen voidaan upottaa meren pohjaan, eli se hinattaisiin pohjaan väkipyörien avulla.


Pelkkä myytti on sikäli kiehtova, että jos oikein halutaan käyttää mielikuvitusta, niin joku on voinut rakentaa eräänlaisen laiturimaisen  kohon, joka voidaan vetää tarvittaessa veden alle. Tuo laituri voisi olla varattu vaikka jotain sellaista tilannetta varten, missä liikaa laivoja tulee satamaan, ja ne eivät  mahtuisi muuten satamaan, niin nuo ylimääräiset laiturit nostettaisiin merenpohjasta, ja sitten alukset voisivat sitten kiinnittyä niihin.

Kyseessä voisi olla jonkinlainen alusta joka nousisi pintaan meren pohjasta ja sen päällä voisi olla tietenkin taloja tai muita ratkaisuita kuten rakettien laukaisu ja tukirakenteita. Eli se muistuttaisi öljynporauslauttaa. Mutta se vaatisi tietenkin sellaisen hydrauliikan, mikä voisi nostaa ja laskea tuota tasoa.


Kysymys tietenkin on siitä, että miksi tuollainen ratkaisu tehdään tuollaiseen laitteeseen, kuten rakettien laukaisualustaan tai tieteelliseen asemaan, joka toimii täysin laillisesti. Mutta tietenkin jos kyseessä on vedenalaisten ohjustukikohtien huoltorakennelma, niin silloin varmasti kyseessä on melko salainen väline.


Tai sitten kyse on merellä kelluvasta alusryppäästä, joka mudostuu useista toisiinsa kiinnitetyistä aluksista. Niiden päällä voisi olla ehkä joku kangas tai lautataso, jonka päällä saattoivat nuo ihmiset kävellä. Eli oliko joskus muinoin olemassa kelluvalla alustalla oleva aavekaupunki, joka sitten vain katosi, kun sitä alettiin vainota. Eli olisiko myytti veden päälle rakennetuista kaupungeista totta?


En tiedä miten pitkään esimerkiksi sana “teltta” on kuulunut ihmisten sanavarastoon, mutta voidaan ajatella, että joskus menneisyydessä olisi ollut merellä eläviä heimoja, jotka sitten liittivät aluksiaan yhteen, ja sitten he olisivat voineet perustaa ikään kuin kelluvan telttakaupungin. Tuosta ei ole mitään todisteita, mutta jos he olivat vieneet nuo laudat ja kankaat mukanaan, niin silloin ei tietenkään ole mitään kaivettavaa jäänyt nykyajan arkeologeille.


Kun pohditaan tuon kelluvan kaupungin rakentamista nykyaikaisen arkeologian kannalta, niin voidaan ajatella niin, että merelle rakennetaan tulevaisuudessa valtavia ponttooneja, joiden päälle rakennetaan oikeita kaupunkeja. Tuolla tavoin voitaisiin sitten hoitaa myös tätä nykyaikaista yhteiskuntaa vaivaavaa ylikansoitusongelmaa. Tuolloin ponttoonien päälle voitaisiin rakentaa kokonaisia kaupunkeja, koska jos tuo ratkaisu tehdään yksinkertaisesti toisiinsa liitettävistä 100X20 metrisistä ponttooneista, niin tuon keinotekoisen saaren kokoa ei tuolloin rajoita mikään, ja nuo ponttoonit voidaan tehdä betonista, jolloin ne voidaan valaa paikalla.


Mereltä voidaan myös laukaista raketteja, ja tuottaa halpaa energiaa suoraan vesivoimasta. Noilla alustoilla voisi olla käytössään järjestelmä, missä syvyyksiin pudotetun putken kautta johdetaan vettä turbiinin pyörille, joista sitten saadaan generaattorin tarvitsema voima.


Ja tuossa tapauksessa ainakin pieniä kerrostaloja voidaan rakentaa tuollaisen kelluvan saaren päälle. Kyseinen saari voisi toimia samalla esimerkiksi levien sekä kalojen kasvattamojen yhteydessä, jotta yhteiskunta saisi ruokaa. Eli ne tuottaisivat leviä sekä kaloja ihmisten ravinnoksi tulevaisuuden Maailmassa, missä ihmsten pitää miettiä ravinnonsaantinsa aivan uudelta kannalta, koska tuolloin maa-alueet ovat todella pahasti ylikasoitettuja, joten ylikansoitusta voidaan purkaa valtamerelle rakennettuille alustoille.

https://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r