Skip to main content

Solar Stratos sekä uuden sukupolven aurinkovoimaa käyttävät lentokoneet mullistavat monia asioita ilmailussa että tietotekniikassa



Solar Stratos on Sveitsiläinen aurinkopaneeleita sekä sitä kautta aurinkovoimaa käyttävä lentokone, joka kohoaa todella korkealle. Se on itseasiassa Cessna, johon on asennettu pidemmät siivet, jotka on varustettu alaspäin taivutetuilla, sekä alasiipilaipoiksi kutsutut levyt, joilla ilmaa padotaan siiven alle, jotta kone saisi paremmin otettua korkeutta, ja tätä muuten on sellainen asia, että noiden ultra-korkeudella lentävien koneiden lentäjillä pitää ehdottomasti olla avaruuspuku.

 Mikäli tuolla hyvin korkealla stratosfäärissä lennettäessä  tapahtuu koneen rungossa vuoto, niin silloin lentäjän ruumiinnesteet alkavat kiehua. Myös kosminen säteily saa aikaan sen, että koneen lentäjän tulee kuitenkin käyttää suojapukua, tai sitten sen rakenne pitää muuttaa erittäin raskaaksi, koska kosmista säteilyä vastaan täytyy käyttää säteily-suojaa. Myös onnettomuuteen pitää aina varautua, ja kun lennetään ääriolosuhteissa, niin silloin on paljon asioita, jotka voivat mennä vikaan. Tämän takia monissa stratosfäärikoneissa käytetään yleensä paineistamatonta ohjaamoa, koska se auttaa rakennetta kestämään paremmin.

Näet jos tuolla lähes avaruuden rajoilla lennetään koneilla, joissa on paineistettu ohjaamo, niin silloin niiden runkoon kohdistuu erittäin suuri rasitus, koska paine-ero on niin valtavaan suuri. Ja jos koneen runkoon tulee silloin reikä, niin ulos purkautuva paine sitten repii koneen rungon kappaleiksi. Tuon takia on helpompaa varustaa lentäjä avaruuspuvulla, joka suojaa häntä kosmiselta sätelyltä sekä paine-erolta. Jos koneeseen tulee tuolloin toimintahäiriö, niin lentäjä voi pelastautua normaalisti laskuvarjolla, eli tuolloin toiminta on samanlaista, kuin muissakin korkealta tapahtuvissa laskuvarjohypyissä, joten sen takia kannattaa avaruuspukua käyttää.

Koneen pintaan on kiinnitetty aurinkopaneelit, joista sen sähkömoottori saa energiaa. Tuotaa konetta markkinoidaan laitteena, jolla ihminen voi lentää avaruuden rajoille. Aurinkovoimaa käyttävien lentokoneiden etuna on se, että ne eivät tarvitse happea moottorinsa käyttämiseen.  Sen takia ne voivat lentää erittäin korkealle, ja siksi näiden välineiden käyttö voisi olla perusteltua, jos halutaan lähettää pieniä avaruussukkuloita kiertoradalle. Tuolloin tuo X34/37B:n kaltainen laite kiinnitetään tähän lentokoneeseen, joka nostaa sen äärimmäisen korkealle.

Kyseessä on sitten vain muunnos siitä laitteesta, jonka Virgin Galactica-yhtiö kehitti omaa avaruussukkulaansa varten, ja NASA käyttää sitä myös X34/37B- avaruussukkulan lähettämiseen. Noiden aurinkovoimalla toimivien Solar Stratoksen kaltaisten koneiden käyttö voisi olla erittäin mielenkiintoista monissa muissakin tehtävissä, jotka voivat liittyä erilaisiin kommunikaatio- ja muihin ratkaisuihin. Jos tuollainen aurinkokäyttöinen lentokone muutetaan.

 Noiden koneiden takaosaan voidaan asentaa esimerkiksi kommunikaatioon käytettäviä laitteita, joilla voidaan vahvistaa tietoverkkoa, ja korvata osittain myös satelliitteja. Mutta niitä voidaan käyttää myös sotilaallisissa tehtävissä. Nämä laitteet voidaan myös varustella elektronisen sodankäynnin tehtäviä varten, tai ne voivat osoittaa maaleja muille rynnäkkö-koneille.

Kuitenkin noiden koneiden käyttö ei välttämättä rajoitu pelkästään tiedusteluun. Niiden takaosaan voidaan asentaa myös taktisia täsmäaseita kuten Hellfire-ohjuksia, joiden käyttö tällaisen koneen yhteydessä voi olla äärimmäisen tappavaa. Stratosfääristä pudotettu kevyt panssarintorjuntaohjus voi aiheuttaa vakavan uhan, jos se laukaistaan vaikkapa öljynjalostamon krakkaus-torniin, missä öljyä jalostetaan bensiiniksi.

 Samoin jos tuollainen ase sattuu osumaan vaikkapa varikoille tai radio-keskukseen sekä muuntamoihin sekä voimalaitosten turbiineihin, niin se voi katkaista sähkövirran laajoilta alueilta. Nuo laitteet voivat viedä myös pienois-lennokkeja toiminta-alueelleen, jolloin nuo laitteet voivat toimia erittäin tehokkaasti esimerkiksi maalien osoitusta koskevissa tehtävissä. Tuollaiset pienet nanokokoiset robotti-hyönteiset voidaan varustaa esimerkiksi GPS-laitteilla, joita sitten käytetään kohteiden paikantamisessa. Eli nuo pienet hyönteisiä muistuttavat laitteet ohjataan kohteisiin kuten lentokone-bunkkereihin tai koneiden siipien päälle, ja niiden GPS-laitteiden avulla kohdennetaan esimerkiksi JDAM-täsmäpommit. Tai sitten ne kohdentavat täsmäaseita omien laseriensa avulla.

Tuollaiset kääpiö-lennokit voidaan pudottaa alueelle vain muutamia minuutteja ennen iskua, jolloin esimerkiksi B-2-pommikoneiden käyttämiä täsmäaseita ei tarvitse suunnata maassa olevien erikoisjoukkojen toimesta. Eli nuo GPS-laitteet lähettävät kohdetiedot suoraan koneen alla oleville pommeille, ja jos tuollainen GPS-lutikka sattuu istahtamaan esimerkiksi liikkuvan junan tai panssarivaunun päälle, niin silloin sen kohdennus liikkuvaan kohteeseen onnistuu varmasti, koska tuollainen GPS-laite voi päivittää lähettämänsä paikannustiedot vaikka satoja kertoja sekunnissa, jolloin GPS-pommi voi toimia samalla tavalla kuin laserin avulla maaliin hakeutuvat pommit.

Samoin noissa pienissä roboteissa voi olla pieni räjähde, jolla nuo välineet voivat eliminoida vastapuolen komentajia sekä vaurioittaa GSM- toistin-asemia, joita voidaan tietenkin tuhota myös keveillä radiosäteilyä lähettävään kohteisiin hakeutuvilla ohjuksilla. Eli tällaiset korkealla lentävät sähkökäyttöiset lennokit voidaan muuttaa helposti useisiin tehtäviin sopiviksi, ja jos ne rakennetaan tutkassa näkymättömiksi, niin niiden tuhoaminen on erittäin vaikeaa, koska sähkömoottori jättää hyvin alhaisen infrapuna-alueen jäljen, joten  silloin on ohjuksen kohdistaminen tähän kohteeseen erittäin vaikeaa.

 https://sites.google.com/view/aurinkolentokone/etusivu

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r