Skip to main content

Verkkojulkaiseminen sekä Kekkosen malli

Vanhan lehden pitää pudota puusta pois, että uusi
lehti pääsee kasvamaan tilalle

Tässä kirjoituksessa valitsin kuvaksi syksyn lehdet, joilla on tietty symboliarvonsa. Eli voidakseen uudistua pitää luonnon kuolla ensin, ja siksi poistin Kekkosen kuvan tästä blogista. Kun puhutaan kekkosen ajan suhteesta nykyaikaan, niin tietenkin on asia niin, että tuolloin kauan sitten oli tapana se, että Kekkonen päätti kaikesta, silloin muiden oli oltava tarkkana kuin porkkana siitä, että kukaan ei saanut tietää kirjoittajan nimeä, ettei se olisi loukannut suurta presidenttiä, joka olisi tuolloin voinut sitten loukkaantua sekä nykäistä kirjoittajalta natsat pois. Se olisi ollut tuolloin kauan sitten sellainen asia, että siitä ei kovin moni olisi selvinnyt hengissä. Mutta ajat muuttuvat, ja samalla asenteet loivenevat, vaikka sitä ei tietyistä lehtiartikkeleista ole vielä huomattukaan.

Tuolloin pysähtyneisyyden aikaan oli tapana piiloutua nimimerkkien taakse, ja kirjoittaa kirjoituksia nimimerkillä "Yksi härmän jätkä vain". Ja jos kirjoittaja sattui asumaan Helsingin seudulla, niin silloin hän tietenkin matkusti Tampereelle viemään kirjoitelmansa postiin, jonka jälkeen hänet tai hänen nimimerkkinsä raadeltiin jokaisen suomalaisen edessä kello 20.30 alkavassa uutislähetyksessä, missä isoja karvalakkeja käyttäviä ihmisiä haastatelttiin siitä, että olivatko he sitten lukeneet jonkun mielipidekirjoituksen. Silloin oli tapana tyrmätä tämä kirjoitus suoralta kädeltä, ja uhkailla häntä sitten sotilasarvon menetyksellä sekä WC:n pyyhittämisellä varuskunnassa, johon hänet oli komennettu kertaamaan sitä, mitä armeijassa oli aikoinaan opetettu.

Toki oli varmasti mukavaa, että työnantaja ei koskaan saanut tietää, että hänen alaisensa oli tuo "yksi härmän jätkä", joka oli ilmeisesti juovuksissa kirjoittanut kirjoituksen, missä Kekkosen tai jonkun muu suuren valtiaan erehtymättömyyttä kehdattiin arvostella, ja silloin tietenkin oli hyvä kätkeytyä myös kaulahuiviin sekä popliinitakkiin ja käyttää fedorahattua, kun tuollainen kantaaottava kirjoitelma vietiin postilaatikkoon Tampereen työväen talolla käytäessä. Toki anonymiteetti takasi jotain sellaista, kuin intimiteetin, ja sen että kukaan ei noista kirjoitelmista suuttunut.

Mutta silloin heräsi mielessäni sellainen kammottava kysymys, että mitä tuollainen kirjoittaja sitten itse sai kirjoitelmastaan, eli olisiko joku toimiston tyttö sitten hänen kanssaan alkanut vehdata, jos tuo toimiston sonni, porsas sekä apina olisi itse ilmoittanut nimimerkin sijasta ylpeänä olevansa tuo suuri kirjoittaja. Joten sen takia kannattaa kirjoitukset tehdä ihan omalla nimellä, jonka jälkeen ainakin jokainen tietää, että kyseinen henkilö osaa kirjoittaa. Mutta sitten tietenkin voi muuten erittäin hyvästä kirjoitelmasta löytyä sellaisia sisällöllisiä puutteita, kuten esimerkiksi se, että kirjoitelma ei ole henkilön itsensä tekemä.

Se että kirjoittaja kopioi muiden kirjoituksia saattaa vaikuttaa erittäin luontevalta ja turvalliselta tavalta kirjoittaa tekstejä, jolloin kukaan ei sitten saa edes tietää sitä, että mitä mieltä asioista tuo henkilö oikeasti edes on. Kun mietitään sitä, miten suuri ongelma itsenäinen ajattelu nykyään on, niin toki olisi varmasti sitten helpompaa kopioida blogit täyteen Sofi Oksasen romaaneista poimittuja pätkiä, sekä kirjoittaa kopioita "Nocturnesta" tai Frans Emil Sillanpään marssilaulusta,  mutta kuitenkin se saattaisi ajan mittaan kyllä olla sellainen asia, että siinä voi saada hiukan huonoa palautetta, joten tämä suuri bloggaaja voi sitten siirtyä suoraan Black Horse-kalsarien esittelyyn, sekä omien onkivapojen näyttämiseen Internetissä.

Näet nykyisen käytännön mukaan ampuma-aseen näyttäminen kaikelle kansalle voi aiheuttaa sen, että ovi joudutaan sen jälkeen korjaamaan hyvin nopeasti. Joten itse olen sitä mieltä, että onkivapa olisi ehkä viisaampi valinta tämän esiteltävän välineen suhteen. Kuitenkin itse tuotettu teksti on osoitus siitä, että tuo henkilö itse ajattelee ainakin jotain asioita. Eli kenenkään mielipide ei kaikkia miellytä, ja kuten voitte itse päätellä, niin Sofi Oksanen ei ole kaikkien ihmisten suosikkikirjailija, mutta voin sanoa, että esimerkiksi Rober Ludlum ei ehkä ole aivan jokaisessa kirjassaan onnistunut täydellisesti. Mutta voin myös sanoa sen, että kyseinen henkilö on avannut monen ihmisen silmät, ja kannustanut monia muitakin ihmisiä kirjoittamaan erilaisia kirjoituksia. Eli itse en Oksasen kirjoja ole lukenut, joten varmasti ole joidenkin silmissä sivistymätön, mutta se minulle suotakoon.

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r