Skip to main content

Hollannin painajainen: terroristien hyökkäys sen patorakennelmia vastaan

Ydinkoe Tyynellä valtamerellä
("Redwing Seminole")

Kaikki me olemme joskus lukeneet kirjoja, joissa tehdään asioita, jotka ovat kamalia.  Kaikkein pahin asia sitten on se, että esimerkiksi terroristit lukevat samoja kirjoja, ja siitä sitten voidaan tietenkin päätellä heidän ammentavan ideoita omiin toimiinsa noista mielikuvitukseen perustuivista kirjoitelmista, joita myydään ehkä jossain kioskissa. Kuitenkin tuollaiset terroristit varmasti ottavat kirjoista sekä elokuvista mallia, kun he alkavat tehdä suunnitelmia, millä nämä hiukan erilaiset ihmiset pääsevät julkisuuteen, ja tietenkin terroristien motiiveista tärkein on saada julkisuuteen heidän omia aatteitaan kuten pyhää sotaa, joiden puolesta he ovat valmiit tappamaan tai jopa itse kuolemaan.


Valmius uhrautua eli se että nuo fanaatikot eivät epäröi surmata itseään iskun yhteydessä, tekee niistä väkivallan työkaluksi ottaneista ihmisistä erittäin vaarallisia henkilöitä, joiden ainoa päämäärä on päästä paratiisiin. Yksi terroristien kohde saattaisi olla esimerkiksi Hollannin polderi-patorakennelma, johon asennettu räjähde voisi aiheuttaa valtavaa tuhoa tuossa maassa, josta suuri osa on veden alla. Kun tuollainen erittäin voimakas räjähde räjähtää esimerkiksi Ijisselmeerin padon sulkuportissa, niin tuiloksena voi olla erittäin vaarallinen tilanne, jossa Amsterdam voisi jäädä veden peittoon.


Tuollainen panos voisi aiheuttaa myös valtavan voimakkaan myrskytulvan kaltaisen tilan, jos se pystyy tuhoamaan itse patorakennelmaa. Tuolloin terroristit voisivat käyttää erittäin voimakasta FAE (Fuel Air Explosive)-panosta, joka voidaan rakentaa vaikka propaania tai muuta nestekaasua kuljettavasta rekasta, jolloin tuollainen panos aiheuttaa valtavan paineaallon, joka voi olla hyvin tuhoisa erittäin laajalla alueella. FAE-panosten tehosta kertoo jotain sellainen asia, että USA:n asevoimien käytössä olleet FAE-panokseen perustuvat “Frag-käsikranaatit” ovat tappavia jopa 30 metrin säteellä, ja nuo kranaatit aiheuttivat omille joukoille tappioita, kun niiden vaikutusta ei tunnettu. Ja tuolloin oli kyse siis käsikranaatista, joka oli täytetty propaanilla, ja joka siis kannettiin vyössä kuten muitakin kranaatteja.


Mutta jos terroristeilla on suhteita, niin he voivat saada käyttöönsä SADM (Special Atomic Demolition Munition) ydinräjähteen, jolla he sitten voivat aiheuttaa laajoja tuhoja koko polderi-järjestelmälle. Vaikka SADM mielletään usein erittäin pienellä teholla varustetuksi  atomi-räjähteeksi, jonka teho on vain 1-3 kilotonnia, niin kuitenkin tuollainen ase voi olla myös hyvin tehokas.  Vuonna 1956 USA:n asevoimat suoritti ydinkoe-sarjan, nimeltään “Operation Redwing”, ja sen kuudes testi koodinimeltään “Redwing Seminole” on sikäli mielenkiintoinen, että siinä 40 kilotonnin ydinpommi laukaistiin vedellä täytetyssä säiliössä, ja sen takia tämä koe ehkä kiinnostaa strategisia suunnittelijoita, jotka vastaavat SADM:ien rakennesuunnittelusta.


