Skip to main content

Miksi Britannian myrkyttäjät valitsivat Novichoke-kemikaalin tähän tekoon?


https://yhteiskuntajakansa.blogspot.com/

Kimmo Huosionmaa

Julian Assange on tehnyt itselleen uskomattomasti haittaa tällaisella toiminnalla, missä hän kyseenalaisti Venäjän vastaiset pakotteet. Kun ajatellaan sitä, että noiden pakotteiden tarkoitus on saada Venäjä suostumaan yhteistyöhön länsimaisten lainvalvojien kanssa, sekä luovuttamaan kaksi rikoksesta epäiltyä henkilöä Britanniaan tai sallimaan noiden kahden myrkky-iskuista epäillyn miehen kuulustelut omalla alueellaan, niin kuitenkin tässä tapauksessa Assange on toiminut vastoin hyviä tapoja.


Kun puhutaan kansainvälisestä laista sekä oikeuden käytöstä, niin silloin tietenkin mieleen tulee myös sellainen aspekti, että mikään maa ei ainakaan tietääkseni  luovuta omia kansalaisiaan oikeuteen toiseen maahan, eikä Venäjä liene poikkeus tästä asiasta. Kuitenkin murha on asia, joka pitää selvittää niin, että selvitys kelpaa myös muille kuin selvittäjälle itselleen, ja se että nämä henkilöt ovat tietojen mukaan ainakin työskennelleet GRU:lle eli Venäjän sotilastiedustelulle ei tarkoita sitä, että he ovat syyllisiä tähän tekoon, jossa entinen venäläinen tiedustelupalvelun työntekijä sekä hänen tyttärensä joutuivat erään ilmeisesti Venäjältä peräisin olevan hermomyrkyn uhreiksi, mutta tietenkin tuo asia olisi hyvä selvittää, jotta asia voidaan saada pois päiväjärjestyksestä.


Se että tuo teko on yhdistetty venäjän tiedusteluun ei tarkoita sitä, että tekijät olisivat oikeasti venäjän valtion palveluksessa, vaan tuon myrkytyksen takana voi olla myös joku muu taho, joka on kuitenkin voinut esiintyä venäjän agenteille sellaisena, että hänellä on lupa suorittaa tuo teko. Kun ajatellaan sitä, että joku yrittää surmata toisen, niin silloin tietenkin voidaan sanoa, että tällainen hermomyrkyn levittäminen oven kahvaan on todella ihmeellinen asia, koska silloin jos tällaisia keinoja käytetään, niin uhriksi voi päätyä kuka hyvänsä, joka avaa oven.


Joten tietenkin itse ihmettelen, että miksi tuo tekijä ei käyttänyt vaikka jostain toisesta maasta ostettua pistoolia, vaan hänen piti käyttää tuota Novichok-nimistä ainetta, josta kuitenkaan ei jäänyt ilmeisesti pääasiallisiin uhreihin pysyviä jälkiä, lukuunottamatta järkytystä. Kuitenkin nuo murhaajat jättivät käyttämäänsä kemikaalia sisältävän pullon paikkaan, mistä sen voi löytää, ja tuloksena oli kaksi uhria lisää. Joten sen takia tämä isku herättää kysymyksiä siitä, että millaisia henkilöitä oikeastaan sen takana onkaan. Se että tätä kemikaalia sisältävää pulloa ei ole hävitetty asianmukaisesti on tietenkin riski myös noiden henkilöiden esimiehille, koska se  varmasti voidaan jäljittää venäjän tiedusteluun, tai ainakin sen myyntipaikka voidaan selvittää viivakoodien avulla.


Kun ajatellaan sitä, että esimerkiksi pullo on jätetty hävittämättä, niin tietenkin sen viivakoodeista voidaan selvittää se, että onko tuo hajuvesipullo ostettu esimerkiksi Moskovan kansainväliseltä lentoasemalta vai jostain venäläisestä tavaratalosta, mutta tällaisiin tarkastuksiin tarvitaan venäjän viranomaisten apua. Ja tietenkin näiden tuotteiden kuten laadukkaan kosmetiikan sekä niiden oheistuotteiden myyntiä valvotaan tarkasti, jotta niiden hyvä maine ei mene pilalle piraattikopioiden takia.


Jos ajatellaan, että joku olisi oikein ovela murhaaja, niin hän voisi tietenkin matkustaa venäjälle sekä ostaa tuollaisen hajuveden käteisellä ja sitten täyttää sen myrkyllä. Mutta kuitenkin tuollainen toiminta vaatii todella paljon resursseja että kurinalaisuutta, sekä tietenkin tuolla rikollisella on käytössään Novichokea. Tätä myrkkyä ajatellessani tietenkin se pistää silmään, että kyseessä ei ole sellainen versio novichokesta, että siihen olisi liitetty sienistä saatavaa myrkkyä, joka ohjataan hermostoon.


