Skip to main content

Narsismin koko kuva sekä siitä miksi koulukiusaajaa ei aina osata epäillä




Lähde: Meemit.net
Leevi and the leavings Unelmia ja toimistohommia  https://www.youtube.com/watch?v=uEDpxzvRMPI

Kimmo Huosionmaa

Monesti työpaikka- ja koulukiusaamiseen on turha yrittää puuttua omin voimin. Mutta on muutamia tapoja, joilla tuosta toiminnasta sitten pääsee mukavasti eroon. Yksi ja kaikkein toimivin ratkaisu on levitellä tuota asiaa ympäri Internetiä eli kirjoittaa siitä vaikka blogia. Kun tällaisiin tapauksiin, missä ihmistä on kiusattu tai ahdisteltu seksuaalisesti tai muuten vain syrjitty haetaan virallisia teitä oikaisua, niin silloin tietenkin vastapuoli vetoaa siihen, että jokaisella on oikeus valita itse kaverinsa.


Tuolloin tietenkin asioihin puututaan ammattiliiton sekä työnantajien taholta, mutta silloin valittaja vain usein leimataan lapselliseksi. Samalla nuo tapaukset sitten leimataan pikkumaisen harjoittelijan tekemiksi aiheettomiksi valituksiksi, ja koko tapaus merkitään luottamukselliseksi. Kuitenkin nuo työntekijät jäävät työpaikalle, ja sitten ongelmia tulee tuon valittajan omaan elämään. Nimittäin nämä tällaiset syrjijät sekä muut komentelijat ovat yleensä ulospäin melko sosiaalisia ihmisiä, joilla on tietenkin laajat ystäväverkostot.


Samoin heillä on keinot kietoa ihmisiä sormensa ympäri. Eli omasta mielestäni tuollaisista tapauksista kannattaa kirjoittaa Facebookiin tai mieluummiin bloggeriin sekä WorldPressiin, koska voin sanoa, että työpaikka- tai koulukiusaajat varmasti kyllä siitä valituksesta nostavat metelin. Eli he varmasti levittävät sitä omaa kantaansa joka paikkassa, ja varmaan sitten siinä tulee mieleen, kuinka suuri hienohelma siellä sitten istuukaan.


Ja kaikkein tehokkain tapa julkaista näitä juttuja on tietenkin laittaa niitä Internetiin kertomatta siitä sanaakaan kenellekään tuossa työpaikassa. Mitä se heitä kiinnostaa, vaikka joku vesimolekyyli siellä jotain kirjoittaa. Hän ei muutenkaan ole siellä yhtään mitään, ja hehän ovat kaikessa häntä parempia sekä osaavampia, joten kai he sitten yhden tekstin kestävät. Ei kai "ei mikään" voi noita suuria osaajia sitten mitenkään loukata, joten ei kai näitäkään tekstejä sitten kukaan lue.


Koulukiusaaja sekä narsisti ovat ihmisiä, joihin aina välillä törmää ikävällä tavalla työelämässä. Narsisti on ihminen, jonka mielessä on vain oma hyvä sekä oman itsen kohotteleminen muiden yläpuolelle. Onneksemme narsisti ei ole yleensä sosiaalisilta taidoiltaan mikään kovin loistava ihminen, ja yleensä hän paljastaa melko nopeasti sen, mitä hän todella on. Vaikka narsisti vaikuttaa aluksi jotenkin mukavalta ihmiseltä, niin yleensä tuo kuva kyllä katoaa melko nopeasti, kun tämä ihminen alkaa sitten tulla tutkuksi.


Suurin ongelma tällaisen ihmisen käsittelyssä on se, että hän yleensä käyttää vain verbaalisia hyökkäyksiä, eli hän saattaa olla todella kärkevä komentelija, joka yleensä kovin mielellään muiden tovereidensa edessä käyttää käskeviä sanamuotoja sekä niin sanottua "kovaa kieltä". Yleensä tällaisen superälykön mielestä  on mukavaa, kun toinen hiukan häkeltyy tuollaisessa tilanteessa, missä hän ikään kuin lievästi sanottuna alkaa vihjailla toisten työajan käytöstä tai siitä, että toisten pitää poistua paikalta, kun tälainen mukava ihminen haluaa keskustella oman hovinsa kanssa.


Koulukiusaajan sekä tällaisen supernarsistin kanssa toimiminen on erittäin vakava ongelma koko työyhteisölle. Nimittäin termi "koulukiusaaja" ei tarkoita sitä, että ihminen on joku peruskoululainen, joka kiusaa ja nimittelee muita. Se tarkoittaa vain sitä, että hän on kouluesimerkki kiusaajasta. Ja se mikä sitten tekee tähän toimintaan puuttumisesta erittäin vaikeaa, on se, että tuollainen ihminen on yleensä sellainen, että hän välttää fyysistä konfliktia. Eli jos häneen käydään kiinni, niin silloin tietenkin edessä on pahoinpitelysyyte. Se millä kiusaaja ottaa ihmiset ikään kuin hallintaan ovat usein jotkut maksulliset harrastukset, ja usein siihen liittyy sellainen pelottelutaktiikka, että jos joku ei sitten hänen pillinsä mukaan tanssi, niin sitten putoaa toveripiiristä pois.


Mutta miten sitten ihmisestä tulee sellainen kovan luokan sanamuotoja sekä komentelevaa kieltä käyttävä olio, joka tekee aina jonkun ihmisen työstä jotenkin vaikeaa? Miten hän kuvittelee voivansa kiljua toisille päin naamaa, ilman että häneltä siinä silmä mustuu? Tuollaisen käytöksen opetteleminen vie tietenkin oman aikansa, ja se sitten vaatii myös sellaisen ympäristön, että tällaista kehitystä tuetaan, eli täysin kehittyneeseen koulukiusaamiseen pystyy vain ihminen, joka on jonkun jengin pomon pikkuveli tai tyttöystävä. Vain tuollaisessa ympyrässä oleva henkilö sitten uskaltaa ryhtyä komentelemaan toisia. Normaalilta ihmiseltä tämä kyllä varmaan jäisi tekemättä, mutta kun sellaista käytöstä on sitten jossain tuettu, niin siitä sitten varmaan kärsii aina joku.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r