Näet vesi peittää erittäin tehokkaasti radioaktiivisen sätelynlähteen, ja sen takia voidaan ajatella, että terroristit ehkä sitten yrittävät ajaa maahan ydinpommin, joka on asennettu vedellä täytettyyn säliövaunuun, jolloin aseen olemassaolo on vaikea havaita. Se mikä tekee ydinpommista vaikeasti havaittavan on se, että tuon pommin radioaktiivinen boosteri-osa tai siinä oleva radioaktiivinen materiaali voidaan jakaa hyvin pieniin kappaleisiin, ja mitä pienempi on radioaktiivisten kappaleiden koko, niin sitä pienempi on sen lähettämä radioaktiivisen säteilyn määrä. Ja sitten kun ase laukaistaan, niin silloin ajopanokset vain työntävät nuo kappaleet toisiaan vasten.


Tuolloin voidaan käyttää moninkertaista imploosio-palloa, jossa on useita kerroksia plutoniumia, joka sitten sorretaan kasaan. Tai sitten voidaan käyttää sekä tykkilaitteen että imploosio- eli pallomaiseen rakenteeseen perustuvan ydinpommin yhdistelmää, missä pienen ydinpommin viereen on laitettu U-238 sauva, joka sitten lisää fissioon osallistuvan aineen määrää, kun tuo kappale sitten sieppaa tuosta ydinfissiosta lähteviä neutroneja, jotka muuttavat sen Pu-239:i. Impoloosiomekanismi on siis pallomainen kappale, jossa on kaksi sisäkkäistä plutoniumista tehtyä palloa, joista ulompi sitten laukaisun hetkellä puristetaan  puristetaan sisempää palloa vasten, ja tuo pallo on asemoitu toisen pallon sisään niin, että se on tarkalleen pallon keskellä.


Kyseisen välineen asemointi tapahtuu useimmiten nailonilla, ja tässä prosessissa pitää muistaa sellainen asia, että jos kappaleet koskettavat toisiaan ennen aikojaan, niin silloin seurauksena on ydinräjähdys.  Pallorakenteen käyttö pommeissa  johtuu  siitä, että noiden kappaleiden liikkuminen toisiinsa nähden on tällöin estetty, ja se tekee imploosiomekanismia käyttävästä  pommista turvallisemman kuin tykkilaitteesta, joka voi laueta yllättäen, jos nuo pommissa olevat kaksi radioaktiivista kappaletta  koskettavat toisiaan esimerkiksi kuljetuksen aikana.


Tietenkin imploosio-pommin etuna on se, että ase voidaan varastoida käyttökunnossa  eli kappaleita ei tarvitse silloin kiinnittää pommiin, kun pommikone lähtee partioimaan. Ja varsinkin laskeuduttaessa on turvallisuus parempi, koska pommikone joutuu noissa operaatioissa laskeutumaan pommit kiinnitettyinä. Mutta “imploosiopallon” ongelma on sellainen, että kun tuo sortaminen tapahtuu, niin silloin pitää hyvin voimakkaan räjähteen painaa tuo ulompi pallo nailonin läpi, jotta se voi sitten  koskettaa tuon pallon keskellä olevaa kappaletta aiheuttaen ydinräjähdyksen.  Kuitenkin voidaan sanoa, että nuo terroristit eivät varmaan omaa sellaisia suojajärjestelmiä, että heidän olisi mahdollista tehdä oikeaa ydinpommia turvallisesti, vaan he ehkä sitten saisivat säteilymyrkytyksen noita kappaleita käsitellessään.


Mutta ehkä joku fanaatikko ei siitä välitä, vaan ajattelee, että hän palvelee aatettaan rakentaessaan tuollaisen välineen. Tai sitten hän ehkä ottaa tuollaisen plutoniumin haltuunsa ja jauhaa sen jollain viilalla, minkä jälkeen hän sitten mielessään  liuottaa tuon jauheen jonkun kaupungin vesijohtoon tai laukaisee dynamiittia noiden hiukkasten ympärillä, jolloin kyse on “likaisesta aseesta”, jonka ainoa tarkoitus on levittää radioaktiivista säteilyä ympäriinsä. Näet tutkimattomia ovat fanaatikkojen mielenliikkeet,  ja noiden miesten ainoa haave on päästä paratiisiin pyhässä sodassa, ja siksi he voivat tällaista sitten tehdä.

http://hollanninpainajainen.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r