Skip to main content

Operaatio "Nimrod" sekä SAS:n ja muiden erikoisjoukkojen rooli maailmalla

Lähde : Daily Mail

"Operaatio Nimrod" toteutettiin vuonna 1980 Iranin suurlähetystön kaappauksen yhteydessä. Kyseessä oli Britannian SAS (Special Air Service)-erikoisjoukkojen suorittama panttivankien vapauttamiseksi suoritettu operaatio, mikä toi noille joukoille sitten paljon julkisuutta. Vasta nyt tuosta operaatiosta on tehty filmi. Tekstin alla on linkki tuohon traileriin.  Tai siis ainakin julkisuutta tuli niissä julkaisuissa, jotka käsittelivät erikois-sodankäyntiä sekä terrorismin vastaista toimintaa, mutta suuri yleisö ei juurikaan silloin tiennyt, mitä oikeastaan tarkoitti esimerkiksi panttivankien pelastaminen iskulla. Tuolloin 1980-luvulla ei juurikaan käytetty tietoverkkoja, joten SAS:n kaltaisten joukko-osastojen olemassaolosta ei silloin juuri myöskään tiedetty, ellei sitten henkilö sattunut käymään kirjakaupoissa niiden takimmaisella osastolla, jossa ei juuri kukaan normaali ihminen ole käynyt.

Kuitenkin SAS:n toiminta "Operaatio Nimrodissa" oli täydellinen. Suurlähetystössä olleet panttivangit vapautettiin SAS:n iskulla, joka tapahtui kaikkien ihmisten silmien edessä, ja silloin tietenkin käytiin sellaisia keskusteluja, että kuinka paljon noita iskuja olikaan suoritettu, ja samalla voidaan kysyä sitä, että ajatteleeko kukaan sitä, miltä noissa yksiköissä palvelevista miehistä mahtaa tuntua, kun he toimivat muka aina väärin? Ei ole mukavaa olla jatkuvien syytösten kohteena, kun joku haluaa muka omien poliittisten päämäärien edistämiseksi tehdä kauppoja terroristien sekä kaiken maailman rikollisten kanssa, jotta heidän rakkaan poliisivoimansa kädet eivät tahriinnu vereen.

Väkivaltaisten toimijoiden  kanssa neuvotteleminen on asia, josta aina välillä tehdään loistavia elokuvia, mutta todellisuudessa rikollisille ei saisi koskaan antaa periksi. Heille ei saisi ryhtyä maksamaan lunnaita, koska tuollainen toiminta sitten saa aikaan sen, että rikolliset ottavat nämä keinot useammin käyttöön. Kun puhutaan kritiikistä, niin voidaan kuitenkin sanoa niin, että näissä erikoisjoukoissa on sellaisia elementtejä, joiden takia niitä pitää hiukan pelätä. Nimittäin oletteko koskaan ajatelleet, että joku voisi alkaa käyttämään SAS:ää tai jotain sen kaltaista joukko-osastoa kuten NAVY SEAL omiin tarkoituksiinsa.

Oletteko koskaan ajatelleet, että joku voisi käyttää noita joukkoja esimerkiksi salamurha-operaatioon. Kuten tiedämme niin mikään hallitus ei koskaan ole myöntänyt sitä, että se haluaisi horjuttaa esimerkiksi Afrikkalaisia maita asevoimien avulla. Kuitenkin esimerkiksi CIA on ainakin Jukka Rislakin kirjan"CIA" mukaan  toiminut Afrikassa sekä Väli-Amerikassa erilaisten palkkasoturi-yhtiöiden kautta, jossa on kuulemma työskennellyt "kovan luokan asiantuntijoita", mikä tarkoittaa esimerkiksi NAVY SEAL tai juuri SAS:n miehiä. Tuo toiminta on tietenkin hyvin peitettyä, eikä ketään varmaan koskaan voitaisi vetää niistä "horjutus-kampanjoista" vastuuseen. Kuitenkin esimerkiksi Reagan myönsi CIA:n tukeneen Nicaraguan Contra-sissejä, jotka sitten kaatoivat tuon maan vasemmistolaisen hallituksen. Syy tähän oli se, että Nicaraguan pelättiin tarjoavan Neuvostoliiton laivastolle tukikohtia.

Kun puhutaan palkkasoturi-operaatioista, niin ensin tietenkin pitää valita henkilökunta noita tehtäviä varten. Yleensä valinta kohdistuu juuri kovan luokan sotilastaustan omaaviin henkilöihin, joiden työnä saattaa olla koulutus. Tuolloin käytetään yleensä kahta yhtiötä, joista toinen on olevinaan joku vartiointiyhtiö. CIA käytti yleensä "United Fruit"-nimistä yhtiötä noissa operaatioissa, mutta se vastasi lähinnä logistiikasta. Varsinaisten taistelu-koulutuksesta vastanneiden yhtiöiden nimiä ei ole koskaan tullut vastaan. Kyseinen yhtiö on sitä varten, että noiden kovan luokan sostilasasiantuntijoiden palkkaaminen ei mitenkään erityisen helppoa ole, ja jokainen tietää, että näitä henkilöitä seurataan. Monissa maissa huippuluokan sotilaan pitää olla armeijassa lopun ikäänsä, joten nuo miehet sitten joutuvat anomaan virkavapaata tätä toimintaa varten, ja yleensä he eivät tiedä mitään "kenttätoimintaryhmän" kohteesta.

Tuo ryhmä siis yleensä toimii vain koulutustehtävissä, ja työtodistukset sitten tehdään esimerkiksi maalaus- tai muista remonttitöistä, jotta sen voi näyttää sotilaspoliisille. Toinen ryhmä taas on nimeltään "kenttäryhmä". Se koulutetaan noiden sotilasasiantuntijoiden toimesta varsinaisiin operaatioihin. He saattavat olla rikollisen menneisyyden omaavia henkilöitä, joiden välit kotiin ovat erittäin huonot. Nämä miehet ovat siis niitä, joiden tehtäväksi tulee varsinaisen iskun suorittaminen. He siis ovat ne miehet, jotka suorittavat likaisen työn. Eli noita miehiä ei sitten ehkä takaisin kaivata, ja jos joku sattuisi kuolemaan, niin silloin tietenkin häntä ei kukaan kaipaisi.

Tuollaisten miesten avulla joku yksityinen toimija voisi perustaa huippuluokan murhakoplan, joka varmasti sitten myös osaa työnsä. Kun hallituksia vaihdetaan, niin tietenkin silloin on julkisuus suurta. Ja tämän takia noiden ryhmien toiminta on kertaluonteista, eli he suorittavat operaation "hiljaisesti sekä tehokkaasti". Tuon jälkeen he sitten poistuvat omille teilleen, ja saavat samalla myös tekaistut työtodistukse, joita voidaan näyttää myös äidille. Siinä sitten ei varmasti lue, että tuo mies on laittanut pommin jonkun afrikkalaisen valtion johtajan mersuun tai ampunut muutamia öljysheikkejä, kuten ei muuten pornofilmi-yhtiön työtodistuksessa lue mainintaa siitä, mitä nuo henkilöt ovat oikeastaan tehneet.

Elokuvan traileri https://www.youtube.com/watch?v=-q2lMuM774E

https://sites.google.com/view/operationnimrod/etusivu

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r