Tämä solumyrkky on tietenkin erittäin vaarallista, ja se jättää pysyvän hermovaurion, vastoin kuin esimerkiksi hermokaasu, jonka käyttö on sinällään hyvin vaarallista. Jos lämpötila tilassa nousee liian korkeaksi, niin silloin hermokaasu höyrystyy ja saattaa surmata väärän henkilön, koska nuo liian lämpimästä myrkystä nousevat höyryt ovat erittäin myrkyllisiä, ja jo muutama mikrogramma hermokaasua iholla surmaa ihmisen. Normaalisti kyseessä on aine, joka on huoneenlämmössä neste, mikä kuitenkin muuttuu hyvin helposti kaasuksi höyrystyessään jossain pinnalla. Joten sen vuoksi tällainen vaikkapa VX:llä toteutettu isku tuottaa helposti myös muita kuin tarkoituksella tehtyjä ruumiita.


Se mikä tässä tapauksessa kiinnostaa onkin juuri tuo kyseinen myrkky, mikä herättää kysymyksen siitä, että onko tuon murhaajan tarkoitus jättää viesti siitä, millaisia suhteita hänellä on? Tietenkin on aina ihmisiä, joiden mielestä esimerkiksi Venäjän valtion nimissä on mukavaa esiintyä, kun on ensin käyty tekemässä vähän rikoksia. Kuitenkin jos ajatellaan sitä, että joku olisi ehkä halunnut tehdä murhan myrkyllä, niin toki olisi varmaan helpompaa käyttää esimerkiksi syanidilla täytettyä sumutetta tällaisissa operaatioissa.


Eräs mafian tappaja nimeltään Richard Kuklinski oli käyttänyt syanidi-sumutetta keikoillaan, ja onnistunut surmaamaan kuusi ihmistä, ennen kuin jäi kiinni  teoistaan. Ja tässä sitten mieleen tulee se, että kuitenkin rikollisen luulisi haluavan käyttää helposti hankittavia kemikaaleja sekä välineitä, jotta häntä ei voisi jäljittää niiden avulla. Tuo mafian mies oli liottanut syanidin kasvien kukinnoista, joten siksi hän ei jäänyt aikanaan kiinni, mutta myöhemmin poliisi pidätti hänet, ja toimitti suoraan vankilaan. Mutta edelleen noissa Britannian myrkytystapauksissa herää kysymys, miksi tekijät käyttivät Novichok-myrkkyä, joka on helposti jäljitettävissä Venäjään, joten se sitten on tässä se kysymys, mikä aina välillä tulee tällaisessa tapauksessa mieleen.



Comments

Popular posts from this blog

Use virtual "perpetual motion machines" and seawater as energy sources.

   Use virtual "perpetual motion machines"  and seawater as energy sources.  The Archimedean screw can offer almost endless energy sources.  "Robert Fludd's 1618 "water screw" perpetual motion machine from a 1660 wood engraving. It is widely credited as the first attempt to describe such a device." (Wikipedia/Perpetual motion) The term "virtual perpetual motion machine" means a machine. That pulls water to the upper tank using a capillary tube. Then that water will fall through the generator or turbine wheel. The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a "perpetual motion machine", that is impossible because of laws of thermodynamics.  The machine uses differences in pressure levels. But it looks like a " real perpetual motion machine", which is impossible because of the laws of thermodynamics.  The real perpetual motion machines don't use outside energy. And that's why they are not possible.

Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.

"Researchers have created a novel metamaterial that can dynamically tune its shape and properties in real-time, offering unprecedented adaptability for applications in robotics and smart materials. This development bridges the gap between current materials and the adaptability seen in nature, paving the way for the future of adaptive technologies. Credit: UNIST" (ScitechDaily, Metamaterial Magic: Scientists Develop New Material That Can Dynamically Tune Its Shape and Mechanical Properties in Real-Time) Metamaterials can change their properties in an electric- or electro-optical field.  An electro-optical activator can also be an IR state, which means. The metamorphosis in the material can thermally activate.  AI is the ultimate tool for metamaterial research. Metamaterials are nanotechnical- or quantum technical tools that can change their properties, like reflection or state from solid to liquid when the electric or optical effect hits that material. The metamaterial can cru

There might be an answer to why there is a gravitational hole in Earth's gravitational field.

The gravitational field at the point of the Indian Ocean is weaker than in other places on Earth. The existence of that gravitational hole is proved. But the reason why that gravitational hole is formed is unknown. The reason why the gravitational field on the Indian Ocean is weaker might be a simple thing.  There is a possible lighter rock in the mantle, or there is less material at that point. In some wildest theories, there are bubbles in magma that turn below the bottom of the Indian Ocean are less massive than in other places on Earth. The lighter material at that point should make the hole in gravitation.  "Geoid undulation in false color. (International Centre for Global Earth Models/Wikimedia, CC BY 4.0) The impact of the ancient planet. In the time when Earth was young. Cause asymmetry of Earth's gravitational field, because there still is the debris of that impact. But the hole in a gravitational field is harder to explain than regular-looking asymmetry.  Could the r