Skip to main content

Jim Jones ja 900 ihmisen joukkoitsemurha "Kansan temppelissä" 1978 sekä sen yhtenevyys Wacon tapauksen kanssa

Jim Jones (1931-1978)

Jim Jones (oik. James Warren Jim Jones 1931-1978) oli mies, jonka toiminta varmasti on antanut aiheen monille keskusteluille tai tutkinnoille siitä, mikä sai hänen kannattajansa ottamaan aikoinaan syanidimehua, ja surmaamaan itsensä sekä lapsensa. Häntä voidaan pitää yhtenä eräistä maailman pahamaineisimmista miehistä, sekä myös “kuoleman kulttien” kantaisänä. Jones teki itsestään tuon kultin “Kristus-hahmon”, jota he olivat valmiit seuraamaan loppuun asti. Tuossa kultissa Jones oli ehdoton johtaja, jonka vastustaminen oli kielletty.

Hän on saanut historian aikana muutamia jäljittelijöitä, joista yksi on Wacossa Texasissa liittovaltion viranomaisten kanssa tapahtuneen tulitaistelun aikansa lahkonsa kanssa itsemurhan tehnyt David Korresh, joka perusti hiukan saman tyyppisen lahkon kuin Jim Jones. Ja hän ehkä sitten käytti Jonesia esikuvanaan, tai ehkä hän opiskeli Jonesin metodeja. Kun mietitään Wacon tapausta sekä Kansan temppelin tapausta, niin silloin huomataan, että tuo tilanne eteni lähes identtisesti. Eli ensin lahkon päämajaan tehdään tutkimus, jonka aikana sitten joku ampuu noita tutkijoita. Poliisi oli saanut tiedon siitä, että lahkon päämajassa oli kaupattu aseita.

Samoin oli epäilty sitä, että lahkon jäsenet olivat käyttäneet hyväksi lapsia. Tuolloin ATF lähti sitten tekemään tuota katastrofiin päättynyttä ratsiaa. Ja sillä tavoin tilanne ajetaan sellaiseen pisteeseen, että perääntyminen on mahdotonta. Kun Wacossa Koresh tai hänen kannattajansa ampuvat ATF:n agentteja surmaten heistä neljä, niin he toimivat samoin kuin Jones toimi "Kansan temppelissä". Ilmeisesti lahkon johtajan käskystä toimineet pyssymiehet vain alkoivat ampua tutkijoita, ja tilanne karkasi käsistä. Se mikä tuossa Wacon tapauksessa on yhteneväistä "Kansan temppelin" tapauksen kanssa on se, että väitteiden mukaan vain lahkon johtaja sai harrastaa seksiä. Se tekee tästä toiminnasta hiukan erikoista.



Tuolloin kauan sitten keksimässään Jonestownissa eli “Kansan temppelissä”   ajoi Jim Jones 900 kannattajaansa kuolemaan, ja tuota samaa ovat myöhemmin toistaneet eräät muut uskonlahkot, joiden jäsenet sitten saivat yllättäen päähänsä surmata itsensä, ja syy siihen miksi he sitten tämän teon tekivät saattoi olla hyvin yksinkertainen sekä vaarallinen. Tuo metodologia perustuu sellaiseen toimintaan, mitä kutsutaan “luottamuspeliksi”. Yksi tuon pelin tunnetuimmista muodoista on peli, missä ihmiset laittavat olutpullon kiertämään ringissä, ja jokainen ottaa siitä silmät sidottuna hörppy.


Tuolloin luotetaan toiseen, sekä oletetaan, että kukaan ei ole virtsannut pulloon. Luottamuspeliin perustuu myös se, että Jones sai lahkonsa jäsenet ottamaan tuota myrkytettyä juomaa. Tuo toiminta perustui Jonesin “itsemurhapeliin” tai itsemurhan harjoitteluun, missä lahkolaiset ottivat Jonesin johdolla ilmeisesti unilääkettä. Ja osallistuminen tuohon harjoitukseen tietysti oli Jonesin tapa tarkastaa, se että luottaako toinen häneen täysin. Ja ehkä hän noissa harjoituksissa sitten käytti myös opiaatteja hyväkseen, jotta harjoituksissa tulisi sitten siihen osallistuville  hyvä olo, eli he eivät sitten enää epäilisi Jonesin motiiveja.


Tietysti noita harjoituksia tehtiin lopun hetken lähetessä entistä useammin, koska Jones halusi sitten saada lahkolaiset uskomaan, että hän ei mitään pahaa tarkoittanut. Ja jos henkilö ei osallistunut harjoitukseen, niin silloin hän ei ollut täysin omistautunut tälle lahkolle, josta käytettiin nimeä “Kansan temppeli”.  , Kuitenkin voidaan edelleen kysyä, että oliko tuo Jim Jones todella se mies, joka laittoi myrkyn tuohon mehuun? Vai laittoiko joku muu sitten tuon myrkyn juomaan? Eli oliko tuo “joku” se mies joka kuvasi Jonesia hänen viimeisessä saarnassaan? Eli pitivätkö nuo Jonesin lahkon jäsenet tuota viimeistä iltaa vain yhtenä “harjoituksena”, ja tällä kertaa he sitten kuolivat.  


Noiden 900 ihmisen kannalta tilanne oli aivan sama he kuolivat, koska luottivat tuohon mieheen. Tämä tarina kuitenkin kertoo siitä, kuinka vaarallista on luottaa toiseen ihmiseen epäilemättä ollenkaan hänen motiivejaan ollenkaan. Kun tarkastellaan Jonesin persoonallisuutta, niin hän saattoi yrittää nyhtää liikkeensä jäseniltä heidän omaisuuttaan. Mutta sitten tuo asia meni pieleen, koska eräs USA:n kongressiedustajista tuli tekemään tarkastusta tuohon paikkaan, mikä oli sitten vankila, ja ehkä tuon tulitaistelun syy oli se, että “kansan temppelin” toiminta olisi tuolloin paljastunut muille.


Eli nuo ihmiset olisivat ehkä kertoneet tilisiirroista sekä muista asioista, jotka olisivat saattaneet tuon lahkon hiukan erikoiseen valoon muiden ihmisten  silmissä. Mutta oliko Jones kuitenkaan tuota toimintaa itse ideoinut, vai oliko hänen takanaan ehkä joku toinen ihminen, joka oli ehkä ampunut tämän päästäkseen pakoon viidakkoon. Tai sitten laittanut päälle nauhoitteen, missä infraäänen taajuudella on kehotettu kannattajia seuraamaan tuota “Jeesus” hahmoa. Ja vielä kerran uskomaan häntä, ja sitten tuo viimeinen kerta muuttui kohtalokkaaksi.


Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r