Skip to main content

Miksi NASA muokkaa sivuillaan olevia kuvia Photoshopilla?

https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/huygensartistrendering_full_main.jpg

Yllä on photoshopilla käsitelty kuva, johon on lisätty “Huygens”-laskeutuja kymmenen vuoden jälkeen laskeutumisesta. Se mikä tästä kuvasta tekee oudon on se, että se on laitettu NASA:n kotisivuille. Eli kuten huomaamme, niin kuva on erittäin hyvin tehty, joten totta kai se on upea, eli siinä olevan “laskeutujan” päälle on tehty hiekkaa ja muuta, jotta se näyttäisi 10 vuotta tuolla taivaankappaleella olevalta laitteelta. Joten hyvin tuo photoshoppaaja on työnsä tehnyt.


Tämän seuraavan kirjoitelman tarkoitus on olla vain pohtiva mietelmä siitä, miten paljon julkishallinnon alaisen eli verorahoilla maksetun organisaation jäsenet saavat muokata esimerkiksi laitteidensa ottamia kuvia?  Kun NASA ja ESA julkistavat kotisivuillaan kuvia, jotka on valmistettu photoshopilla, niin omasta mielestäni ne kyllä syyllistyvät jonkinlaiseen totuuden vääristelyyn. Ja tietenkin tällainen kuvien muokkaaminen varmasti herättää joidenkin ihmisten mielessä kysymyksen, että mitä tuolla photoshopin käytöllä oikeastaan halutaan peitellä?


Vaikka kuvien muokkaaminen tekee niistä tietenkin näyttäviä, niin silloin kuitenkin voitaisiin alkuperäinen kuva laittaa sinne sivuille näkyviin, jotta noiden kuvien sisältämä informaatio välittyisi myös muille ihmisille. Tarkalleen ottaen kuvien photoshoppaus sitten saa aikaan sen, että niitä koskevia huhuja alkaa kiertää myös Internetissä, ja sitten tietenkin myös sellaisia teorioita aletaan esittää, että ne olisivat esimerkiksi “Solar Warden”-ohjelmassa luotuja “hoax”-tiedostoja, joilla peitellään jotain suuria asioita, kuten mahdollisesti salassa pidettyä tukikohtaa jossain tuolla avaruudessa. Kun vanhoja kirjoja selataan, niin silloin tietenkin voidaan niistä löytää esimerkiksi mainintoja MOL (Manned Orbital Laboratory)-asemasta, joka ei koskaan lentänyt Maata kiertävälle radalle, joten tällaiset ohjelmat joihin on sijoitettu miljoonia, mutta peruttu viime hetkellä tietenkin ruokkivat huhuja salaisista avaruusohjelmista, joita ei koskaan olla paljastettu ihmisille.


Olen monesti ihmetellyt, että miksi ESA eli Euroopan avaruusjärjestö sekä NASA antavat julkisuuteen Photoshopattuja kuvia, joihin on lisätty noita luotaimia? Esimerkiksi ESA:n “Huygens”-laskeutujan ottamiin kuviin on ilmaantunut photoshopilla lisätty elementti, mikä on tuo luotain itse. Muutenkin noista kuvista, mitä esimerkiksi Titanin pinnalta on otettu ei oikeastaan tiedä, mikä niissä on totta ja mikä tarua? Eli kun puhutaan noista photoshopilla käsitellyistä kuvista, niin tietenkin ne julkaistaan julkishallintoon kuuluvan organisaation kotisivuilla, ja tietenkin voidaan asiaa pohtia leikillisesti vaikka niin, että noilla kuvilla peitellään salaista Titanissa sijaitsevaa tukikohtaa.


