Skip to main content

"Status-6": tuomiopäivän torpedo


Deep Space 10 tieteissarjassa näytettiin torakan muotoinen STEALTH-alus, joka telakoituu asemaan, ja jonka miehistö sitten polttaa laserilla reiän aluksen kylkeen. Tuollainen väline voisi olla erittäin vaarallinen myös oikeassa elämässä, jos ajatellaan, että joku henkilö haluaa vallata ydinsukellusveneen. Silloin hän voisi rakentaa stealth-tekniikkaa käyttävän pienoissukellusveneen, joka hivuttautuu sitten tuollaisen ydinsukellusveneen viereen, ja sen jälkeen tuo alus telakoituu tuon veneen viereen. Kun mietitään sitä, että millaisia yllätyksiä mereltä oikeastaan löytyy, niin muistaakseni Venäjällä on käytössään ydinkäyttöinen pienoissukellusvene, josta käytetään NATO:ssa raportti-nimeä “Uniform” tai “Project 1900”, mikä tietenkin on herättänyt ihmisissä hieman ihmetystä.




Näet pienen kokonsa takia tuollainen ydinreaktorin asentaminen johonkin pienikokoiseen sukellusveneeseen ei ole mitenkään erityisen järkevä ratkaisu ainakaan, mikäli ajatellaan sitä, että tilat tuossa veneessä ovat rajallisia, joten sen takia monet eivät ymmärrä sitä, että miksi noin kallis voimalaite on asennettu johonkin 69 metriä pitkään sukellusveneeseen. Joten tiedusteluasiantuntijat ovat ajatelleet, että “Uniform” olisi tarkoitettu muiden veneiden kaappaamiseen. Ydinreaktori takaa sen, että tuo vene pystyy operoimaan itsenäisesti sekä huomaamattomasti.


Tuollainen vene ei kovin montaa ohjusta pysty ottamaan mukaansa, mutta jos taas ajatellaan sitä, että tuo vene olisi olemassa vain sitä varten, että se kuljettaisi vielä pienemmän sukellusveneen toisen veneen viereen, ja sitten tuollaisen India-luokan sukellusveneen päältä tavattava pieni sukellusvene voisi irrottautua tuosta sukellusveneestä, ja hivuttautua kohti kohdettaan. Sen jälkeen pienoissukellusvene työntää sitten tuon kohteen runkoon kiinni kaksikerroksisen putken, joiden välistä ilma poistetaan, jolloin vene liimaantuu kohteeseensa kiinni.




Ja sitten tuossa veneessä oleva valtausryhmä voi tunkeutua kohteeseensa leikkaamalla ensin sen rungosta palan laserilla. Tämän jälkeen nuo kommandot tunkeutuvat kohteeseensa tuosta leikkaamastaan aukosta, ja sitten nämä miehet voivat vallata kohteensa. Tuollaisia laitteita ja niiden käyttöä koskevia profiileja suunnittelevat miehet varmasti tietävät sen, että noita pienoissukellusveneitä voidaan käyttää myös itsenäisinä taisteluvälineinä.


Niissä voi olla torpedot kuten muissakin sukellusveneissä, mutta nuo torpedot yleensä sijaitsevat niiden ulkopuolella olevissa ripustimissa, ja tuolla tavoin voidaan toteuttaa se jokaisen amiraaliin unelma, eli vedenalainen hävittäjäkone, joka voi torpedoilla varustettuna olla todella vakava uhka myös isolle ohjus-sukellusveneelle. Nuo yleensä yhden tai kahden hengen vedenalaiset taisteluvälineet ovat erittäin pieniä, ja ne voidaan lähettää operaatioon sukellusveneen päältä.


Kyseessä on oikeastaan “Mystic”-luokan pelastussukellusveneen muunnos, joka ainoastaan varustetaan torpedoilla iskua varten. Tuollaiset syvänmeren pelastusvälineet voivat toimia myös sellaisissa tehtävissä, missä valtaus-miehistö toimitetaan kohteena olevaan ydinkäyttöiseen sukellusveneeseen tavalla, josta äsken kirjoitin.  Kuitenkin automatiikka on tulossa myös sukellusvene-sodankäyntiin, ja ydinsukellusveneissä on tilaa tarvittavalle tietotekniikalle, mikä sitten avaa uusia sekä kauhistuttavia näkökulmia merisodankäyntiin. Esimerkiksi ydinräjähteellä varustetuilla torpedoilla voidaan ampua satamakaupunkeja melkein yhtä tehokkaasti kuin ohjuksilla. Tuollaiset torpedot voidaan varustaa RTG:llä, jolloin niiden operointiaika voi olla vuosia. Eli nämä huippu-aseet partioivat merellä ja odottavat vain hyökkäyskäskyä, jolloin ne hakeutuvat satamakaupunkeja vastaan.  




Venäjän laivaston tiedetään kokeilleen 50 megatonnin ydintorpedoa, jonka koodinimi on “Status-6”. NATO:n tiedustelu havaitsi erään “Akula”-luokan sukellusveneen toimineen täysin automaattisesti lähellä Norjan rannikkoa, ja tuon kauko-ohjattavan sukellusveneen epäillään olevan tuo salaperäinen “Status-6”. Toisaalta epäillään sellaista asiaa, että tuo termi ei oikeastaan tarkoita mitään tiettyä sukellusvenettä, vaan että kyseessä on sukellusveneen autopilottiin liitettävä laitteisto, joka saa aikaan sen, että tuo vene voi partioida ilman miehistöä jopa vuosikausien ajan, ja tuolla tekniikalla varustettu vene ei tietenkään ole tuhottavissa satamaan tehtävillä ilma-iskuilla.




Tuolloin tietenkin tuolla tavoin varustettu ohjus-sukellusvene on siitä hyvin tehokas väline, että sen paikantaminen on erittäin vaikeaa. Ja konventionaalisimmassa mallissa tuo vene sitten kutsutaan radiosignaalin avulla pintaan, jos tuon veneen pitää ryhtyä laukaisemaan aseitaan. Tuolloin vene saa radiosignaalin, joka sitten saa sen hakeutumaan huoltoaluksen lähelle, josta sitten laukaisusta vastaava miehistö siirtyy veneeseen. Tähän liittyvässä filmissä kerrotaan, että “Status-6” olisi jonkinlainen  sukellusveneestä irroitettava kääpiösukellusvene, mutta itse uskon, että tuo väline on oikeastaan monia eri välineitä, eli kyseessä voi olla myös oikeasti “Akula” tai “Typhoon”sukellusvenettä muistuttava laite.  


Mutta sitten tietenkin pitää ottaa sellainen asia huomioon, että joku tuhoaa tuon yhteydenpitoa varten olevan radion, ja tuon takia pitää tällaisten robotti-aseiden kanssa olla varovainen. Uskoisin että tuon hypoteettisen sukellusveneen täytyy joka päivä saada esikunnasta tieto, että valtiota vastaan ei olla hyökätty, tai sitten tapahtuu kauheita. Itse uskon että tuo “Status-6” on ydinsukellusveneessä oleva turvalaite, joka saa sen kaikki ydinkärjet laukeamaan veden alla samaan aikaan, jolloin valtavat tsunamit tuhoavat suuria alueita tasaisilta mailta kuten Hollannista. Kun puhutaan siitä, miten tämä “Status-6” olisi toteutettu, niin itse uskon, että kyseessä voisi olla esimerkiksi “Akula”-luokan sukellusveneeseen asennettu “Tsar-bomba”, jolla saadaan aikaan valtava hyökyaalto.






Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r