Vaikka itse en tuohon salaperäiseen tukikohtaan kuitenkaan usko, niin silti voisin kyllä sanoa, että kun kuvia käsitellään kuvankäsittelyohjelmilla, niin ihminen joka väittää niiden olevan astronauttien ottamia on kuitenkin oikeutettu tähän uskoon, eli tuohon teoriaan uskovat väittävät, että noita kuvia vääristellään, koska halutaan peitellä esimerkiksi salaperäistä “Solar Warden”-ohjelmaa. Tuollaiseen teoriaan uskovat väittävät, että noiden photoshopilla käsiteltyjen kuvien tarkoitus olisi peittää esimerkiksi se, että tuonne kauas onkin lähtenyt kaksi luotainta yhden asemasta, ja miksi näin ei olisi käynyt? Kun insinööri tekee työtään, niin hän ei koskaan jätä mitään yhden kortin varaan, vaan ehkä tuonne Saturnuksen järjestelmään on lähetetty toinenkin luotain, mutta miksi tuon “toisen luotaimen” lähettäjä sitten peittelisi tuota laitetta sekä sen olemassaoloa?


Tämän takia ihmettelen, että miksi näitä kuvia oikeastaan muokataan, vaikka tietenkin tiedän, että niihin halutaan näyttävyyttä. Kun NASA:n “Cassini”-luotain sitten syöksyi kohti Saturnusta, niin ihmisille näytettiin upeita fotorealistisia animaatioita, joiden tarkoitusta kyllä sitten ihmettelen. Nimittäin noiden luotainten mukana on ilmeisesti myös ohuen hiilikuidusta tehdyn varren päässä olevia kameroita, joilla voidaan tarkkailla luotainten kuntoa, joten miksi NASA on nähnyt niin paljon vaivaa valmistaakseen noita trikkikuvia?


Ja miksi niihin lisätään yksityiskohtia, jotka hämärtävät sitä näkymää, minkä luotain todellisuudessa välitti Maahan? Jos tuollaisen tieteellisen järjestön kotisivuilla julkaistaan jotain kuvia, jotka on tehty photoshopilla, niin silloin kyllä tämän teon tarkoitusta vähän ihmettelen. Kun palataan tuohon “Huygens”-lakeutujaan, niin silloin tietenkin itse ihmettelen sitä, että miksi se operoi niin kauhean lyhyen aikaa? Tuon luotaimen piti olla sellainen alus, joka lähettää ensimmäisen kerran kuvia Titan-kuun pinnalta, ja Titan on ainoa aurinkokunnan kuu, missä ilmanpaine vastaa likipitäen Maan pinnalla olevaa painetta.


Kyseisen kuun kaasukehä koostuu pääosin metaanista sekä ammoniakista, jotka ovat erittäin voimakkaita kasvihuonekaasuja. Ja tämän takia Titanista olisi voitu olettaa saatavan tietoja siitä, miten elämä joskus syntyi sekä joidenkin optimistien mielestä tuossa kuussa olisi voinut olla myös arkkibakteereja, mutta sitten kun “Huygens”-laskeutuja sitten laskeutui Titanin pinnalle, oli siinä ainoastaan normaali kemiallinen paristo. Eli miksi tuota laskeutujaa ei varustettu RTG:llä eli Cesium-paristoilla, joilla se olisi voinut toimia pidemmän aikaa, kuin kemiallisella paristolla. “Huygens”-laskeutuja on ollut melko paljon sivussa tuosta tehtävästä, ja joidenkin ihmisten mielestä sitä esitellään vähän turhan pienellä volyymillä.


Tähän luotaimeen ja sen ottamiin photoshopilla käsiteltyihin  kuviin liittyy sellainen ilmeisesti erikoinen salaliittoteoria, jonka mukaan nuo kuvat liittyvät “Solar Warden”-ohjelmaan, eli eräiden ihmisten mielestä ne voisivat olla astronauttien ottamia, mutta kuitenkaan tästä asiasta ei olla mitään todisteita koskaan esitetty. Mutta itse kyllä vähän mietin sitä, että mitä varten viranomaisten kotisivuilla julkaistaan noita muokattuja kuvia?  Kun puhutaan salaliitoista, niin sillä yleensä tarkoitetaan kaikkia mahdollisia asioita, joista ei jakseta tai haluta puhua. Eli ehkä tähän photoshopin käyttöön on olemassa aivan normaali selitys, jota vain ei olla huomattu kertoa ihmisille.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r